کاربر 009:
سلام علیکم و رحمة الله
اسعدالله ایامکم
الحمد لله توفیق شد با همکاری همراهان گوشت قربانی که برای عید قربان ذبح کردند به روشی که فرمودید طبخ کردیم ابتدا دنبه ها را کف قابلمه چیدم و بعد گوشتها را روی دنبه چیدم با تکه ها بزرگ بدون خورد شدن درب ظرف بستم و نیم ساعتی شعله زیاد بود بعد کم کردم مثل دم زدن شعله خیلی کم کردم و روی درب ظرف سنگ سنگین گذاشتیم و پنج ساعت پخت شد.
الحمد لله طعم عالی و خوب و خوش طعمی داشت با اینکه هیچ نمک و ادویه ای نزدیم اما خوشمزه بود البته اگر فرصت بود هنوز یکی دو ساعت دیگر هم میشد بگذاریم پخت شود بنا به فرصت و برگشت دوستان همان حداقل زمان پخت پنج ساعت رعایت شد. بعد از آن بین همراهان تقسیم نمودم. هیچ آبی نداشت وقتی پخته شده بود کامل گوشت در روغن دنبه غوطه ور بود.
والحمد لله رب العالمین
================
راهنما:
بارك الله فيكم هنيئا لكم
از ارسال نمونه اين نوع طبخ توسط کاربر 009 تشكر می كنم.
توجه:
1- آنكه ديشب نوشتم براى حجاج در منى بود كه نگويند ما آشپزی ده دوازده گوسفند بلد نيستيم و وقت نداريم و فقط می خواستم بگويم هيج كاری بجز شستن ندارد و كافی است روی آتش كم بگذاريد و برويد دنبال اعمال و عصر كه می آييد خوراک گوشت دو هزار نفر آماده است.
2- اما شما كه در آن شرايط نيستید و امكانات لازم را داريد می توانيد گوشتها را آغشته كنيد به ادويه مربوطه طعم عالی تر می شود؛ ولذا ويديو دوم طبخ گوشت مشوی و بريان را نقل كردم.https://www.youtube.com/watch?v=8zS9M2MJJ-03- و اگر رويش هم به قدر لازم برنج قبلا خيسانده بگذاريد و درب ديگ محكم باشد مثل زودپز يا ديگ و درب صاف با وزنه اى رويش و آتش هم رويش از زغال ووو باشد برنج و گوشت با هم می پزد.
خداوند به بانيان انجام قربانی و طباخان و به اطعام كنندگان خير كثير عطا فرمایند و نوش جان همه اطعام شوندگان
تذكر1:
هيچ وقت پارچه روی قابلمه روی اجاق نگذاريد خطر آتش سوزی هست ولو آتش كم باشد؛ چون آن پارچه كاری براى آن قابلمه نمی كند و فقط خطر آفرين است؛ گذاردن دمی حسابش جداست و داخل قابلمه است
و چيزی بيرون نبايد باشد.
تذكر2:
در همه آموزشهاى آشپزی عجمی و عربی؛ برگ بو يا ورق الغار را درسته در ديگ می اندازند؛ و اين مال جايي است كه زير درخت برگ بو آشپزی كنند و نه اينكه بايد از عطاری چند ده هزار تومان كيلويی بخرند؛ تازه در روش رايج عطر برگ بو ظاهر نمی شود و فقط در حد بوی گوشت گرفتن كارايی دارد كه آن هم آنقدر معلوم نيست؛ اگر برگ بو را قبل استفاده كاملا آسياب كرده بقدر يک قاشق چايخوری در غذا بكار برده شود كار چندين برگ بو درسته را می كند و عطرش هم ظاهرمی شود.
تذكر3:
در روش مندی(كه در مدينه منوره و عربستان) رايج است و قبلا با ويديو معرفی كرديم؛ هشت نه ساعت (آن نمونه هاى اصلى) طبخ می شود با حرارت آتش كه در كرسی بكار می رود در چاه سربسته و امروزه طباخی ها دو سه ساعت سرو ته آن را به هم می آورند. https://www.youtube.com/watch?v=xPOkRdt99vkبرخلاف روش هاى رايج كه
چندين ساعت شخص بايد پای اجاق باشد و مرتبا كاری انجام دهد.
يا
چهل نفر دور هم جمع شوند تا يک آش (كار اصلش يک نفر براى خوراک 40 نفر) را بپزند.
اما
بهترين روش طباخی آن است كه
كار زياد و پايش ايستادن ووو نداشته باشد
و بشود با نيم يا يک ساعت اول كار ترتيب مقدمات دادن؛ و غذا خودش به آرامى بپزد و لو چندين ساعت بعد بدون نياز به بالا سرش بودن
روشهاى سابق الذكر در جهت طبخ حكيمانه و فراغت بيشتر متصديان طبخ از آقايان يا بانوان است چه در خوراک روزانه چه جمعی؛ البته روش طبخ بدون بالاسرش ايستادن را عموما در آبگوشت و سيرابی و مانند آنها بلدند؛
ساير ماهران در طبخ روش طبخ (بدون پايش ايستادن) ساير اغذيه حكيمانه و طيبات را تعليم دهند.کاربر 009:
از توضیحات و هدایت های شما متشکرم
إن شاء الله محفوظ و حاجت روا باشید توفیقاتتان روزافزون باشد