توسط pejuhesh237 » يکشنبه آگوست 25, 2013 8:49 pm
و طبيخ او با عسل مدر بول و حيض و منقى امعأ و محلل اخلاط فاسده
و ملين سينه و جهة سرفه و قصبهء ريه و درد سينه و رفع فضلات غليظه و ادار نمودن شير
خوردن پخته دانه آن با عسل براى تسكين سرفه، درد سينه، صاف كردن ريه، تحليل اخلاط، دفع فضولات از رودهها، ازدياد ترشح شير و ادرار مفيد است و قاعدهآور مىباشد.کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 4 ص 118
و ضماد او جهة تقويه اعضا و وثى و کلف
و با عسل جهة تحليل اورام و بخور او در موضعى موجب جمعيت مورچه است
و مضر اعصاب و مولد سودا و نفاخ و مصلحش شراب العسل
و قدر شربتش تا ده درهم است
مضر اعصاب است و خوردن خام آن ايجاد سردرد مىكند. خصوصا نوع تيره كه به هندى كسارى گويند. مقدار خوراك آن تا ۴٠ گرم است كه بايد با شراب و عسل خورده شود. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 4 ص 118
و نوع برّى او بغايت غليظ و مدر شير است.كتاب تحفه حكيم مومن-طبع قديم-ص107
متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بود با اين اضافات:
و چون كاو بخورد فربه شود و ادمان خوردن آن باعث لنكي و خوردن تر و تازۀ ناپختۀ آن دوار آورد
خصوصا نوع اندك پهن مثلث شكل آنكه بهندى كهسارى نامند کتاب مخزن الادویه طبع قدیم جلد یک ص 399