معرفي برخي عطرهاى خوراكي است همراه با روش تشخيص و خريددر تركيب عطرهاي طبيعي برای كيك ووو
زعفران - گلاب - دارچين - هل - ميخك - باديان رومي - رازيانه - وانيل - وووو
اينها هر كدام عطر مختلفي دارند و بهتر است كه با هم مخلوط نكنيد چون بعضا يكديگر را خنثى و حداقل تضعيف مي كنند
اگر دارچين مي خواهيد تهيه كنيد حتما نسابيده بخريد و خودتان قبل مصرف آسياب كنيد
و بدانيد پوسته هاى درخت دارچين دو نوع است كه بسيار شبيه هم هستند
يكسري نازك هستند كه آنها دارچين واقعي هستند و سالم و خواص مقوي دارند
يكسري ضخيم هستند كه و بسيار شبيه هست با دارچين اصلي شكلا و عطرا؛ اما هم خواص اصلي را ندارد هم عوارض براي سلامتي دارد و پرهيز شود
نوع واقعی دارچین از گیاه Cinnamomum zeylanicum گرفته میشود، که به عنوان گیاه Cinnamomum verum نیز شناخته می شود. نام این گیاه به معنای دارچین واقعی است. این نوع، دارچین سیلان است که همه آن را به عنوان دارچین میشناسند.
از سوی دیگر کاسیا از گیاه دارچین به نام Cinnamomum cassia یا Cinnamomum burmannii می آید. اولی “چینی” یا “دارچین سایگون” تولید میکند، در حالی که گیاه دوم “کاسیا پادانگ” یا “دارچین جاوا” تولید میکند. هیچ کدام از این نوع دارچین ها اصل نیستند و تنها دارچینی که از Cinnamomum verum بدست می آید، دارچین واقعی است.
این دو گیاه دارای ویژگی های مشابه هستند و فواید زیادی نیز برای سلامتی دارند. برای مثال، دارچین میزان قند خون را تنظیم می کند و کاسیا یا دارچین چینی نیز کنترل مشابهی بر گلوکز خون دارد. هر دو نوع دارچین ضد باکتری قوی به شمار می روند.
تفاوت اصلی – محتوای کومارین
هر دو دارچین واقعی و کاسیا دارای ترکیبی گیاهی به نام کومارین هستند. کومارین هنگامی که در مقادیر زیاد مصرف می شود، می تواند سمی باشد و سیستم عصبی و کبد را تحت تاثیر قرار دهد. کاسیا حاوی محتوای بالاتر این ترکیب (حدود ۴٪) است، در حالیکه مقدار کومارین در دارچین واقعی تنها حدود ۰٫۰۴٪ است.
مصرف مقادیر زیاد دارچین چینی می تواند منجر به طیف گسترده ای از مشکلات سلامتی شود، در حالی که مصرف دارچین واقعی یا سیلان نسبتا بی خطر است.
اما چگونه می توانیم تمایز آنها را تشخیص دهیم؟
حقیقت غم انگیز این است که پودر دارچین می تواند یا دارچین سیلان یا کاسیا باشد. تفاوت بین سیلان و کاسیا وقتی که به صورت پودر در می آید قابل مشاهده نیست. هر دو نوع دارچین دقیقا مشابه هستند، بنابراین دارچین پودر شده ای که به مواد غذایی اضافه میکنید، می تواند حاوی کاسیا باشد. مگر اینکه از شرکتی خریداری کنید که فقط دارچین سیلان را به فروش می رساند.
اگر می خواهید مطمئن شوید که واقعا دارچین سیلان را مصرف می کنید نه دارچین چینی یا کاسیا، بهتر است که چوب دارچین خریداری کنید. چوب دارچین کاسیا مانند یک لایه جامد از پوست به نظر می رسد، در حالی که چوب دارچین سیلان دارای چندین لایه از پوست می باشد. این بهترین راه برای تشخیص این دو است، بنابراین بررسی چوب دارچین قبل از خرید کار هوشمندانه است. هنگامی که می دانید که واقعا دارچین خریداری کرده اید، نه کاسیا، می توانید چوب ها را خودتان به شکل پودر در آورید – و از دارچین واقعی لذت ببرید
2- ميخك هم با كيفيت (= تازه) و كم كيفيت (=كهنه) دارد میخک های با کیفیت قهوه ای رنگ و سر آن کمی روشن تر است.
اگر میخک را بشکنید کمی روغن پس می دهد. این گیاه بوی تند و طعم تلخی دارد.
برای امتحان کردن تازگی میخک ها آن ها را داخل آب بیندازید. میخک های تازه عمودی در آب شناور می شوند اما میخک های کهنه کاملا روی سطح آب شناور می شوند.
ميخك تازه طعمش تيز تا تلخ
3
-وانيل هم يكي از عطرهاى طبيعي استكه عطر صنعتي است ولذا كلا به عنوان آداب پرهيز از صنعتي حذف آنرا مطرح كرده اند
در حاليكه محصولي طبيعي است
البته هر محصول طبيعي خصوصا عطرها و طعمها صنعتي هم دارد
ميوه درختي در نواحي استوايي و حاره است لوبيا شكل است باريكتر و رسيده اش قهوه اى تيره رنگ
ماندگاري خوبي دارد همان تازه اش
براي من سالها پيش از 15 سال قبل از تائيتي سوغات آورده اند و در يخچال براى بوييدن و نشان دادن به ميهمان نگه داشته ام
هنوز عطرش مثل سال اول محفوظ است و بسيار دل انگيز است
بعد اين ميوه را شكافته و لاي شكر سفيد مي گذارند و شكر را ساييده و به عنوان حامل عطر ان بكار مي برند
و برخي هم اسانس مي گيرند و مايع تيره رنگ است و غالبا با الكل بدست مي آيد كه اگر اينطور باشد پاك نيست و مصرف نشود
لوبیا یا غلاف وانیل (vanilla beans)
غلاف یا لوبیای وانیل در ایران موجود نیست و یا اگر باشد قطعا به سختی و با هزینه زیاد گیر می آید. به هر ترتیب اگر به لوبیای وانیل دسترسی داشته باشید، استخراج و نگهداری وانیل از داخل لوبیا نکات مخصوص به خودش را دارد که می بایست رعایت شود.
ابتدا درباره خرید لوبیای وانیل باید بدانید که لوبیا باید قهوه ای بسیار تیره مایل به سیاه باشد. غلاف نباید خشک باشد؛ باید چروکیده اما کمی نرم، آبدار و انعطاف پذیر باشد. آبدار باشد اما له و پوسیده نباشد.
برای خارج کردن وانیل از داخل غلاف باید با یک چاقوی تیز غلاف را به صورت عمودی برش بزنیم
سپس با پشت چاقو وانیل را که شامل میلیون ها دانه ریز وانیل است، از داخل غلاف خارج می کنیم
سپس تکه های وانیل را در یک ظرف شیشه ای پر از شکر، لابه لای دانه ها شکر قرار داده و به همین شکل نگهداری می کنیم
یکی از دیگر محصولات وانیل که دربازار موجود است “پودر وانیل” می باشد که در حقیقت همین دانه های داخل غلاف وانیل است که با شکر، نشاسته یا مواد دیگر پودر می شود. از این جهت در دسته بندی اشکال وانیل زیر مجموعه لوبیای وانیل می باشد.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، پودر وانیل طبیعی به خاطر دانه های وانیل تهرنگ قهوه ای بسیار کمرنگی دارد که نمونه صنعتی آن نداشته و کاملا سفید می باشد.