زيارت مقبرة المعلاة
مراقد
اجداد النبي از قصي و عبد مناف وعبدالمطلب،
و عم النبي ابوطالب،
و خيرنساء النبي وام المؤمنين خديجة
واولاد النبي القاسم والطيب والطاهر
عليهم السلام.
مراقد اجداد ديگر: هاشم در غزة فلسطين و اجداد بالاتر از قصي تا اسماعيل در حجر اسماعيل است
موقعيت روي گوگل
https://www.google.com/maps/@21.4351807 ... 2!10m1!1e1
درباره حضرت خديجة:
احاديث بسيارى از حضرت رسول الله در مورد فضائل حضرت خديجه نقل شده است؛ از جمله: «أَفْضَلُ نِساءَ أَهْلَ الْجَنَّةَ خَدَيجَة…»
«همانا من خديجه را بر زنان امّتم برترى مى دهم، همانگونه كه مريم بر زنان عالم برترى داده شد.
به خداوند سوگند كه بهتر از خديجه، پس از او براى من جايگزين نكرد… او ايمان آورد هنگامى كه مردم مرا تكفير كردند و هنگامى كه مردم مرا تكذيب كردند، او مرا تأييد كرد، هنگامى كه مردم مالشان را از من دريغ كردند، او اموالش را در اختيار من گذاشت. خداوند از او فرزندانى به من عطا كرد در حالى كه از زنان ديگر نداد.»
از خدمات و استقمت حضرت خديجة:
در ايام اعتكاف حضرت در غار حِرا، {و كوه بزرگ نور (جبل فاران در دعاى سمات)، كه امروزه بعضى از مردان نيز از صعود به آن عاجزند}، جناب خديجة در شبهاى تاريك از خانه تا غار حرا براى بردن غدا و خدمت حضرت مي رفت
آن بانوى فداكار به رغم آن همه ثروت و مكنت، سه سال در شعب ابى طالب، گرسنه در كنار پيامبر صلى الله عليه و آله ماند و آرامشِ جان او بود. سرانجام نيز در پايان آن محاصره وفات يافت و پيامبر صلى الله عليه و آله او را در قبرستان حَجُون به خاك سپردند.
از فضائل ديكر قبرستان المعلاة
پيامبرصلى الله عليه و آله «پيامبرصلى الله عليه و آله پس از هجرت به مدينه، هنگام ورود به مكّه، از همين منطقه وارد شهر شده و به خانه هاى مكه (حتى خانه خودشان و خديجه) پاى نگذاشت و هرگاه طواف ايشان تمام مى شد به منطقه بالاى مكّه- در حجون- مى رفت (نزديك مراقد اجداد و زوجه و فرزندان) داخل خيمه اى اقامت كرد و براى هر نماز از همان جا به مسجدالحرام مى آمد و برمى گشت»
• عبدالله بن مسعود نقل كرده كه: «همراه پيامبر صلى الله عليه و آله به اين قبرستان آمديم. آن حضرت فرمودند: به زيارت قبور برويد و براى اموات خود استغفار كرده، نماز بخوانيد و در اينجا بود كه فرمود: از اين مكان و از حرم خداوندى هفتاد هزار نفر بدون حساب به بهشت مى روند و هر يك هفتاد نفر را شفاعت مى كنند. اين در حالى است كه صورتهاى آنان؛ چه از اولين و چه از آخرين، همانند ماه شب بدر مى درخشد. كسانى كه در مكه و حرم وفات يابند، روز قيامت ايمن برانگيخته خواهند شد.
زيارت اصحاب فداكار
در زيارت مقبرة المعلاة؛ بعد زيارت حضرات سابق الذكر از والدين جناب عمار = یاسر و سمیه (اولین شهدای اسلام كه زير شكنجه شهيد شده و در این قبرستان دفن شدهاند) نيزياد شوند
از مؤمنان و علماء و شهداء مدفون به المعلاة
همه علما و حجاج و مجاوران شيعه كه در مكه فوت شده اند نيز در المعلاة مدفونند
برخي از علمای شیعه نیز که در مکه درگذشته یا به شهادت رسیده و در همین قبرستان مدفونند؛ از جمله:
1. طاوس بن كيسان= ايراني الاصل فقيه عابد از اصحاب امام سجاد عليه السلام- ت 106 هـ
2. سديف بن مهران بن ميمون المكي = ازشعراى شيعه شهيد در 147هـ
۳. أبو الحسن يحيى النسابة ابن أبي محمد الحسن بن أبي الحسن جعفر بن زين العابدين.
۴. ابن مُسدي از علماى شيعه اندلس
۵. شيخ داود بن عمر الأنطاكي (طبيب نامدار)
۶. ميرزا محمد بن علي بن إبراهيم الأسترآبادي
۷. ميرزا محمد أمين الأسترآبادي
۸. سيد زين العابدين الشهيد الكاشاني المكي
۹. حيدر بن علي بن نجم الدين الموسوي، العاملي السّكيكي
۱۰. محمد بن الحسن بن زين الدين العاملي (نوهٔ شهيد ثاني)
۱۱. زين الدين بن محمد (شارح استبصار) بن حسن (صاحب معالم) بن الشهيد الثاني (نتيجهٔ شهيد ثاني)
۱۲. علي بن محمد بن الحسن بن زين الدين العاملي الجبعي (نتيجهٔ شهيد ثاني)
۱۳. السيد نور الدين علي (برادر صاحب المدارك) بن نور الدين علي بن أبي الحسن الموسوي العاملي الجبعي
۱۴. ميرزا محمد مؤمن بن دوست محمد الحسيني الأسترآبادي
۱۵. سيد علي بن حيدر بن نور الدين علي العاملي الموسوي
۱۶. سيد محمد حيدر العاملي (يا محمد العاملي يا محمد بن حيدر بن نجم الدين)
۱۷. الميرزا محمود ابن شيخ الإسلام ميرزا علي أصغر الطباطبائي التبريزي
۱۸. و برخى از روحانيون كاروانها كه در مكه مكرمه به لقاء الله پيوستند.
همچنین برخی از چهرههای زاهد و عارف فضيل بن عياض از زهاد و عباد نامدار
شیخ علی کرمانی،
و شیخ اسماعیل شیروانی
نیز در آن جا مدفون هستند