آلودگی شیمیایی آب

مدير انجمن: مُزْن

آلودگی شیمیایی آب

پستتوسط مُزْن » سه شنبه جولاي 27, 2021 12:03 pm

بسم الله الرحمان الرحیم
مُزْن
 
پست ها : 71
تاريخ عضويت: دوشنبه ژانويه 28, 2019 11:18 pm

Re: آلودگی شیمیایی آب

پستتوسط مُزْن » سه شنبه جولاي 27, 2021 12:04 pm

توصيه مسئولان بهداشتى به مردم: حتى به آب رودخانه زاينده رود دست نزنيد!


ورود فاضلاب هاى كشاورزى، شهرى و صنعتى به زاينده رود

مديركل حفاظت محيط زيست اصفهان در گفت وگو با ,شرق, با اشاره به مسائل و مشكلات زاينده رود مى گويد: منابع آلاينده زاينده رود سه بخش كشاورزى، شهرى و صنعتى است كه عمده ترين آلودگى ها به وسيله زهكش هاى كشاورزى ايجاد مى شود. عمده ترين آلايندگى صنعتى در زاينده رود توسط ذوب آهن اصفهان ايجاد مى شود. صفيه خانه جنوب اصفهان به دليل پايين بودن ظرفيت واحدهاى تصفيه خانه خصوصاً در فصول گرم و بالا بودن مصرف آب همچنين درهم بودن سيستم بارندگى و فاضلاب شهرى دچار شوك مى شود و فاضلاب نيمه تصفيه خود را به رودخانه تخليه مى كند
هم اكنون فاضلاب انسانى بخشى از روستاها و شهرهاى چهارمحال و بختيارى و برخى از شهرهاى استان اصفهان، بدون تصفيه، بالاتر از تصفيه خانه ,بابا شيخ على, كه آب شرب اصفهان را تامين مى كند به رودخانه زاينده رود مى ريزد

استفاده نانوايى ها از نمك تالاب و اطراف آن به دليل وجود مواد زايد و فاضلاب در اين منطقه ضررهاى بسيارى براى مردم دارد
چهارماه پيش بود كه مسؤولان از وجود بالاي حداستاندارد نيترات در چاههاي آب شرب مشهد خبر دادند و آن را نگران كننده اعلام كردند. قبل از آن هم اراك بود كه آلودگي آب آن با ميزان بالاي نيترات، نگراني را در دل‌هاي مردم اين شهر نشاند. قم هم از نيترات بي‌نصيب نيست. آلودگي نيتراتي سفره‌هاي آب زيرزميني اين شهر نيز از چندي قبل توجه محققان را به خود جلب كرده است.
اين بار نوك پيكان هشدار به سمت اصفهان است، بلايي كه انگار به جان شهرهاي صنعتي ايران افتاده؛ آلودگي آب با نيترات
به علت استفاده بي رويه كودهاي شيميايي در شهرها و مناطق مختلف ايران و همچنين صنعتي بودن و رشد جمعيت استان اصفهان، آبهاي زيرزميني تحت تأثير آلاينده‌ها قرار گرفته است. بر اساس اطلاعات موجود، كشاورزان ٥ـ٢ برابر بيش از حد معمول انواع كودهاي شيميايي و كودهاي آلي را در مزارع استفاده مي‌كنند. از طرفي صنعتي شدن و رشد صنعت در اصفهان و اين كه كارخانه‌ها و صنايع به تصفيه خانه فاضلاب مجهز نمي‌باشند و اغلب، پساب و فاضلاب صنايع بدون هرگونه تصفيه يا تصفيه ناقص وارد محيط، زمينهاي كشاورزي و رودخانه مي‌شود باعث گرديده تا آلاينده‌ها به مرور به آبهاي زيرزميني انتقال يابند. همچنين به لحاظ افزايش جمعيت، سيستم‌هاي كنوني تصفيه جوابگوي دبي (حجم) بيش از اندازه فاضلاب نيست
كي از مصارف آبهاي زيرزميني شهر و استان، كشاورزي است كه چندان مشكل ساز نخواهد بود ولي مشكل از آنجا ناشي خواهد شد كه اين آب به مصرف شرب دام و انسان برسد، به اين صورت كه ورود نيترات از طريق آب آشاميدني و غذا و غلظت بالاتر از حداستانداردهاي جهاني به بدن انسان و دام موجب اختلالاتي در آنها مي‌شود.
مهمترين بيماري كه در انسان و دام بوجود مي‌آيد، متهموگلوبينميا است. در اين بيماري، نيترات دردستگاه گوارش (معده) احيا و به نيتريت تبديل مي‌شود. حلاليت نيتريت نيز مانند نيترات، در آب بسيار بالاست و به سهولت از ديواره‌هاي دستگاه گوارش عبور و وارد خون مي‌شود و آهن موجود در هموگلوبين را اكسيد و به آهن سه ظرفيتي تبديل مي‌كند كه اين باعث ايجاد رنگدانه‌هاي قهوه‌اي مت هموگلوبين مي‌شود كه قادر به انتقال اكسيژن در خون نبوده و باعث اختلال در رسيدن اكسيژن به بدن خواهد شد و در صورت تداوم، منجر به خفگي و مرگ مي‌شود.
علايم اين بيماري، رنگ متمايل به آبي مخصوصاً دور چشمها، دهان و لبها؛ سردرد مي‌باشد و بيشتر در كودكان زير ٦ ماه اتفاق مي‌افتد.
نيترات موجود در آب آشاميدني يا مواد غذايي باعث ايجاد اختلالات تنفسي و خوني در كودك مي‌شود و عامل ايجاد نوعي بيماري به نام سندرم چشم آبي در كودكان است كه در نهايت به مرگ كودك منجر مي‌شود.

در بزرگسالان نيز نيترات در بدن تبديل به نيتريت شده و با تركيب با آمينها، تركيب نايروس آمين را بوجود مي‌آورد كه تحقيقات حاكي از عوامل مهم ايجاد سرطان در انسان است.
دردامها نيترات موجب سقط جنين، كاهش توليد شير و مرگ آنها مي‌شود.

viewtopic.php?f=2154&t=149#p2515
مُزْن
 
پست ها : 71
تاريخ عضويت: دوشنبه ژانويه 28, 2019 11:18 pm

Re: آلودگی شیمیایی آب

پستتوسط مُزْن » سه شنبه جولاي 27, 2021 12:07 pm

افزايش نيترات موجود در آب تهران خطرات جدي به همراه دارد


در سالهای اخیر با رشد جمعیت، افزایش جمعیت، توسعه شهری و مهاجرت و گسترش تهران نیاز به منابع جدید آب را ایجاد کرده که تاثیر محسوسی بر کیفیت آب تهران گذاشته است. این تاثیر به گونه ای است که دیگر از آبهای سطحی برای تامین آب شرب استفاده نمی شود و چاهها از منابع جدید تامین آب تهران هستند.
می توان از سخنان وزیر بهداشت درباره آب تهران ٣ نکته اساسی را برداشت کرد:
١- آب بخشی از تهران و نه تمام آن آلوده به نیترات است
٢-این آب برای نوزادان و مادران باردار خطرناک است
٣-مابقی مردم می توانند از این آب استفاده کنند
شهر ری،خانی آباد ،نازی آباد و یافت آباد تهران: نقطه های سیاه آلودگی آب

viewtopic.php?f=2154&t=149#p2516
مُزْن
 
پست ها : 71
تاريخ عضويت: دوشنبه ژانويه 28, 2019 11:18 pm

Re: آلودگی شیمیایی آب

پستتوسط مُزْن » سه شنبه جولاي 27, 2021 12:09 pm

تفاوت كيفيت آب لوله كشي در تهران براى بالاشهري وپائين شهري



مناطقی جنوبی و حاشیه‌ای تهران به جرم حاشیه نشین بودن از کمترین امکانات زندگی برخوردارند. کیفیت بد آب در این مناطق به حدی است که جز استفاده از آب معدنی در این مناطق برای ساکنان آن چاره‌ای باقی نمی‌ماند اما عده زیادی نیز به دلیل فقر اقتصادی توان خریدن آب معدنی را ندارند و به ناچار از آب‌های لوله کشی که مخلوطی از آب آشامیدنی و آب‌های سطحی است استفاده می‌کنند و لاجرم به انواع بیماری‌های کلیوی و پوستی دچار می‌شوند

دکتر اعلایی نیا در عین حال تاکید کرد:‌ اما به دلیل رسوب بالای آب و املاح زیاد آن،‌ بیماری سنگ کلیه از سال‌های گذشته در میان شهروندان این منطقه افزایش پیدا کرده است. وی با بیان این نکته که بیماری‌های پوستی و ریزش مو نیز از دیگر عوارض املاح و رسوب بالای آب در منطقه است، گفت: شیوع این بیماری‌ها نیز در این منطقه و مناطق جنوبی تهران قابل انکار نیست.
به دلیل اینکه چاه‌های این منطقه سطحی است آب منطقه یا چاه‌های فاضلاب مخلوط شده و وارد لوله‌های آب شرب می‌شود و نوشیدن این آب باعث بروز مشکلات عدیده‌ای در این باره شده است
منطقه ۲۰ تهران که به عنوان شهر سالم از آن نام برده می‌شود وضعیتی مشابه و شاید بدتر از دیگر مناطق جنوبی دارد. این منطقه به دلیل واقع شدن در جنوبی‌ترین نقطه تهران میزبان فاضلاب‌هایی است که از مناطق شمالی تهران به پایین سرازیر می‌شوند و به حکم طبیعت در اثر سطحی بودن چاه‌های آب فاضلاب‌ها با این آب‌ها مخلوط می‌شوند و برای استفاده به خانه‌های شهروندان می‌روند.

viewtopic.php?f=2154&t=149#p2516
مُزْن
 
پست ها : 71
تاريخ عضويت: دوشنبه ژانويه 28, 2019 11:18 pm

Re: آلودگی شیمیایی آب

پستتوسط مُزْن » سه شنبه جولاي 27, 2021 12:10 pm

نیترات آب تهران چقدر است؟


بر اساس استاندارد «سازمان جهانی بهداشت» میزان مجاز نیترات و نیتریت در آب آشامیدنی به ترتیب ۵۰ و ۳ میلی‌گرم بر لیتر است. همچنین این استاندارد برای ترکیب نیترات - نیتروژن و نیتریت - نیتروژن به ترتیب ۱۱ و ۰.۹ میلی‌گرم در لیتر است.
کشورهای مختلف بر اساس توان و ظرفیت زیرساخت‌های پالایش آب خود و با توجه به اهمیت سلامت مردم، حد استانداردهای آلایندگی آب را تعیین می‌کنند؛ به‌ گونه‌ای که بسیاری از کشورهای توسعه‌ یافته مانند ایالات متحده آمریکا حداکثر استاندارد مجاز برای نیترات در آب آشامیدنی را ۱۰ میلی‌گرم بر لیتر اعلام کرده‌اند. با این‌ حال استاندارد اعلام‌ شده از طرف «مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران» برای میزان نیترات در آب آشامیدنی از استاندارد «سازمان جهانی بهداشت» تبعیت می‌کند و حداکثر مقدار مجاز نیترات در آب ۵۰ میلی‌گرم بر لیتر اعلام شده است.

مدیرعامل شرکت آب‌ و فاضلاب استان تهران، با حضور در جلسه شورای شهر اعلام کرد: «۳۰ درصد ساکنان جنوب پایتخت، در معرض استفاده از آب آلوده به نیترات قرار دارند.»
رئیس کمیته توسعه پایدار شهرداری تهران و مشاور وقت شهردار اعلام کرد: «منابع زیرزمینی آب تهران به علت نبود شبکه فاضلاب شهری در این کلان‌شهر آلوده شده است.»
رئیس اداره بهداشت آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با اشاره به وجود نیترات در منابع آب تهران تصریح کرد: «وجود نیترات در آب تهران، سلامت کودکان شیرخوار را تهدید می‌کند.» «وجود نیترات در آب شرب ناشی از نبود سیستم جمع‌آوری و دفع فاضلاب است.» او با تأکید بر اجرای کامل سیستم دفع فاضلاب در شهر تهران گفت: «تا زمانی که این سیستم به‌ صورت کامل اجرا نشود، مطمئنا منابع آب تهران آلوده خواهد شد.»
مدیر کل وقت محیط ‌زیست استان تهران در این‌ باره اظهار نظر کرد. محمدباقر صدوق درصد نیترات موجود در آب‌ تهران را بالاتر از حد استاندارد دانست و تأکید کرد: «پایتخت ایران از این نظر در رتبه اول کشور قرار دارد.»

او همچنین گفت: «آب شرب مناطق جنوب و جنوب شرقی تهران که از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود، درصد بالایی نیترات دارد و سلامت مردم این مناطق را تهدید می‌کند.»
به گفته این مقام مسئول، پس از تهران، آب شهرهای مشهد و اراک بیشترین درصد نیترات را دارد و این موضوع نگرانی‌های مسئولان را در حوزه‌های مختلف دامن زده است.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در دی‌ماه ۱۳۹۲ اعلام کرد: «بالا بودن میزان نیترات در آب تهران و رسیدن به ۵۰ و بالای آن سرطان‌زاست و زمینه کم‌خونی و ناراحتی‌های تنفسی را فراهم می‌کند.»
«وجود نیترات در آب تهران به‌ دلیل وارد شدن فاضلاب به آب است. لوله‌های آب سطح شهر تهران معمولا در کنار لوله‌های فاضلاب قرار دارند و شکستگی‌های لوله‌های آب یا فاضلاب باعث می‌شود محتویات هر یک از این لوله‌ها، به لوله‌های کناری خود بریزند.»
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در روزهای پایانی سال ۸۹ از پلمب ۵۰ حلقه چاه آب تهران خبر داد که میزان نیترات آنها بالاتر از حد استاندارد بوده است.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، با ارائه آماری درباره وضعیت تأمین آب تهران گفت: «۴۹ درصد از آب شرب تهران از چاه‌ها تأمین می‌شود. سفره‌های آب زیرزمینی تهران را نیز چاه‌های جدید که حاوی فاضلاب و فضولات انسانی هستند، احاطه کرده‌اند. بنا بر این آلودگی آب تهران مسئله‌ای دور از ذهن نیست. فضولات انسانی حاوی مقدار زیادی آمونیاک هستند که این ماده تشکیل‌ دهنده نیترات و نیتریت است که احتمال دارد این مواد از دیواره‌های چاه‌های جذبی وارد سفره آب‌های زیرزمینی شوند.»

viewtopic.php?f=2154&t=149&start=10#p53451
مُزْن
 
پست ها : 71
تاريخ عضويت: دوشنبه ژانويه 28, 2019 11:18 pm

Re: آلودگی شیمیایی آب

پستتوسط مُزْن » سه شنبه جولاي 27, 2021 12:13 pm

آلودگى آب زنجان


يافته ها: در اين تحقيق ٣٦ حلقه چاه آب آشاميدنی، بر اساس موقعيت محلی و احتمال خطر آلودگی، به دو دسته درون شهری (٢٢ حلقه) و برون شهری (١٤ حلقه) تقسيم شدند. ميانگين غلظت نيترات، نيتريت و کلرور چاه های درون و برون شهری اختلاف معنی دار نشان داد (P<٠,٠٠٠٣، P<٠.٠٣، P<٠.٠٠٠٣). نيترات در برخی چاه های درون شهری بالاتر از استاندارد ولی نيتريت و کلرور کليه چاه ها کمتر از حد استاندارد بودند اما بصورت كلى نشان داد كه ١١ درصد از آبهاى آشاميدنى زنجان داراى درصد نيترات بالا هستند. مجموع نسبت غلظت واقعی نيترات و نيتريت به مقدار استاندارد آن ها ( شاخص سازمان جهانی بهداشت) نيز محاسبه و مشخص شد در ٤ حلقه چاه فراتر از يک) بيش از حد مجاز) بود. در خصوص نتايج ميکروبی نيز هيچ چاه درون يا برون شهری آلودگی به کلی فرم ها و کلی فرم های مدفوعی نداشت.

نتيجه گيری و توصيه ها: اين تحقيق نشان داد که برخی از چاه های آب شرب شهر از نظر غلظت نيترات و نيتريت در شرايط نامطلوبی بوده و برخی نيز در معرض خطر آلودگی می باشند. توصيه می شود با توجه به مشخصات هيدروليکی، شبکه توزيع آب آشاميدنی شهر از نظر نيترات و نيتريت مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نياز راه کارهای مناسب اتخاذ شود.

viewtopic.php?f=2154&t=149#p11932
مُزْن
 
پست ها : 71
تاريخ عضويت: دوشنبه ژانويه 28, 2019 11:18 pm

Re: آلودگی شیمیایی آب

پستتوسط مُزْن » سه شنبه جولاي 27, 2021 12:14 pm

آلودگى آب مشهد


نتايج تحقيقات نشان ميدهد كه در سالهاى اخير غلظت نيترات در چاههاى آب حفر شده در سفره آب زيرزمينى مشهد افزايش يافته و در برخى نقاط به بيش از ٥٠ ميلى گرم در ليتر رسيده است. اين افزايش عمدتا مربوط به نشت فاضلابهاى خانگى به داخل آبهاى زيرزمينى ميباشد.علاوه بر اين، در چاههايى كه در حاشيه آنها فعاليتهاى كشاورزى صورت ميگيرد نيز ميزان غلظت نيترات زياد بوده كه منبع آلودگى آنها كودهاى شيميايى است.

viewtopic.php?f=2154&t=149#p11934
مُزْن
 
پست ها : 71
تاريخ عضويت: دوشنبه ژانويه 28, 2019 11:18 pm

Re: آلودگی شیمیایی آب

پستتوسط مُزْن » سه شنبه جولاي 27, 2021 12:16 pm

ابتلا به بیماری قارچی در اثر شنا در خزر


عبدالرضا کرباسی، از مقامات ارشد سازمان محیط زیست ایران گفته است: "بهتر است مردم به دلیل آلودگی زیست محیطی دریای خزر از شنا کردن در آن پرهیز کنند، زیرا احتمال ابتلای آنها به بیمار‌های قارچی وجود دارد."

میزان آلودگی دریای خزر در سال های اخیر به حدی افزایش یافته است که که چندی پیش کارشناسان نسبت به انقراض دو گونه ماهی خاویار و کیلکا هشدار دادند.
کارشناسان، آلودگی دریای خزر را به چند نوع صنعتی، کشاورزی، میکروبی و بیولوژیکی تقسیم می‌کنند. بیشترین آلودگی دریای خزر مربوط به آلودگی نفتی است.
از دیگر دلایل آلودگی بزرگترین دریاچه جهان، رودخانه ولگا عنوان شده است. این رودخانه اصلی‌ترین رودخانه‌ای است که به خزر می‌ریزد و به گفته صاحبنظران آب آلوده را از مکان‌هایی با فاصله بیش از سه هزار کیلومتری به خزر می آورد.

یکی دیگر از تهدیدات خزر یک جاندار موسوم به "شانه‌دار مهاجم" است، این گونه ژله‌ای ۹ سال پیش به وسیله آب توازن کشتی از طریق کانال ولگا وارد دریای خزر شد. این گونه شانه دار از ژئوپلانکتون و لار و ماهیان تغذیه می‌کند که شرایط این جانوران را به خطر می‌اندازد.
ورود فاضلاب شهری و کارخانه‌ها به دریای خزر از دیگر معضلاتی است که به گفته صاحبنظران سبب آلودگی آب دریای خزر شده است.

viewtopic.php?f=2154&t=149#p25078
مُزْن
 
پست ها : 71
تاريخ عضويت: دوشنبه ژانويه 28, 2019 11:18 pm

Re: آلودگی شیمیایی آب

پستتوسط مُزْن » سه شنبه جولاي 27, 2021 12:17 pm

آب آلوده استان مازندارن


مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران با اشاره به بررسی ‎ ٢٨٤ حلقه چاه حفر شده از مجموعه منابع آب شرب استان اعلام کرد که اکنون آلودگی شماری از منابع آب آشامیدنی استان محرز شده است. او که ساخت‌وسازهای مسکونی که در حریم چاه‌های آب را عامل اصلی آلودگی آب این استان می‌دانست، از آلودگی آب‌های تحت‌الارضی این ساختمان‌ها تا عمق ٤٠متری چاه‌ها خبر داده بود
بر اساس استانداردهای جهانی باید میزان نیترات در هر لیتر آب PPM ۴۵ باشد، اما گفته می‌شود برای آب این عدد بیش از این رقم است. آب پشت سدها نیترات کمی دارد که برای مصرف انسانی بسیار مناسب است، اما به واسطه حفر چاه‌های عمیق میزان نیترات موجود در آب‌ها بالا رفته است که آب چاه با سد تلفیق شده و در حال حاضر نیترات موجود در آب تهران بالا است. در این زمان کودکان زیر ۱۰ ‌سال باید آب کمتر از PPM ١٠ نیترات مصرف کنند، میزان نیترات بیش از این رقم در آب موجب مرگ نوزادان زیر سه ماه می‌شود

viewtopic.php?f=2154&t=149&start=10#p54631
مُزْن
 
پست ها : 71
تاريخ عضويت: دوشنبه ژانويه 28, 2019 11:18 pm

Re: آلودگی شیمیایی آب

پستتوسط مُزْن » سه شنبه جولاي 27, 2021 12:17 pm

ورود فاضلاب تصفیه نشده به دریاهای کشور


فاضلاب های شهری که مدیرست و تصفیه نمی شود وارد دریا می شود و آلودگی میکروبی دارد و تهدیدکننده بخشی از جامعه است که با این آب ها تماس دارد از جمله جامعه صیادی یا کسانی که برای تفرج به سواحل می روند.

مدیرکل دفتر بررسی آلودگی های دریایی سازمان محیط زیست تاکید کرد: ضربه دیگری که این موضوع وارد می کند به بحث بحران آب مربوط می شود تصفیه نکردن فاضلاب به معنای از دست رفتن آب قابل استحصال کشور است. وی در پایان هشدار داد: آلودگی میکروبی در مناطق شمالی کشور نسبت به دریاهای جنوب نگران کننده تر است زیرا دریاهای جنوب ظرفیت خودپالایی بالاتری دارند.

viewtopic.php?f=2154&t=149&start=10#p54990
مُزْن
 
پست ها : 71
تاريخ عضويت: دوشنبه ژانويه 28, 2019 11:18 pm

Re: آلودگی شیمیایی آب

پستتوسط مُزْن » سه شنبه جولاي 27, 2021 12:20 pm

خوزستان با پنج رودخانه تبديل به استاني فقير آب شده است


با آب “آشامیدنی” خوزستان حتی نمیشود دوش گرفت یا لباس شست ، حتی توی کارواش‌ آخر سر باید آب تصفیه شده روی ماشین بریزند که شوره نزند
مردم پشت پنجره منتظر سررسیدن سه چرخه‌ها و گاری‌ها و وانت‌های آب‌فروشان هستند. هر خانه لااقل روزی یک گالن ۲۰ لیتری آب برای آشامیدن و دم کردن چایی لازم دارد. بگذریم از حمام و شست و شوی ماشین و لباس که باید آخر سر با آب تصفیه شده، آبکشی کرد. خوزستانی‌ها یک واژه خوب برای توصیف آب دارند؛ «لجن.»

نتوانستم آمار دقیقی از بیماری‌های کلیوی به دست بیاورم اما با هرکسی که حرف زدم یا خودش یا یکی از اعضای خانواده‌اش به این بیماری مبتلا بود. چند نفر از مصاحبه شونده‌ها درگیر دیالیز بودند و یک نفر هم پدرش را به دلیل نارسایی کلیه از دست داده بود. در ناحیه صنعتی ماهشهر سه تصفیه‌خانه و در ماهشهر قدیم چند تصفیه‌خانه دیگر فعال هستند. این تصفیه‌خانه‌ها به شکل خصوصی اداره می‌شوند و به گفته اهالی، محصول هر کدام هم متفاوت است. ماهشهری‌ها به آبی که درست تصفیه نشده باشد «دو مزه» می‌گویند. یکی از کارکنان ناحیه صنعتی که نمی‌خواهد نامی از او برده شود، می‌گوید: «من دوستی دارم که آب تصفیه می‌کند ولی خود من از او آب نمی‌خرم. آب تصفیه‌خانه‌اش دو مزه است. فیلترها را باید هر ماه یک بار عوض کند اما می‌گوید صرف ندارد و هرچند ماه یک بار عوض می‌کند. صبح ۵ دقیقه باید شیر آب را باز بگذارید که لجن آب برود و بتوانید صورتتان را بشویید.

اداره آبفای شهرستان آبادان پیش از این اعلام کرده بود که علت شوری و پایین بودن کیفیت آب، پایین آمدن دبی رودخانه‌های کارون و اروندکنار و پیشروی آب دریاست
مشاور معاون اول رئیس‌جمهوری در امور آب، کشاورزی و محیط‌زیست، عنوان کرد شوری آب زیر سد گتوند ۵ و نیم برابر آب‌های خلیج فارس است. این سد که یکی از بزرگ‌ترین سدهای کشور و پایین‌ دست‌ترین سد رودخانه کارون است، میلیون‌ها تن نمک کوه‌های اطراف را در خود حل کرده و کارون را به یک شورآبه بزرگ تبدیل می‌کند. شورابه‌ای که حیات ۴۲۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی جلگه خوزستان را تهدید می‌کند.

پیشروی آب شور دریا از یک سو و حمله کارون شور به نهرها از سوی دیگر آب شهرهای ساحلی استان را تبدیل به آب نمک می‌کند. از آن گذشته به دلیل پایین آمدن دبی یا میزان ورودی آب، پمپ‌ها آب را همراه با لجن، جلبک و شن و ماسه وارد شبکه آبرسانی می‌کنند.

viewtopic.php?f=2154&t=149&start=10#p54940
مُزْن
 
پست ها : 71
تاريخ عضويت: دوشنبه ژانويه 28, 2019 11:18 pm

Re: آلودگی شیمیایی آب

پستتوسط مُزْن » سه شنبه جولاي 27, 2021 1:18 pm

تمام کودکان زیر ٦ سال در «فلینت» به خاطر آلودگی آب تا پایان عمر دچار عارضه مغزی خواهند بود


تقریباً ٥٠ سال بود که فلینت آب شیرین و بهداشتی را از دیترویت می‌خرید و میان مردم توزیع می‌کرد. با این حال، سال ٢٠١٤ قرار شد خرید آب از دیترویت متوقف و به جای آن، آب لوله‌کشی مردم فلینت از رودخانه خود این شهر تأمین شود. مسئله این‌جا بود که آب رودخانه فلینت بسیار اسیدی‌تر از آبی بود که دیترویت وارد سیستم لوله‌کشی فلینت می‌کرد. بنابراین ورود آب رودخانه فلینت موجب شد تا سُرب از دیواره لوله‌های آب این شهر وارد آب شود و بنابراین تمام شهروندان به ویژه کودکان را دچار مسمومیت کند. بعد از آن‌که آمار قربانیان در فلینت افزایش پیدا کرد و اعتراضات مردمی شدت گرفت، مقامات فلینت وادار به واکنش شدند و نهایتاً اکتبر سال ٢٠١٥، این شهر دوباره به سیستم توزیع آب دیترویت متصل شد.

در نتیجه هزاران کودک (طبق برخی گزارش‌ها بین ٦ تا ١٢ هزار[٦]) در معرض آب آشامیدنی با سطح بالایی از سرب قرار گیرند و احتمالاً دچار طیف وسیعی از بیماری‌های جدی از جمله بیماری «لژیونر[٧]» (نوعی سینه‌پهلوی شدید) شوند که همه‌گیر شدن آن در فلینت[٨]، جان ١٠ نفر را گرفته و ٧٧ نفر دیگر را نیز مبتلا کرده است[٩].

در حالی که برخی گزارش‌ها تلاش می‌کردند (و می‌کنند) تا نشان دهند هیچ ارتباطی میان افزایش میزان سرب در خون ساکنان فلینت و ورود آب رودخانه این شهر به سیستم آب‌رسانی وجود ندارد[٢٦]، یکی از آزمایش‌ها در آگوست سال ٢٠١٤ نشان داده بوده که آب لوله‌کشی فلینت حاوی مقدار زیادی تریوهالومتان است، یکی از موادی که در اثر اضافه کردن کلر به آب برای ضدعفونی کردن آن، ممکن است ایجاد شود[٢٧]. قرار گرفتن در معرض تریوهالومتان به مدت طولانی می‌تواند منجر به بروز سرطان و برخی بیماری‌های دیگر شود[٢٨].

همه این‌ها در حالی است که مؤسسه ویرجینیا در نتایج تحقیقات خود می‌نویسد به دلیلی که هیچ‌کس هنوز برای ما توضیح نداده، آب رودخانه فلینت بدون هیچ‌گونه تمهیدات یا حتی برنامه‌ای برای کاهش «خورندگی» آب این رودخانه، وارد سیستم توزیع آب شهری شده است و بدتر از آن این‌که این آب توانسته از آزمایش‌های رسمی تشخیص سرب و مس آژانس حفاظت از محیط زیست بدون هیچ مشکلی عبور کند و تأییدیه‌های لازم را از سازمان کیفیت محیط زیست میشیگان دریافت نماید. در بخشی از گزارش نتایج این تحقیقات می‌خوانیم: «ما مبهوت هستیم که چگونه این وزارت‌خانه در گزارش خود، وضعیت را در فلینت «عادی» توصیف کرده است.»

مسمومیت با سرب چه عواقبی دارد؟
از جمله عواقب مسمومیت با سرب، آسیب دیدن مغز و دستگاه عصبی، کاهش توان یادگیری، و بروز بیماری‌های کلیوی در کودکان، و کاهش توان باروری در بزرگ‌سالان است[٥٣]. گزارش «مرکز پیش‌گیری و کنترل بیماری» آمریکا که اوایل سال ٢٠١٣ (پیش از جدی شدن بحران آب در فلینت) منتشر شد نشان می‌دهد که میزان سرب در خون حدود نیم میلیون کودک در آمریکا، بیش از حد مجاز است

وجود سرب در جریان خون کودکان می‌تواند موجب کاهش آی‌کیو و قدرت تمرکز شود. هم‌چنین کودکانی که در خون خود سرب دارند، در یادگیری، تکلم و پردازش زبانی مشکل دارند. هم‌چنین این کودکان احتمال بیش‌تری دارد که واکنش‌های پرخاشگرانه و خشونت‌آمیز از خود نشان دهند و دچار «اختلال کم‌توجهی - بیش‌فعالی» شوند. کودکی که در معرض مسمومیت با سرب قرار می‌گیرد، در بسیاری از موارد، تا پایان عمر باید این مشکلات را تحمل کند.

تحقیقات نشان می‌دهد هیچ میزانی از سرب در بدن انسان، ایمن نیست[٥٦]. بالا رفتن میزان سرب در خون بزرگ‌سالان می‌تواند به همان نسبت، موجب پیامدهای وخیم‌تری شود. این پیامدها از خستگی و بی‌حالی مفرط تا بیماری‌های کلیوی، و از افسردگی تا کاهش سرعت عکس‌العمل فرد را شامل می‌شود. زنان باردار بر خلاف سایر بزرگ‌سالان، در صورت مسمومیت با میزان اندکی سرب هم ممکن است دچار سقط ناگهانی، زایمان زودرس و یا تولد نوزادان بی‌جان شوند.
«مور» مقاله مستقلی هم در مورد بحران آب فلینت نوشته و در آن ١٠ نکته‌ای را افشا کرده است[٦٠] که به قول خودش «درباره تراژدی آب فلینت به شما نمی‌گویند، اما من می‌گویم.» این ده نکته از این قرار است:

١- در حالی که به کودکان در فلینت آب مسموم داده می‌شد تا بنوشند، به کارخانه جنرال موتورز دست‌رسی اختصاصی به منابع آب پاک داده شده بود.

٢- با تنها ١٠٠ دلار هزینه در روز، می‌شد به طور کامل از بحران آب در فلینت، جلوگیری کرد

٣- آن‌چه در آب فلینت پخش شده، صرفاً سرب نیست. تعداد موارد ابتلا به بیماری «لژیونر» از زمان تغییر منبع تأمین آب در این شهر، ده برابر شده است. ١٠ نفر به همین دلیل کشته شده‌اند، در حالی که تا پیش از این حتی یک نفر هم در فلینت به خاطر بیماری لژیونر کشته نشده بود.

٤- خانه‌های مردم در فلینت اکنون هیچ ارزشی ندارد. این شهر یکی از فقیرترین شهرهای آمریکاست و تنها دارایی مردم تا پیش از این بحران، خانه آن‌ها محسوب می‌شد. اکنون می‌توان گفت مقامات فلینت، آینده مردم شهر را به آب رودخانه آن سپرده‌اند.

٥- مردم فلینت هم‌زمان با مسموم شدن، بمباران هم می‌شدند. طی دو سال بحران آلودگی آب، پنتاگون هم تصمیم گرفت از شهر فلینت برای تمرین نظامی و هدف‌گیری استفاده کند. سال گذشته، ارتش آمریکا طی تمرینات «غافل‌گیرانه» نظامی، با مهمات جنگی و مواد منفجره به شهر فلینت حمله کرد تا جنگ شهری را تمرین کند. هزاران خانه متروکه در این شهر هدف بمباران ارتش آمریکا قرار گرفت و خیابان‌های این شهر شاهد حملات موشکی و انفجار نارنجک‌های جنگی بود. سربازان ارتش، تا چند هفته وانمود می‌کردند که فلینت، بغداد یا دمشق است.

٦- هم‌سر رئیس ستاد فرمان‌دار [میشیگان، اسنایدر]، سخن‌گوی «نستله» است، شرکت صاحب بزرگ‌ترین ذخایر خصوصی آب میشیگان. نستله تا کنون بارها به خاطر استخراج بیش از ٧٥٠ لیتر آب در دقیقه از زمین‌های این منطقه برای فروش در قالب آب معدنی، مورد شکایت قرار گرفته است.

٧- میشیگان، از بحران آب فلینت، تا آمار جرم و جنایت و قتل، تا سیستم سوئیچ «جنرال موتورز»، درگیر یک «فرهنگ مرگ» است. فلینت یکی از بالاترین آمارها را در میزان قتل و جرم و جنایت در آمریکا دارد. برای مقایسه، اگر شهر نیویورک آمار قتل فلینت را داشت، سال ٢٠١٥ در این شهر باید حدود ٤٠٠٠ نفر کشته می‌شدند، نه ٣٤٠ نفر (آمار واقعی). هم‌چنین سال گذشته یکی از کارخانه‌های جنرال موتورز در دیترویت متوجه شد که در سیستم سوئیچ خودروهایش مشکلی وجود دارد. با این حال، مدیران شرکت تصمیم گرفتند حرفی نزنند و به جای پرداخت هزینه گزاف تعمیر خودروها، صرفاً هزینه پرونده‌های دادگاهی را بپردازند که بازماندگان قربانی‌ها ممکن است علیه جنرال موتورز باز کنند.

٨- رسانه‌های آمریکا هر بار منبع قبلی آب فلینت را «آب دیترویت» توصیف می‌کنند که کاملاً اشتباه است. دریاچه هورون که دیترویت آب خود را از آن می‌گیرد، سومین منبع بزرگ آب شیرین در جهان است [و بنابراین نگرانی از پایان این منبع آبی در صورت استفاده هم‌زمان فلینت و دیترویت، کاملاً بی‌مورد است]. جالب این‌که دریاچه هورون هنوز هم صرفاً از منابع آب زیرزمینی تغذیه می‌شود و بنابراین فلینت از نظر جغرافیایی [نزدیک به هورون است و] آخرین نقطه در دنیاست که باید آب مسموم مصرف کند.

٩- همه کودکان در فلینت مسموم شده‌اند، همان‌طور که همه بزرگ‌سالان، از جمله خود من، در معرض مسمومیت با سرب قرار گرفته‌اند. وقتی رسانه‌ها می‌گویند «٩٠٠٠ کودک زیر ٦ سال مسموم شده‌اند» یعنی همه کودکان فلینت. تعداد کودکان زیر ٦ سال در فلینت، ٦٠٠٠ نفر است.

١٠- این بحران هم مانند بسیاری از اتفاقاتی که این روزها می‌افتد، رخ داد، چون ثروتمندان می‌خواستند از مالیات فرار کنند. سال ٢٠١١ زمانی که اسنایدر فرمان‌دار میشیگان شد، یکی از اولین کارهایی که کرد، کاهش چندین میلیارد دلاری مالیات ثروتمندان و شرکت‌های بزرگ بود. وقتی درآمدهای مالیاتی کاهش یافت، هزینه‌ها هم باید کاهش می‌یافت، بنابراین مدارس، حقوق‌های بازنشستگی، تأمین اجتماعی، و آب آشامیدنی ایمن، هدف قرار گرفتند.\

viewtopic.php?f=2154&t=149&start=10#p53451
مُزْن
 
پست ها : 71
تاريخ عضويت: دوشنبه ژانويه 28, 2019 11:18 pm

Re: آلودگی شیمیایی آب

پستتوسط مُزْن » سه شنبه جولاي 27, 2021 8:12 pm

آبی که از طریق تانکر تامین می شود، به رنگی غیر از رنگ آب است و قابل
شرب نیست


خوزستان صاحب نفت ايران:
آبی که از طریق تانکر تامین می شود، به رنگی غیر از رنگ آب است و قابل
شرب نیست اما اهالی می گویند از ناچاری آن را می خوریم.

https://www.asriran.com/fa/news/794594
مُزْن
 
پست ها : 71
تاريخ عضويت: دوشنبه ژانويه 28, 2019 11:18 pm


بازگشت به آلودگی شیمیایی آب


Aelaa.Net