همت و تلاش

نشر گزارشات مفید برای توجه به حیات اعلی

مدير انجمن: najm134

سخت‌ترین و آسان‌ترین بخش قرآن برای یک حافظ خردسال

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه اکتبر 01, 2016 9:41 pm

سخت‌ترین و آسان‌ترین بخش قرآن برای یک حافظ خردسال


شفقنا(پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه )- نرگس حسنی یکی از حافظان خردسال قرآن کریم است که توانسته طی یک سال به توفیق حفظ دست بیابد.
خانواده‌ها برای تربیت صحیح فرزندان خود به دنبال بهترین شیوه‌ها هستند و سوق دادن آنها به فضای دینی و قرآنی بهترین شیوه در این زمینه است. با گسترش شیوه‌های آموزش قرآن در زمینه روخوانی، حفظ و آشنایی با مفاهیم قرآنی ویژه کودکان و نوجوانان این علاقه‌مندی به مراتب بیشتر از گذشته شده است.

نرگس حسنی از جمله افرادی است که با تشویق والدین خود با قرآن آشنا شده و به سمت آموزش قرآن سوق پیدا کرده است. تشویق والدین و علاقه‌مندی خود به این حوزه تا حدی بوده که وی توانسته در مدت یک سال توفیق حفظ کل قرآن کریم را کسب کند.

Image

گفت‌وگوی ایکنا با این حافظ خردسال البرزی در ادامه می‌آید:

خودتان را معرفی کنید.
نرگس حسنی، ۱۰ ساله از نظرآباد کرج هستم.

از چند سالگی برای حفظ قرآن کریم اقدام کردید و طی چه مدتی توانستید به هدف خود برسید؟
از یک سال پیش حفظ قرآن را شروع کردم و توانستم در این مدت کل قرآن کریم را حفظ کنم.

مشوق اصلی شما در این زمینه چه کسی بود؟
بیش از همه مادربزرگم من را با قرآن آشنا کرد و برای حفظ آن مشوقم شد.

برای این کار کلاس خاصی می رفتید یا در خانه مشغول به حفظ قرآن بودید؟
در خانه تمرین می کردم اما کلاس قرآن هم می رفتم.

در بین دوستان شما افرادی بودند که حافظ قرآن باشند؟
نه. بیشتر به روخوانی قرآن تمایل دارند.

آنها را برای حفظ قرآن تشویق نکرده‌اید؟
به آنها در رابطه با حفظ قرآن توصیه‌های زیادی کردم اما فکر می‌کنند این کار سخت است.

برای شما هم حفظ قرآن کریم سخت بود؟
نه. این کار برای من اصلا سخت نبود اما دیگران تصورشان این است که کار سختی است.

به این افراد چه توصیه‌ا‌ی داری؟
به همسن‌های خودم توصیه می‌کنم که حفظ قرآن کریم آسان است. البته اگر نخواهند به سمت حفظ قرآن بیایند، نمی‌توانند قرآن را حفظ کنند اما اگر تلاش کنند و بخواهند به سمت قرآن بیایند، حفظ قرآن برایشان سخت نیست.

در روز چقدر برای حفظ قرآن وقت می‌گذاشتی؟
سعی می‌کردم هر روز یک صفحه از قرآن را حفظ کنم.

چند بار تکرار می‌کردی تا آیات در ذهنت نقش ببندد؟
حداقل روزی دو بار (جلسه) تکرار (برگزار) می‌کنم.

چه زمانی را برای حفظ قرآن مناسب می‌دانی؟
این کار نیاز به سکوت و آرامش دارد و زمانی که سکوت و آرامش باشد می‌توان تمرکز لازم را برای حفظ قرآن داشت.

چه اقدامی می کنید برای اینکه آنچه حفظ کردید از ذهنتان خارج نشود؟
مدام باید تکرار کنیم. مرور آیات قرآن باید به موقع، سر وقت و درست انجام شود.

حفظ کدام بخش از قرآن برای شما سخت‌تر بود؟
یکی از آیات سوره بقره است که در یک صفحه قرار گرفته. حفظ آن برای من خیلی مشکل بود به طوری که ۷ روزه توانستم آن را حفظ کنم.

و کدام بخش آسان بود؟
سوره نسا و کلاً جزء پنجم خیلی آسان بود.

یک سال برای حفظ قرآن کریم زمان گذاشتی. در این مدت آسیبی به درس خواندنت وارد نشد؟
هیچ آسیبی به درس‌هایم وارد نکرد و برعکس تأثیر مثبت زیادی داشت و علاوه بر آن در زندگی‌ام تأثیرگذار بود.

در کنار حفظ، به ترجمه و مفاهیم قرآن هم توجه می‌کنید؟
بعضی اوقات ترجمه آیات را می‌خوانم و دوست دارم بدانم چه مطالبی را حفظ کرده‌ام.

کدام یک از مفاهیم و آموزه‌های قرآن بیشتر در ذهنت مانده و تأثیرگذاری بیشتری داشته است؟
در قرآن تأکید شده که «بِالْوَالِدَیْنِ إِحْسَانًا»؛ یعنی به پدر و مادر خود نیکی کنید. این مطلب همیشه در ذهنم بوده و سعی کردم به آن عمل کنم.
pejuhesh232
 
پست ها : 8783
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

وقتی کودکان خیابانی در هند روزنامه منتشر می کنند

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه اکتبر 09, 2016 12:06 am

وقتی کودکان خیابانی در هند روزنامه منتشر می کنند


Image

آزار جنسی، شکنجه، بدرفتاری و توهین رزق و روزی کودکان خیابانی در هند است.

الجزیره نوشت روزنامه «بالاک نامه» در دهلی نو تنها روزنامه ای در جهان است که توسط کودکان خیابانی منتشر می شود. «شامبهو» نوجوان ۱۷ساله ای که روزها به تمیز کردن ماشین مردم می پردازد و در این روزنامه مسئولیتی نیز برعهده گرفته می گوید بالاک نامه صدای ما است.

این روزنامه که به دو زبان هندو و انگلیسی چاپ می شود در هشت هزار نسخه منتشر شده و تمام هزینه های آن را نیز بنیاد کمک رسانی Chetna تقبل کرده است.

کودکانی که برای این روزنامه زحمت می کشند معتقدند حداقل جایی برای رساندن صدای درد و رنجشان به گوش دیگران، یافته اند.

به تصاویر الجزیره ازتلاش کودکان خیابان دهلی نو برای انتشار این روزنامه توجه کنید.

Image Image Image
Image Image Image
Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8783
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

مغلوب بيماري نشدن يك دختر نوجوان و اختراع در دوران درمان

پستتوسط najm134 » جمعه نوامبر 25, 2016 1:47 am

مغلوب بيماري نشدن يك دختر نوجوان و اختراع در دوران دردناك شيمي درماني


Image

دختر بچه ۱۰ ساله ای که توانست سرطان را شکست دهد، به خاطر اختراع یک دستگاه چسب زخم، توانست جایزه سفر به ناسا را برنده شود.

به گزارش کلیک، این دختر بچه ۱۰ ساله استرالیایی توانست طی دوره شیمی درمانی خود، نوعی دستگاه برای استفاده از چسب زخم ابداع کند که او را برنده جایزه یک سفر به ناسا و بازدید از این تشکیلات کرد.

بریجیت ونریس که در ملبورن به دنیا آمده است توانست به خاطر ایده اش در ابداع یک طراحی ساده برای سیستمی که بتواند استفاده از چسب زخم را سریع تر و ساده تر کند، در مسابقه littleBIGidea برنده شده و به عنوان بهترین مخترع جوان شناخته شود.

وی در این باره به ABC News گفته است: این جایزه باعث شده است که من احساس فوق العاده خوبی داشته باشم. هیچ وقت فکر نمی کردم بتوانم این جایزه را برنده شوم.
Image

ونریس سال گذشته و پس از این که فهمید به سرطان خون مبتلا شده است، این اختراع را انجام داد. او طی ۱۸ ماه که تحت شیمی درمانی بود، متوجه شد که پرستاران و والدینش به طور دائم با باز کردن و بستن چسب زخم مشکل دارند و به جای این که منفعل باقی بماند، تصمیم گرفت کاری انجام دهد. او یک سیستم استریل مشابه پایه چسب نواری طراحی کرد که چسب زخم از آن بیرون می آید.

بعد از چندین بار اجرای طرح های مختلف، توانست یک پروتوتایپ از کارش را بسازد که در مسابقه littleBIGidea ارائه داده شد.

ونریس در این باره گفته است: این دستگاه می تواند به طور کامل بسته شود تا مطمئن باشیم آلودگی به هیچ وجه نمی تواند به داخل آن وارد شود و چسب زخم ها را کاملا استریل نگه می دارد. من فکر کردم حالا که هیچ کس نمی خواهد کاری برای حل مشکل استفاده از چسب زخم انجام دهد، این مشکل تا ابد ادامه پیدا خواهد کرد.

این اختراع جدید هم طرز استفاده راحت تری دارد و هم برای محیط زیست بهتر است چون کاغذ و چسب زخم کمتری مصرف می شود.

ونریس به عنوان بخشی از جایزه اش، برنده یک سفر به ناسا و بازدید از تجهیزات و ملاقات با بعضی از مهندسان آن شده است.

خوشبختانه مسئولان این مسابقه به او انرژی خوبی دادند تا به اختراعات خود ادامه دهد. همه ما نیاز داریم تا به مشکلات قدیمی مربوط به سلامت و علم نگاه تازه ای داشته باشیم.
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

کارآفرینی که از سرمایه ۵ میلیونی به درآمد ۲۵ میلیونی رسید

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه دسامبر 03, 2016 5:34 pm

کارآفرینی که از سرمایه ۵ میلیونی به درآمد ۲۵ میلیونی رسید


به گزارش مشرق، در شرایطی که بیکاری در حال تبدیل شدن به یک بحران در کشور است بارها شنیده ایم که بیان می شود تعداد فارغ التحصیلان بیکار بیشتر از بیکاری عمومی است و همچنین بارها شنیده شده که بیکاری زنان چندین برابر مردان است.

طی چند سال اخیر عدم تناسب رشته‌های دانشگاهی با بازار کار موجب افزایش بیکاران فارغ‌التحصیل دانشگاهی در کشور شده به نحوی که این مسئله به یک معضل در کشور تبدیل شده است. اما در این میان برخی آمارها حکایت از این دارد که بالاترین تعداد بیکاران در رشته‌های صنعت و فرآوری، کامپیوتر، هنر و روزنامه‌نگاری قرار دارند.

با این وجود اما استثناهایی هم وجود دارد. جوانانی هستند که منتظر اقدام دولت برای ایجاد اشتغال نمی مانند و با کارآفرینی اقدام به اشتغالزایی برای خود و دوستان خود می کنند.

سارا صفری یکی از بانوان هنرمند کردستانی در رشته ی منبت و معرق کاری است که طی 10 سال توانسته در این عرصه موفق باشد. پس انداز اولیه اش 5 میلیون تومان بوده و با آن میزان فعالیت در عرصه صنایع دستی و سازه های چوبی آغاز به کرده است و در حال حاضر درآمدی بالغ بر 25 میلیون تومان در سال دارد و از وضعیت بازار فروش خود احساس رضایت دارد.

وی درباره شروع فعالیتش می‌گوید:بر خلاف بسیاری از افراد جامعه اعتقاد به این نداشتم که منبت کاری هنر است و بیشتر به عنوان یک شغل به آن نگاه می کردم و از بچگی به عنوان تفریح و سرگرمی سراغ این حرفه رفتم. بعدها که شغل های دیگری را تجربه کردم و به این نتیجه رسیدم که در حرفه ی دیگری نمی توانم فعالیت کنم بنابراین دوباره به حرفه قبلی خود بازگشتم آن هنگام فهمیدم که چقدر عشق و علاقه به این کار در وجودم نهفته است.

این کارآفرین با اشاره به استقبال کارآموزان از این هنر بیان می کند: خدا را شکر می کنم که تا الان استقبال خوبی صورت گرفته است این افراد راه خودشان را پیدا کردند و به این نتیجه رسیده اند که می توانند با تکیه بر هنر و ذوقی که دارند یک تولید کننده موفق باشند.

صفری صنایع دستی را معتبرترین سند هویت تاریخی هر ملت می داند و با بیان این که کارهای هنری باعث می شود که هنر آن منطقه احیاء و از فراموشی جلوگیری شود می گوید: بدون شک وجود و فعالیت صنایع دستی مثل قطره هایی هستند که اگر دست به دست هم بدهند می توانند نقش بسزایی در اقتصاد کشور بویژه در صادرات داشته باشند.

وی توسعه مشاغل خانگی را از جمله سیاست های موفق برای رفع بیکاری می‌داند و بیان می کند: مشاغل خانگی در افزایش تولید ملی و اشتغالزایی حتی در کشورهای توسعه یافته نیز نقش عمده ای ایفا کرده اند.

این کارآفرین با بیان اینکه در رشته های مختلف از این شاخه به آن شاخه پریدم می گوید:در ابتدا کارها و شغل های زیادی را تجربه کردم اما به دلیل علاقه ای که داشتم تصمیم گرفتم با گذراندن دوره های خاص این رشته صنایع چوبی را بهتر یاد بگیرم.

صفری درباره مولفه‌های یک اثر ممتاز ادامه می‌دهد:چهار مؤلفه اصلی یک اثر ممتاز منبت کاری شامل، چوب، تکنیک و ابزارها، شخص هنرمند و زمان است که زمان شامل همه عوامل نا محسوس تأثیر گذار برای ایجاد یک محصول است.به نظرم همه محصولات ممتاز و خوب هستند. مهم این است که هر اثر در فضا و زمان مناسب خود استفاده شود و شناخت سازنده از کار خود نیز مهم است.

وی درباره شرایط فعلی صنایع دستی ایران به ویژه کردستان می گوید: کسانی که در این رشته تحصیل کرده‌اند، فعالیت مناسب و خوبی انجام دادند. اگر به این جوانان امید به کار و آینده داده شود و شرایط اقتصادی جامعه هم از این حالت دور شود این رشته هنری خیلی خوب رشد می کند. بنابراین دانشجویان این رشته می توانند در بهبود اوضاع این رشته کمک کنند. امید در کنار عشق به کار و عرضه مناسب و درست اثر هنری می تواند در بهبود اوضاع مؤثر باشد.


این فعال کارآفرینی با بیان اینکه جوانان به فکر پشت میز نشینی نباشند می گوید: از همه جونان جویای کار دعوت می کنم که از فرصت هایی که هست استفاده کنند و فقط به فکر شغل های پشت میز نشینی نباشند و به کارهای هنری و تولیدی روی آوردند.

وی بیان می‌کند:صنایع دستی یک ابزار خوب و جوابگو برای افرادی است که می خواهند سریع وارد بازار شوند و بدون شک هرکسی در هر کاری تلاش کند محال است که موفق نشود.ارزش هنری معرق کاری بسیار بالاتر از درآمدش است.تابلوهایی که با دست انجام می شود کیفیت بهتر و ارزش بالاتری نسبت به صنایع ماشینی دارد. مردم صنایع دستی را بخاطر کیفیت خوب ترجیح می دهند.

این فعال کارآفرینی درباره مشکلات در تهیه وسایل کار می گوید: اگر مسئولین از ما حمایت کنند و جلوی پارتی بازی گرفته شود مشکلات ما در صنایع دستی حل می شود. ما در معرق کاری نیاز به امکانات داریم که اگر دولت یاری کند مشکلاتمان حل می شود که هیچ گاه این مسئله انجام نشد.

صفری با بیان اینکه پشت هر کاری ممکن است شکست یا پیروزی باشد بیان می‌کند: نباید به بهانه ترس از شکست دست از فعالیت برداریم.در حال حاضر در کارگاه ما 2 نفر به صورت مسقیم و 5 نفر غیرمسقیم مشغول کار هستند اما اشتغالزایی ما براساس هر دوره سفارش می تواند افزایش یابد. نمایشگاه صنایع دستی و نمایشگاه های دیگر، محلی است که سالانه صنایع دستی ما را به نمایش می گذارد و درآمدی برای ما محسوب می شود.
pejuhesh232
 
پست ها : 8783
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

خطرناک ترین مسیر مدرسه در جهان

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه دسامبر 10, 2016 8:20 pm

خطرناک ترین مسیر مدرسه در جهان


Image

شفقنا- گاهی اوقات شنیده می شود که در برخی نقاط دنیا، مسیری که کودکان برای رسیدن به مدرسه طی می کنند دور است و یا به سختی این مسیر را طی می کنند. اما با دیدن این تصاویر قطعا تصور شما از سختی رسیدن به مدرسه تغییر خواهد کرد.

به گزارش شفقنا به نقل از سی ان ان یک مسیر مدرسه در جنوب غرب چین واقع در مناطق دورافتاده استان سی چوان وجود دارد که وحشتناک ترین و دلهره آورترین مسیر برای رسیدن به کلاس درس است.

کودکان برای رسیدن به مدرسه از این این مسیر سخت و ترسناک ۸۰۰ متری بالا می روند تا به کلاس درس برسند. تازگی ها مسیری با ۱۵۰ لوله برای این بچه ها درست شده که البته هنوز هم به صورت کامل به پایان نرسیده و تا اول نوامبر تکمیل می شود. مردم روستاهای اطراف ۱۵۰ هزار دلار خرج کرده اند که همین مسیر نیم بند را نیز درست کنند.

به تصاویر سی ان ان از این مسیر وحشتناک نگاه کنید.

Image
Image
Image
Image
Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8783
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

اقدام جالب مرد هندی که جزیره ای را به جنگل تبدیل کرد

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه دسامبر 18, 2016 7:00 pm

اقدام جالب مرد هندی که جزیره ای را به جنگل تبدیل کرد


Image

اقدام جالب مرد هندی که جزیره ای را به جنگل تبدیل کرد. این جزیره واقع در براهاماپوترا در قرن 17 شکل گرفت و امروز دارای 150000 نفر جمعیت است؛ بزرگ‌ترین جزیره رودخانه‌ای جهان است.

یک مرد هندی طی چندین سال و به تنهایی در یک جزیره در هند آنقدر درخت کاشته است که مانند یک جنگل شده است.

مردی به نام Jadav Payeng به تنهایی و با دو دست خود از سال‌ها پیش یعنی از سال 1970 تا کنون در منطقه‌ای از هند در یک جزیره به نام Majuli به تنهایی در 550 هکتار زمین درخت کاشته است.

این جزیره واقع در براهاماپوترا در قرن 17 شکل گرفت و امروز دارای 150000 نفر جمعیت است؛ بزرگ‌ترین جزیره رودخانه‌ای جهان است.

کل این منطقه 1250 کیلومتر مربع بوده است و از اواسط قرن نوزدهم بیش از نیمی از آن کاهش یافته است؛ در سال 2001 جزیره بیش از 42165 کیلومتر مربع نبود؛ به گفته کارشناسان این جزیره در عرض 15 تا 30 سال در اثر اسیدی شدن اقیانوس‌ها فرسایش پیدا کرده است؛ به علاوه این جنگل در حال حاضر از پارک مرکزی نیویورک که 341 هکتار است بزرگ‌تر است.

این جنگل به نام Molai نامگذاری شده است و غنی از حیوانات وحشی است؛ در این جنگل کرگدن، گوزن و ببر وجود دارد و سه ماه از سال فیل‌ها زندگی می‌کنند.

وی می‌گوید: فیلمسازان می‌توانند یک مستند در مورد تاریخ این مکان بسازند.

Image
Image
Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8783
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

تولید ۲۱ نوع میوه در باغی کوچک توسط کشاورز نیکشهری

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه ژوئن 30, 2017 6:10 pm

تولید ۲۱ نوع میوه در باغی کوچک توسط کشاورز نیکشهری


کشاورز جوان – کشاورز اهل روستای ˈهیچانˈ شهرستان نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان با همت و پشتکار خود در گستره دو هزار و ۵۰۰ مترمربع باغ خانه اش ۲۱ نوع میوه گرمسیری و سردسیری به ثمره رسانده است.

Image

به گزارش کشاورز جوان به نقل از ایرنا، ˈمحمد کریم رییسیˈ این کشاورز نیکشهری می گوید: با تلاش شبانه روزی و همکاری تک تک اعضای خانواده در طول ۱۲سال ۱۵۰ درخت با ۲۱ نوع میوه در فضای کوچک خانه ام کاشته ام.

ˈانار، انجیر، توت، کُنار، لیموترش، لیموشیرین، پرتقال، بالنگ، نارنگی، جم، پاپایا (خربزه درختی)، زیتون محلی یا گواوا، هلو، سیب محلی، انواع درخت خرما، انگور و موزˈ از جمله درختان مثمری است که در باغ خانه این کشاورز کشت شده است.

وی گفت: خدا را شاکرم که همت و پشتکار به من داد تا بتوانم در طول سال میوه تولید کنم و علاوه بر تامین نیاز خانواده بخشی از آن را در روستا به فروش می رسانم و ماهیانه بیش از یک میلیون تومان درآمد کسب کنم.

رییسی با حفر یک حلقه چاه در پایین دست باغ درختان خود را آبیاری می کند و از مدیریت جهاد کشاورزی تقاضای ساخت استخر ذخیره آب را دارد.

وی در کنار کار کشاورزی قسمتی از وقت خود را به پرورش دام سبک نیز اختصاص داده و علوفه مورد نیاز دامها را نیز از همین باغ تامین می کند.

این حرکت به ظاهر کوچک نمونه ای برای قرار گرفتن در مسیر تحقق اهداف بزرگ اقتصاد مقاومتی است، الگویی که بر شکوفایی توانمندیها و داشته های داخلی و رونق کشاورزی تاکید دارد.

مدیر جهاد کشاورزی نیکشهر نیز با تایید فعالیت این کشاورز سختکوش اظهارداشت: رییسی یکی از کشاورزان نمونه بخش مرکزی در روستای هیچان است که در زمین کوچک خود توانسته انواع میوه ها و محصولات کشاورزی را کشت داده و از ثمره آنها بهره مند شود.

ˈحبیب رییسیˈ افزود: در شهرستان نیکشهر بیش از هشت هزار هکتار زمین کشاورزی زراعی و باغی وجود دارد که انواع محصولات کشاورزی به ویژه مرکبات، برنج و خرما در آنها کشت می شود.

روستای هیچان با ۴۲۰۰ نفر جمعیت از توابع بخش مرکزی در ۲۶ کیلومتری مرکز شهرستان نیکشهر واقع شده است.

نیکشهر در ۵۱۰ کیلومتری جنوب زاهدان به سبب آب و هوای مناسب توانمندی و ظرفیت بالایی در تولید محصولات کشاورزی به ویژه محصولات گرمسیری دارد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8783
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

دریافت مدرک دکترا در 92 سالگی

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه جولاي 15, 2017 11:22 pm

دریافت مدرک دکترا در 92 سالگی


"هرماین تجیکانانگ" با 92 سال سن در حالی که از خوشحالی بر روی صندلی چرخدار لبخند می‌زد، درجه دکترای خود را از دانشگاه پادجادجارانگ باندونگ دریافت کرد و رسانه‌های اندونزی نوشتند که وی متولد سال 1922 میلادی است و توانسته در مدت پنج سال دوره تحصیلات تکمیلی برای اخذا دکترا را بگذراند و با اینکه پایان نامه این پیرمرد اندونزیایی هفت بار تجدیدنظر شده اما وی با تحقیق بیشتر آن هم بر روی تخت بیمارستان به دلیل دو بار حمله قلبی به اتمام رسانید.

Image

به گزارش عصر ایران، پیرترین فارغ‌التحصیل اندونزی پیش از این یک زن بود که در سن 83 سالگی و در سال 2010 موفق به اخذ دکترا شد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8783
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

۹ چیزی که نمی دانستید مخترع آنها زنان هستند

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه دسامبر 03, 2017 4:23 pm

۹ چیزی که نمی دانستید مخترع آنها زنان هستند


اگر اسم مخترعان مهم را بپرسند ممکن است از توماس ادیسون، الکساندر گراهام بل و لئوناردو داوینچی شروع کنید. ولی آیا مری اندرسون و یا آن تسوکاموتو را می شناسید؟
شاید این اسمها را نشناسید ولی آنها فقط دو تن از زنان مخترع وسایل و خدماتی هستند که هر روزه از آنها استفاده می کنید.
امسال بخش جهانی بی‌بی‌سی به مناسبت مجموعه برنامه‌های سالانه صدزن، فهرستی را تهیه کرده از ۹ وسیله و خدماتی که آنها را مدیون اختراعات زنان پیشرو هستیم.

۱. نرم افزار کامپیوتر - گریس هاپر
گریس هاپر در جنگ جهانی دوم به نیروی دریایی آمریکا پیوست. زمانی که درجه دریاداری داشت مامور شد روی کامپیوتر جدیدی به نام مارک ۱ کار کند. به فاصله کوتاهی در دهه ۱۹۵۰ او جز متخصصان ارشد برنامه ریزی کامپیوتر شد.
او وسیله‌ای به اسم همگردان (کامپایلر) را ساخت که می توانست دستورات را به رمزهایی بدل کند که کامپیوتر قادر به خواندن آن بود. به این ترتیب برنامه سازی سریعتر و در نتیجه شیوه کار کامپیوتر از اساس متحول شد.
گریس هاپر در عین حال در عمومیت دادن به عبارت "ویروس زدایی" نقش داشت که ما امروزه هنوز آنرا به کار می بریم. پس از آنکه بیدی را از کامپیوتر او خارج کردند این عبارت را ابداع کرد.
او که لقب "گریس شگفت‌انگیز" گرفته بود کار با کامپیوتر را ادامه داد تا اینکه بالاخره در سن ۷۹ سالگی به عنوان مسن ترین افسر شاغل نیروی دریایی آمریکا بازنشسته شد.

۲.کالر آی‌دی و کال ویتینگ - دکتر شرلی آن جکسون
خدمات ویژه مخابراتی از جمله قابلیت نمایش شماره فرد تماس گیرنده (کالر آی‌دی) و انتظار مکالمه (کالر ویتینگ) مدیون پژوهش‌های دکتر شرلی آن جکسون، یک کارشناس فیزیک تئوری آمریکایی است.
این خدمات براساس پژوهش های او در دهه ۷۰ میلادی طراحی و ابداع شدند.
علاوه براین اختراعات، او در زمینه ارتباطات صوتی و تصویری پژوهش های دیگری هم داشت که زمینه را برای اختراع دستگاه فکس متحرک، کابل های فیبر نوری و سلولهای خورشیدی توسط دیگران فراهم کرد.
او اولین زن آمریکایی آفریقایی تبار است که از دانشگاه فنی ماساچوست مدرک دکترا گرفت و هدایت یک دانشگاه پژوهشی عالیرتبه را برعهده داشته است.

۳. برف پاک کن اتومبیل - مری اندرسون
در یک روز زمستانی سال ۱۹۰۳ مری اندرسون که مشغول دیدار از شهر نیویورک بود متوجه شد که راننده اش برای پاک کردن برف از روی شیشه جلوی اتومبیل مجبور شده پنجره سمت خودش را باز کند.
هر بار که پنجره راننده باز می شد مسافران اتومبیل احساس سرما می کردند.
خانم اندرسون ساختن یک تیغه پلاستیکی برای پاک کردن شیشه که بتوان آنرا از داخل اتومبیل به حرکت درآورد شروع کرد و در سال ۱۹۰۳ اختراع خود را به ثبت رساند.
اما شرکت‌های اتومبیل سازی این اختراع او را نپذیرفتند چون به نظر آنها حواس راننده را پرت می کرد. خانم اندرسون هیچگاه حتی زمانی که برف پاک کن به وسیله‌ای استاندارد در همه اتومبیل‌ها بدل شد از این اختراع خود سودی نبرد.

۴. باتری های ایستگاه فضایی - اولگا د گونزالس- سانابریا
شاید جذاب‌ترین نام در این فهرست را نداشته باشد اما باتری‌های پردوام نیکل و هیدروژن در تامین انرژی مورد نیاز ایستگاه فضایی بین المللی نقش تعیین کننده‌ای داشته و بنابراین بسیار مهم هستند.
اولگا د گونزالس- سانابریا که اصلا اهل پورتو ریکو موفق به توسعه فناوری جدیدی شد که در دهه ۸۰ میلادی به ساختن این نوع باتری‌ها کمک کرد و اکنون مدیر مرکز پژوهشی گلن سازمان فضایی آمریکا- ناسا است.

۵. ماشین ظرفشویی - جوزفین کوچرین
خانم کاکرین که اهل مهمانی دادن بود به دنبال وسیله‌ای می گشت که ظرفهایش را با سرعت بیشتری از مستخدمان بشوید و آنها را نشکند.
ماشین اختراع او که شامل موتوری است که یک چرخ را داخل مخزن آب گرم مسی می‌چرخاند اولین ماشین ظرف شویی خودکاری است که از پمپ آب (فشار آب) استفاده می‌کند.
شوهر الکلی خانم کوچرین پس از مرگ بدهی فراوانی برای او به جا گذاشت و این انگیزه‌ای شد که اختراع خود را در سال ۱۸۸۶ ثبت کرده و کارخانه تولید این نوع ماشین ها را راه اندازی کند.

۶. سیستم امنیتی خانه - مری ون بریتن براون
مری ون بریتن براون که پرستار و معمولا در خانه تنها بود به فکر خلق ابزاری افتاد که به او احساس امنیت بدهد.
همراه همسرش آلبرت و در واکنش به افزایش میزان جرایم و واکنش کند پلیس در دهه ۶۰ میلادی اولین سیستم امنیتی خانه را طراحی کرد و ساخت.
این وسیله پیچیده بود، دوربینی داشت که با کمک یک موتور حرکت می کرد و به کمک آن می شد محیط بیرون در ورودی منزل را از طریق دریچه کوچکی دید. علاوه بر این تصاویر دوربین به صفحه‌ای که در اتاق خواب او نصب شده بود منتقل می شد که در عین حال به یک آژیر خطر مجهز بود.

۷. جدا سازی سلولهای بنیادی - تسوکاموتو
او برای یافته‌های خود در زمینه جداسازی سلولهای بنیادی در سال ۱۹۹۱ جایزه گرفت. از آن زمان کار خانم تسوکاموتو منجر به پیشرفت‌های مهمی در زمینه شناخت سیستم خون بیماران مبتلا به سرطان که می تواند به درمان این بیماری بیانجامد.
خانم تسوکاموتو در حال حاضر مشغول پژوهش‌های بیشتری در مورد نحوه رشد سلولهای بنیادی است و هفت اختراع دیگر با مشارکت دیگران به نام او ثبت شده است.

۸- کولار - استفانی کوولک
این شیمی دان الیاف بسیار سبکی به نام کولار را اختراع کرد که از آن در جلیقه های ضد گلوله و لباس های ایمنی برای انواع ورزشها از جمله اتومبیل رانی و موتور سواری استفاده می شود.
از زمان اختراع در سال ۱۹۶۵ این ماده که پنج برابر فولاد استحکام دارد جان بسیاری را نجات داده و میلیونها نفر روزانه از آن استفاده می کنند.
این ماده در انواع و اقسام وسایل، از دستکش‌های آشپزی و تلفن‌های موبایل گرفته تا هواپیماها و پل‌های معلق به کار برده می شود.

۹- مونوپلی - الیزابت مگی
معمولا مردی به نام چارلز دارو به عنوان مخترع پرطرفدارترین بازی رومیزی در تاریخ شناخته می شود ولی قوانین بازی مونوپلی در حقیقت توسط الیزابت مگی اختراع شد.
خانم مگی از طریق ابداع یک بازی نوآورانه که در آن بازیکنان پول و مستقلات فرضی را معامله می کنند قصد داشت مشکلات نظام سرمایه داری را نشان دهد.
نام اختراع او که در سال ۱۹۰۴ ثبت شد بازی صاحب ملک بود.

بازی مونوپلی که امروزه می شناسیم در سال ۱۹۳۵ توسط برادران پارکر به بازار عرضه شد. آنها متوجه شدند که چارلز دارو تنها خالق این بازی نیست و با خریدن حق ثبت خانم مگی به بهای ۵۰۰ دلار ازآن زمان انحصار بازی مونوپلی را در دست گرفتند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8783
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

با مادر بزرگ‌هایی که به مدرسه می‌روند آشنا شوید

پستتوسط najm134 » يکشنبه دسامبر 10, 2017 7:24 pm

با مادر بزرگ‌هایی که به مدرسه می‌روند آشنا شوید


Image
هر روز بعد از ظهر مادربزرگ های روستای فانگان ساری‎های صورتی خود را می پوشند، چرتکه و تخته سیاهشان را توی کیف و کوله پشتی می گذارند و به مدرسه می روند.
آنها در ایالت ماهاراشترا هند زندگی می کنند، کشوری که تعداد جمعیت زنانی که سواد خواندن و نوشتن دارند یک سوم مردان است.
برخی از این مادربزرگ ها نمی توانند به خوبی حروف را بخوانند، برخی موقع حرف زدن سینه شان درد می گیرد. ولی هر روز به غیر از پنجشنبه ها این زنان برای سوادآموزی از زنی که سنش کمتر از نصف آنهاست دور هم جمع می شوند.
هشت مارس ۲۰۱۷، روز جهانی زن، یک سال از تاسیس این مدرسه گذشت. ساتیاکی قوش عکاس، از سفر این زنان برای سواد آموزی عکس گرفته است.
Image
آنسویا دشموخ ۹۰ ساله است. او را که فرزند یک خانواده کارگری است در سن ۱۰ سالگی شوهر دادند. او می گوید:"برای خرید کتاب و تخته سیاه پولی نبود، برای خرید لباس هم پول نداشتیم. من بعضی روزها به مدرسه می رفتم ولی خیلی مریض می شدم و دیگر مرا به مدرسه نفرستادند."
در یک سال گذشته او تا حدی یاد گرفته که می تواند نام خود را بنویسد، الفبا را بگوید و تا شماره ۲۱ بشمارد.
Image
یوگندرا بانگار ۴۱ ساله موسس این مدرسه است.
پس از آنکه زنان روستا گفتند اگر سواد می داشتند حتما در مورد زندگی ماهاراجه چاتراپاتی شیواجی مطالعه می کردند او این مدرسه را تاسیس کرد. این ماهاراجه از پادشاهان قرن هفدهم میلادی است و هر سال به مناسبت زندگی او در روستا جشن می گیرند.
او می گوید:"می گویند در روز جهانی زن باید به زنان احترام گذاشت و ما فکر کردیم که مادربزرگ های ما که تاکنون احترامی به آنها گذاشته نشده بالاخره احترامی را که در خور آنهاست دریافت کنند. مردم در نسل مادربزرگ های ما امکان رفتن به مدرسه را نداشتند."
Image
روی زمین کلاس نشسته اند، درس می خوانند
آقای بانگار پول لازم برای ساری ها و وسایل درسی این زنان را از یک نهاد خیریه گرفت و برای آنها یک کلاس درس پیدا کرد.
او می گوید:"اگر زنی درس خوانده باشد تمام اهالی آن خانه باسواد می شوند چون او دانش و روشنایی را به خانه می آورد."

Image
در مورد زنان، شخصیت‌های تاثیر‌گذار و دغدغه‌های آنها است. این مجموعه شامل مطالب متنوعی از جمله گفت‌‌وگو‌، گزارش و یادداشت از زنان در نقاط مختلف جهان است. عبور از سقف شیشه‎ای، امنیت زنان هنگام استفاده از وسائل نقلیه، تبعیض در ورزش و علت بی‌سوادی زنان و راه حل‌های برای مقابله با آن تنها بخشی از موضوعاتی هستند که در این فصل از ویژه برنامه‌های صد زن به آن می‌پردازیم.
با ما همراه شوید، در تلویزیون، وب‌سایت و رادیو. همچنین ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید، فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و یوتیوب.
با هشتگ #صدزن در بحث‌های ما شرکت کنید.
Image
ساری صورتی به تن دارد و لبخند می زند
نوه های رامابهانی گانپات دست او را می گیرند و با او تا مدرسه می روند.
او می گوید:"احساس خوبی است. ما مدرسه رفتن را دوست داریم. ما مادربزرگ ها کیف هایمان را برمی داریم و همه با هم به مدرسه می رویم. از اینکه به این خوبی می توانیم یاد بگیریم افتخار می کنیم."
Image
او با لبخندی می گوید:"ما کتاب داریم ولی به خاطر مشکل بینایی در سن پیری نمی توانیم آنها را بخوانیم."
"وقتی ما بمیریم و برویم پیش خدا اگر از ما بپرسد در زندگی چه کردید در پاسخ خواهیم گفت کار زیادی نکردیم ولی به مدرسه رفتیم و حداقل یاد گرفتیم اسم خود را بنویسیم."
Image
کوچکی که یونیفورم مدرسه به تن دارد یاد می گیرد
هنگام شروع درس همه زنان با هم دعا می کنند و این جمله را تکرار می کنند "هیچگاه از پرستش الهه ساراواتی دست نمی‌کشم."
ساراواتی در مذهب هندو الهه دانش و خرد است.
آنها همچنین هر روز به درختهایی که در حیاط مدرسه کاشته اند آب می دهند.
Image
آموزگار ۳۰ ساله مدرسه به نام شیتال رایگان کار می کند. مادر شوهرش یکی از محصلین اوست.

طی یکسال گذشته یکی از محصلین فوت کرده است و همزمان سه زن دیگر در گروه سنی ۶۰ تا ۹۰ ساله به این روستا آمده اند. در نتیجه تعداد محصلین مدرسه از ۲۸ به ۳۰ نفر افزایش یافته است.
آنها هنوز سواد کامل نیاموخته اند و برخی شکایت دارند که به خاطر سپردن آنچه که به آنها آموزش داده می شود کار دشواری است. ولی اکنون آنها می توانند به جای انگشت زدن نام خود را بنویسند و امضا کنند که خود گام بزرگی است.

Image
شیتال معلم این مدرسه می گوید:"از اینکه زنان نسل گذشته که هیچگاه درس نخوانده اند امروز آموزش می بینند بسیار خوشحالم."
"در تمام هند هر کسی که بیسواد است باید آموزش ببیند و با سواد شود. در تمامی روستاها باید برای زنان مدرسه دایر شود."
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

قبليبعدي

بازگشت به نشر گزارشات رسانه حيات اعلى


Aelaa.Net