رب سیب
سؤال:شما رب سيب را در اين كانال معرفي كرديد و برخي اعضا هم نوع ارگانيكش را گفتند قابل تهيه است، مي خواستم مشخصات كيفيت رب سيب را دقيقا بدانم، چون آنچه ما در بازار پيدا كرديم شبيه شيره توت است هم رنگش هم غلظتش؛ كمي هم تلخ و آبكي است، آيا رب سيب همين است ؟ چطور رب سيب واقعي را و كيفيتش رابشناسيم؟
جواب:1- مكرر بيان كرده ايم كه هر چيز را دقيق بشناسيد و به حرف افراد خصوصا فروشنده و بالاخص روستايي كه اطلاعاتش در كيفيت فراوري كم است برخلاف ذائقه سليم توجه نكنيد
ما هيچ وقت مطلبي را به اسم اينكه مرحوم آقا مى خوردند و یا مي گفتند خوب است و خوشمزه اما وقتي مي خوريد مطبوع نيست = معرفي نكرده ايم و قبل از هرچيز مشخصات و كيفيت را با نشانه هاى علمي اموزش داده ايم، بس شما هم هميشه بر همين نحو عمل كنيد.
2- سيب ميوه شيرين و مطبوعي است و اگر بناست محصولي از آن فراوري و توليد شود حداقل نبايد طعم آن كيفيت پايينتر پيدا كند؛ پس هر جا رب سيب واقعي با كيفيت باشد بايد طعمش بسيار مطبوع و شيرين و هيچگونه تلخي نداشته باشد آنكه تلخي ولو كمي دارد مربوط به عدم مهارت در ساختن رب سيب يا مصرف سيبهاى خراب و لك زده است،
3-
طعم رب سيب قابل قبول: فلذا بدون هيچ تخصص و اطلاعاتي كافي است دقيقا بچشيد و بايد شيرين و مطبوع بدون هيچگونه تلخي باشد.
4-
غلظت رب سيب معمولي: همانطور كه نامش هست به غلظت رب بايد باشد آنكه رقيق است مثل شيره توت يا رب انار تقلبي است، شكل غلظت رب سيب طبيعي مثل رب گوجه فرنگي يا سمنو است و مثل كره روي نان ماليده مي شود ولذا در اروپا و امريكا و غالب كشورهاى جهان به اسم كره سيب شناخته مي شود.
apple butter
5- البته رنگش بر حسب مهارت و كيفيت طبخ و برخي افزودنيها مي تواند از كرمي تا قهوه اي روشن تا قهوه اى تيره باشد







6- تهيه آن در خانه آسان و طبخش به آرامي طي هفت الی ده ساعت انجام مي گيرد، و از افزودنيهايي مثل ابليمو بجاي اسيداسكوربيك يا سيتريك كارخانه ها و يا دارچين و ميخك براى عطر ووو بكار مي رود البته جزئيات تهيه اش فعلا در مجال فرصت توضيح نمي باشد
7- نتيجه برحسب توصيفي كه نموديد؛ آنجه به اسم رب سيب تهيه كرده ايد هيچ تناسبي با ماهيت رب سيب واقعي ندارد، نه شكل نه غلظت نه رنگ نه طعم، بجز عنواني كه فروشنده داده است