درسهاى زمانه شناسي جمادى الآخرى 1444 شماره 046
مولوى عبدالحميد با عنوان شيخ الاسلام ايران (بالاترين مرتبه ديني در تاريخ 1400 ساله ايران اسلامى) فراتر از مطالبات شهرزاهدان و مردم بلوج؛ سخنكوى اقوام مختلف ايرانى شده است
درجلسه دوسه ماه قبل كه ويدويش هم بخش از طرف برخي روحانيان بلوج به عنوان ولي امر و خليفه مسلمين هم خطاب شد كه عبدالحميد فورا از جنين خطابي ابراز نارضايتي كرد
سخنان اين هفته او براى حمايت از حقوق همه قشرهاى مردم ايران
او در تازهترین سخنرانی خود انتساب اتهام «تجزیهطلبی» به اقوام ایرانی را مردود دانست و گفت مردم ایران برای «آزادی و عدالت» در سال ۵۷ انقلاب کردند، اما «حالا همه ایرانیها از تبعیض شاکی هستند».
امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبههای نماز جمعه ۹ دی با اشاره به اتهام «تجزیهطلبی» علیه اقوام ایرانی که در روایتهای رسمی مقامها و رسانههای وابسته به حکومت مطرح میشود، تصریح کرد: «اگر تجزیهطلبی پیدا شود اولین مخالفش ما اقوام بلوچ، کرد، فارس و عرب و ترکمن، ترک، لر، گیلکی و سایر اقوام ایرانی هستیم.»
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت که «قانون جمهوری اسلامی ضعفهای بزرگی دارد، اما به همین قانون ضعیف هم عمل نمیشود».
امام جمعه اهل سنت زاهدان با بیان اینکه «عملکرد سلیقهای باعث مشکلات برای کشور شده است» خطاب به مقامهای حکومت تاکید کرد: «جلوی حرف مردم را نگیرید [...] تجمع اعتراضی در عرف همه دنیا و در قوانین بینالمللی مجاز است. این اعتراضها نباید به خشونت، تخریب و توهین بکشد. جلوی این اعتراضها را نگیرید.»
مولوی عبدالحمید همچنین گفت: «حتی غیرمسلمانان هم حقوق انسانی دارند و حتی اگر نسلهای گذشته مذاهبی مانند بهاییان هم مرتد شمرده میشوند، نباید این حکم را به نسل جدید تسری داد و در حق آنان تبعیض قائل شد.»
او در تکمیل سخنان خود افزود که «بهاییها نیز حقوق انسانی و حقوق شهروندی دارند» و «اگر کسی خدا را هم قبول نداشته باشد» باز باید از حقوق انسانی برخوردار باشد.
به گفته امام جمعه اهل سنت زاهدان، «اینکه در گذشته یکی از اسلام برگشته و به راه دیگری رفته یا ختم نبوت را انکار کرده، آن گذشته است و نسل جدیدی آمده که نمیتوان آنها را مرتد دانست».
آقای عبدالحمید در همین حال به اقدام جنجالساز نهادهای امنیتی در بازگرداندن هواپیمای حامل خانواده علی دایی، چهره سرشناس و محبوب فوتبال ایران، از مقصد دوبی به فرودگاه کیش نیز اشاره کرد و با انتقاد از مسئولان جمهوری اسلامی گفت: «با دختر و همسر ایشان چکار دارید؟ همه حکومتهای دنیا باید دید وسیعی داشته باشند. اگر نگاهها تنگ باشند، مشکل ایجاد میشود.»
رسانههای حکومتی ایران بعد از ظهر پنجم دیماه از بازگرداندن هواپیمای حامل همسر و فرزند علی دایی از دوبی و پیاده کردن آنها در فرودگاه کیش توسط ماموران امنیتی به دلیل «ممنوعالخروج» بودن خبر دادند.
درباره عنوان شيخ الاسلام
https://fa.wikishia.net/view/%D8%B4%DB% ... 8%A7%D9%85https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%81%D9 ... 8%A7%D9%86بعضیها میگویند ولی امر هر دستوری که صلاح بداند، میتواند صادر کند!
هیچ ولی امری بدون دستور شریعت نمیتواند حکم قتل بدهد.
«هیچ حاکمی اختیار این را ندارد که بالاتر از حکم خدا عمل کند و در کشور ما بالاترین چیز قانون است و کسی نمیتواند فراتر از آن عمل کند. من گاهی تعجب میکنم که بعضیها میگویند ولی امر هر دستوری را که صلاح بداند، میتواند بدهد. این در معتقدات اهلسنت نیست. به اعتقاد اهلسنت حضرت رسول که بالاترین شخص است هم نمیتواند از خودش حرف بزند مگر اینکه وحی باشد. پیامبر هم اتباع وحی میکند و قرآن هم خطاب میکند که شما باید از وحی تبعیت کنید. پیامبر تا وحی نیامده هیچ حکمی از خود صادر نکرده است. ولی امر به نظر ما و بر اساس اعتقاد اهلسنت نمیتواند امر الله را تعطیل کند. هیچ اولیالامری نمیتواند دستور قتل کسی را بدهد تا شریعت دستوری نداده است. ولایت و ولیامر مسلمین به هر سطحی برسد در چارچوب شریعت اسلام باید عمل کند. هیچ مصلحتی در دنیا بالاتر از مصلحت اسلام نیست. مصلحت نظام باید در چارچوب اسلام باشد. اگر اسلام چیزی را ناجایز کرده، مصلحت نظام نمیتواند آن را جایز کند. ما معتقدیم که ولی امر و حاکم در چارچوب قرآن و سیره اسلام باید باشد و تار مویی نمیتواند از شریعت رد بشود.»
با سلاح و نظامیگری، نظام نگه داشته نمیشود.
دین را فدای نظام نکنید، نظام را فدای دین کنید.
اعتقادی به بودن روحانیون در رأس کار ندارم
نه قدرتطلبم و نه به دنبال شهرت
«حرفهایی که من در اینجا میگویم، صرفا در جهت ادای رسالت است و من خیر همه مردم ایران را میخواهم. خیر دولت و ملت را میخواهم. این حرفها را اگر به حکومت میگویم هم در جهت خیر است و اگر به ملت هم چیزی میگویم در جهت دفاع از حقوق ملت و در جهت خیر است. بنده هیچ غرض شخصی ندارم.»
«با اینکه ما حامی جمهوری اسلامی بودهایم و همیشه در انتخابات و صحنههای دیگر حضور داشتهام، این را مسئولان میدانند که تا به حال هیچچیزی از جمهوری اسلامی نخواستهام. زمانی گفتند به امامان جمعه ماشین میدهیم و به شما هم ماشین میدهیم و بهایش را میگیریم. من گفتم من ماشین شما را سوار نمیشوم. کسانی که خیال میکنند من قدرتطلب یا به دنبال شهرت هستم، بدانند که چنین نیست. آرزوی من دو چیز است؛ یکی آبادی دنیای مردم و رسیدنشان به آزادی و عدالت است که حق مردم ایران است. این مردم حق دارند در دنیا عزت داشته باشند و سربلند باشند. دومی، آبادانی آخرت را برای مردم ایرانزمین آرزو دارم که مردم رضامندی خداوند را داشته باشند. من تنها آخرت را برای شما نمیخواهم و تنها دنیا را هم نمیخواهم. بلکه سعادت دنیا و آخرت مردم آرزوی بنده است.»
«من زندگی الآن خود را بر پادشاهی و هر درجهای در دنیا ترجیح میدهم و برای علما هم همین را میخواهم. معتقدم که عالم باید به شغل اصلی خودش برگردد. من اعتقاد به این ندارم که عالم بر رأس کار باشد بلکه معتقدم هرکس تخصصی دارد، در رأس کار باشد. اینجا عالمی خواست برای نمایندگی اقدام کند و ما گفتیم بگذار دانشگاهیان بیایند. فردا اگر آن دانشگاهی بد کند، به او فحش میدهند اما حرمت عالم باید در جامعه حفظ شود.»
عملکرد ما باعث شده برخی از زنان روسری بسوزانند
«از اینکه زنان را به زندان میاندازند، من تعجب میکنم. اگر کار در دست من بود، از این زنان یکی را در زندان نمیگذاشتم؛ مگر اینکه زنی جنایتی بکند که قابل بخشش نباشد نه اینکه زنی اعتراض کرده و روسری سوزانده است. ما زنان را وادار کردهایم روسری بسوزانند. برخورد مأموران گشت ارشاد با زنان مناسب نبوده است که آنها را هل میدادند و در ماشین میانداختند.»
«اعتقاد من بر این است که زنان ایرانی مخالف روسری نیستند بلکه برخورد ما سبب شده این عکسالعمل را نشان بدهند. زنان منزوی بودهاند و حقوقشان که مساوی با مردان است، رعایت نشده است. اگر شکم این زنان سیر بود، جیبشان پر از پول بود و در جامعه جایگاهی داشتند، هردستوری برای پوشش میدادید، بدون نیاز به پلیس، خودشان رعایت میکردند. وقتی بخواهیم چیزی را به زور اعمال کنیم، نتیجهاش همین میشود. خطاب من به یک جا نیست. همۀ حکومتهای دنیا باید این حکمت را رعایت کنند و دوراندیشی داشته باشند. اینکه چشمبسته تنها به قدرت و زورمان نگاه کنیم، درست نیست.»
«اگر دست من قدرتی میبود، یک زندانی سیاسی را در زندان نمیگذاشتم. اقتصاد ما با سیاست درست میشود. شما یک روز به من اختیار بدهید، من یک زندانی سیاسی نمیگذارم. فردای آن روز ببینید این اقدام چه تأثیری بر روی اقتصاد ما میگذارد.»
«آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم فرموده که کسی که بر کودکان رحم نکند و حرمت سالخوردگان را رعایت سالخوردگان نکند، از ما نیست. اما ما میشنویم که کودکان ده، دوازده ساله در زندان هستند. این کودکان را نصیحت کنید، آنان را زندان نکنید. گاهی برای بچهها احکامی سنگین صادر میشود. درحالیکه کودکان اگر جنایتی هم بکنند و حتی کسی را بکشند هم قتل عمد محسوب نمیشود و خطا بهشمار میرود. اینکه بچه را نگه میدارند تا بالغ شود و بعد اعدام کنند اشتباه است. (اشاره به اقدامات حكومت عربستان سعودي) فعل در زمان وقوع اعتبار دارد. بچهها باید مورد ترحم واقع شوند. چقدر بچه کشته شده است؟ این بسیار دردآور است. در همین روزها بچهای در بستک در اثر بیاحتیاطی مأموران کشته شده است و اینها دردآور است.»
در دینی که گذشت نباشد، در آن خیر نیست
«علما را بازداشت و احضار نکنید. مسائلتان را با علما با گفتوگو حل کنید. در دینی که گذشت و مسامحه نباشد، در آن دین خیر نیست. خداوند به بندگانی که ترحم دارند، رحم میکند و به بندگان بیرحم خدا هم رحم نمیکند.»
«علمای تایباد و خراسان فقط بیانیهای دادهاند و عملی هم مرتکب نشدهاند اما این علما را احضار کردهاند. برای حرف نباید کسی را خواست. انتقادها را بپذیرید. این به نفع شماست. اگر انتقاد نباشد، استبداد میآید و جامعه اصلاح نمیشود. بندگان خدا از انتقادات استقبال میکنند. کسی که انتقاد سازنده و راهکار دارد، باید حرفش تحمل شود. اگر خواستهای مطرح میشود و کمبودی بیان میشود باید ضعفهای خودمان را ببینیم. بنده ضعف دارم، علما و دولتمردان و حاکمان همه ضعف دارند. ببینیم که ما چه ضعفهایی داریم. با مردم کنار بیاییم.»
در حادثۀ فروریختن برج متروپل آبادان یکی از بزرگترین مواردی که سبب ناراحتی عموم مردم شده این است که مدیران چرا به هشدارهای مکرر مهندسان و کارشناسان درخصوص احتمال فرو ریختن این برج توجه نکرده و ساختمان را تخلیه نکردند.
متاسفانه این یک واقعیت است که در کشور ما در بسیاری موارد «روابط» بر «ضوابط» میچربد و شخصی که پول و قدرت دارد، مانند صاحب برج متروپل آبادان، اِعمال نفوذ میکند و در موضوع آبادان هم همین مسأله سبب ناراحتی مردم شده است.
نیاز به یک بازنگری در تمام کشور و در تمام سطوح داریم تا قانون بهصورت مساوی بین قوی و ضعیف و پولدار و بیپول اجرا شود. قانون حتی باید بر مدیران و صاحبان قدرت هم اجرا شود، چنانکه امیرالمؤمنین سیدنا علی رضیاللهعنه که حاکم و ولی امر است، در جلسۀ دادگاه قاضی حاضر میشود و حکم قاضی را که علیه امیرالمؤمنین است قبول میکند.
امیدواریم مدیران کشور چارهاندیشی کنند و این نوع بیعدالتیها را از کشور بردارند. برقراری عدالت در بین تمام طبقات ملت جزو فرایض است و به وحدت و امنیت میانجامد.
بركزاري جلسه بيعت طوايف و علماى بلوجستان با عبد الحميد به عنوان اميرالمؤمنين ايران
بر اساس تصاویر ویدئویی از نشست شامگاه پنجشنبه در مسجد مکی، یکی از روحانیون سرشناس اهل سنت در این تجمع در حمایت از مولوی عبدالحمید گفت که او به «عنوان امیرالمومنین مسلمین و واجب الاطاعه است».
اين تجمع در ششم آبان 1401 بود
https://www.aparat.com/v/cgleqرفتار هوشمندانه عبدالحميد درباره خطاب بيعت و اميرالمؤمنيني
= بدون تبري و يا انكار فقط خود را طلبه و همسان با مردم دانسته و بكار بردن اين تعبيرات را موجب سوء استفاده تلقي كرده است
بر اساس آن چه در صفحه رسمی مولوی عبدالحمید در اینستاگرام آمده است، مولوی عبدالحمید در این نشست گفت که
هرچند این «عزیز نیت خیر داشت، اما من جمله را نپسندیدم که افرادی از آن دچار سوء برداشت بشوند. او لفظ بیعت و امیرالمومنین را به کار برد. نه همه ما همسان هستیم و من هم از این جامعه هستم».
امام جمعه اهل تسنن زاهدان تصریح کرد: من یک طلبه و یک فرد عادی در این جامعه هستم. آنچه ما میگوییم به عنوان شهروند ایرانی است. ما شهروند هستیم و هر شهروند حق حرف دارد. همه مسئولیت دارند و هیچ کس در این مملکت نیست که مسئولیت نداشته باشد.
https://www.youtube.com/watch?v=os2JDKofK6kذهنيات كه مطرح مي شود
البته سخنان او كه به حمايت طوايف مختلف و حقوق هر ايراني و رعايت عدل و انصاف ووو مرتبا منتشرمى شود = در اين فضاى تجبر حاكميت و سكوت مراكز متدينين درباره تعرضات و زياده رويها و يا استمرار سياستهاىى سفيهانه سياسي و اقتصادي و بين المللي ووو = ذهنيتي را كم كم در ميان برخي از اقشار مطرح كرده است كه
وقتي حاكميت هيج اشكال و كاستي را حاضر به بذيرش و تغييرنيست
و در هدايت اعتراضات از طريق رهبران متدينين شيعه هم هيج اقدامي نمى شود
و در رسانه ها؛ جلوداري اعتراضات به افراد بي دين و منحرف منحصر مى شود
حالا كه كسي در ميانه مطرح نيست
آيا يك شخص معتدل سني (به زعم آنها عبد الحميد) بهتر از حاكم شيعي فعلي ايران نيست؟