ماکارونی سبز

ماکارونی سبز

پستتوسط najm136 » شنبه مه 02, 2020 12:06 am

بسم الله الرحمان الرحیم
najm136
 
پست ها : 18
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 13, 2019 10:57 pm

تعریف خوردنی و نوشیدنی سالم

پستتوسط najm136 » شنبه مه 02, 2020 12:07 am

تعریف خوردنی و نوشیدنی سالم



بكاربردن توصيف "سالم" براى اشاره به دسته اى ديگر از خوردنيهاست كه ممكن است سالم باشند اما حكيمانه نباشند
يعني هر خوردني حكيمانه اي سالم است اما هرخوردني سالم؛ حكيمانه نيست
و غذاى حكيمانه مي شود هر روز يا چند روز يكبار مرتبا مصرف شود
اما غذاي سالم گاهي و بر حسب نياز مصرف مي شود و مرتبا هر روزه و چندباره مصرف كردنش مي تواند براى عموم يا غالب افراد مضر باشد
مثل مصرف شيريني جات دست ساز بشر كه ولو مواد آن سالم و طبيعي و روش فراوريش هم سالم باشد اما در مصرفش بايد ملاحظه شرايط مزاجي و جهات سلامتي هر كسي بشود

و دليل اينكه عنوان و دسته خوردني سالم عليرغم حكيمانه نبودن جزو معرفيها و راهنمائيها قرار گرفت؛ همانا اصلاح شيوه هاى غلط و مضر كه در ميان عامه رايج است مي باشد، چه اينكه بخاطر جذابيت اين دسته خوردنيها، روشهاى غلط و محصول مضر آن هم به مردم تحميل مي شود و امروزه سبب پيدايش و شيوع ابتلاي به عوارض عديده و مزمن و بعضا خطير گرديده است؛ و آنقدر روش غلط و مضر حاكم است كه حتى علاقمندان به سالم زيستن هم به اشتباه باوركرده اند كه اين محصولات تنها با روشهاى غلط و مضر بدست مي آيد، فلذا لازم است كه تصحيح نگرش بشود و آموزش روش صحيح و سالم (و غالبا ساده تر و كم هزينه تر از رايج) تعليم گردد.

بنابراين خوردني سالم با خوردني حكيمانه اشتباه نشود و پرداختن به راهنمايي درباره آن علامت تاييد مصرف هر روزه و مكرر آن تلقي نگردد.

اين توضيحات و تذكر اخير در هنگام صحبت درباره شيرينيجات غير خلقتي و بشري بلكه غالب محصولات خوراكي دست ساز انسان بايد لحاظ و يادآوري می شود؛
خصوصا براى برخي مستمعين كه از صحبتها؛ يك قوانين كلي (بيرون مقصود) استخراج و تصور مي كنند.

ضرورت برداختن به معرفي اين قسم لزوم اصلاح تركيب مواد و روش ايجاد خوردنيهاي رايج است كه نزد عامه مردم مرغوبند و بخاطر مقدار و يا نوع برخي مواد و يا روش غير صحيح از غذاي ناسالم استفاده مي كنند كه با اصلاح مقدار يا نوع مواد و روش مي توان به همان خوردني و با كيفيت مرغوب دست بيدا كرد اما سالم و بدون مضرات مشابه آن در رايج‎
najm136
 
پست ها : 18
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 13, 2019 10:57 pm

Re: ماکارونی سبز

پستتوسط najm136 » شنبه مه 02, 2020 4:53 am

طرز تهیه ماکارونی سبز




خیلی دیده می شود که افراد ماکارونی را با رب گوجه درست می کنند و همیشه یک نوع ماکارونی دارند
از آنجا که ماکارونی در میان خانواده ها خوراک مطبوعی است و تنوع آن هم بیشتر مطلوب است.
مثل پلو که انواع پلوها درست می شود ماکارونی هم همینطور انواع مختلف به رنگها و شکلهای مختلف درست می شود. کافی است شبیه همان دستور العمل به پلوی مربوطه را در ماکارونی به کار ببرید. و لذا تقریبا نیاز به نوشتن دستور العمل انواع ماکارونیها نیست.
یکی از انواع خوراک ماکارونی، ماکارونی سبز است. البته خود این نوع ماکارونی (سبز) چندین نوع دارد با انواع سبزیها مثل سبزی پلو و شوید پلو و باقلا پلو با گوشت بدون گوشت یا سویا و غیره...
امّا در اینجا یک نوع ماکارونی (سبز) که تجربه کردم را می خواستم اینجا معرفی کنم.
و امتیاز این نوع خوراک ماکارونی این است که چون مواد گرم در آن به کار برده می شود (ماکارونی آرد کامل+ کرفس + شوید + ادویه گرم) موجب گرمی معده و دوام در روزه گرفتن می باشد. فلذا هم غذای سالم و هم حکیمانه و هم هدفمند می باشد.
سالم است چون مواد و ترکیب و روش پخت آن سالم است
و حکیمانه است به خاطر تعادل طبع و تناسب اجزاء
و هدفمند برای مقاومت و دوام در روزه گرفتن ان شاء الله.

برای علاقمندان به تنوع در سحریها = ماکارونی سبز (بدون رب گوجه)

مواد لازم:

برای ١٠٠ گرم ماکارونی خشک ( ماکارونی آرد کامل)
٢ پیاز
٢ ساقه کرفس کامل (با برگش)
یک حبه سیر
یک مشت جعفری خورد شده
یک لیوان نخود سبز / یا باقالی / یا لوبیا سبز
و الا با کلم خیلی خوب هم است (٢ لیوان کلم خرد شده)
یک استکان شوید خشک
به دلخواه : سویا یا گوشت
ادویه : نمک + فلفل قرمز + زردچوبه + دانه گشنیز ساییده + زیره


تجربه : برای صرف جویی در اوقات و اینکه کمتر بالای سر غذا باشید و به کار دیگری برسید، می توانید ماهیتابه با صفحه فلزی روی آتش بسیار کم (مثل دمی) بگذارید.
البته تفت سریع چند دقیقه ای با آتش تند طعم بهتری دارد.
وقت کشیدن غذا در دیس آن را با روغن زیتون (بکر فشار سرد) آغشته می نمایید.

Image


ماكاروني سبز با انواعي كه دارد و به روشي كه معرفي شد بسيار خوشخوراك و مغذي و براى روزه گرفتن مناسب است،
ما اين نوع را مرتبا بكار مي بريم البته غالبا با سويا (گوشت اهل قناعت)
و كساني را مي شناسم كه سالها بخاطر معده درد روزه نمي توانستند بگيرند با مراعات برخي نكات و با اين نوع خوراك در برنامه غذائيشان راحت الان روزه مي گيرند
متشكرم


اگر روغن زيتوني كه آخر كار ماكاروني را با آن آغشته مى كنيد به نحو زير در دو دقيقه فراورى كنيد هم سبزتر هم خوشمزه تر هم خواص درمانيش افزونتر مي گردد
نيم استكان روغن زيتون
دو استكان جعفري يا ریحان یا نعناي چرخكرده
دو حبه سير
بعضا كمي از برخي مغزیجات مثل تخم كدو يا آفتابگردان یا گردو...
كم نمك و فلفل سياه
اينها را با هم آميخته و اگر با هاون دستي یا دستگاه بشود بهتر يكدست مي شود

Image
Image
Image
Image
نمونه كاربرد چاشني با خوراك فطائر

=========

چون چاشني مكدوس فوري سبزيجات رنك سبز ماكاروني را تامين مي كند
فلذا براى حفظ تنوع انواع مستقل و متعدد ماكاروني سبز؛ در تفت همراه پياز براى تركيب ماكاروني يك نوع از سبزيجات را بكار ببريد
انواع ماكاروني سبز
= شويدماكاروني
= كرفس ماكاروني
= لوبياسبز ماكاروني
= نخودسبز ماكاروني
= باقلا ماكاروني
= بروكلي ماكاروني
= اسفناج ماكاروني
وووووو
و نهايتا هم كه به مهم اينها چاشني مكدوس فوري سبزيجات افزوده مي شود
با اين روش هم منو و ليست برنامه غذايي شما متنوع و ديرتر مكرر خواهد بود
هم همراه هر غذايي مي تواند خواص مربوطه هر كدام را جدا بهره مند شده و براى اهل سفره بيان كنيد.

Image
Image

اگر هر يك از اين سبزيجات جداگانه با ماكاروني تركيب مي شود و به نام آن مي گردد
ديگر صيفيجات مثل هويچ يا بادمجان و يا كدو نيز تركيب نشده و مستقلا يك نوع ماكاروني ديكر را مي تواند رقم بزند بعضي سبز و بعضي غير سبز


از آب اسفناج هم دو محصول مي توانيد درست كنيد:

1- يكي همين غني سازي ماكاروني و توليد ماكاروني خانگي غني شده (طرز تهیه آن در تجربیات کاربران توسط کاربر001 توضیح داده شده است).
2-و يكي هم كامك اسفناج كه نوعي تنقلات ميان وعده سالم و مقوي است شبيه بيسكويت ترد و مطبوع اما با طعم اسفناج و نمكي.
آخرين ويرايش توسط najm136 on دوشنبه ژوئن 29, 2020 4:35 pm, ويرايش شده در 2.
najm136
 
پست ها : 18
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 13, 2019 10:57 pm

تشخيص آرد ماکارونی واقعي

پستتوسط najm136 » پنج شنبه ژوئن 25, 2020 7:12 am

تشخيص آرد ماکارونی واقعي


سؤال:

1- چرا آرد كامل بازار و رشته هاي خانگي حتى اگر آرد كامل باشد روشنتر از رشته هاى ماكاروني مثل زر ماكارون است؟

2- چرا رشته هاى خانگي زودتر از رشته هاى ماكاروني خرد شده و يا وا مي روند؟

3- آيا رشته هاى ماكاروني = زر ماكارون بخاطر اينكه تيره است تقلبي است؟

جواب:

1- راز تفاوت رنگ و حالت رشته ها عمدتا بخاطر استفاده از دو نوع گندم است

2- گندمي كه نانوائيها استفاده مي كنند اصطلاحا به آن گندم نرم مي گويند هم رنگش سفيدتر است هم تماسكش كمتر است نتيجتا رشته آنها زودتر وا مي رود

3- گندمي كه شركتهاى ماكاروني معتبر مثل زرماكارون بكار مي برند گندم سخت و اصطلاحا دوروم است اين گندم زردتر است

4- راز ديگر تماسك رشته هاى ماكاروني مثل زرماكارون در استفاده از آرد سموليناست

5- برخلاف آرد معمولي كه با سائيده شدن كامل بدست مي آبد و نتيجتا رشته ز ماكارونيش هم زود وا مي رود اما آرد سمولينا محصول مرحله ما قبل آخر ساييدن است چيزي شبيه بلغور بسيار نرم از گندم دوروم سخت

6- آسیابانی گندم و تبدیل آن به آرد فرایندی است که توسط غلتک­‌های استیل دندانه­‌دار انجام می­‌گیرد. فاصله بین دندانه­‌ها کمی کوتاه‌تر از عرض دانه‌­های گندم می­‌باشد. بنابراین هنگامی‌ که گندم وارد آسیاب می­‌شود، غلتک­‌ها پوسته و جوانه را از هم جدا می­‌کند و نشاسته یا آندوسپرم به صورت ذرات زبرتر در فرآیند باقی می­‌مانند. به ذراتی که پس از عبور از الک از پوسته جدا می‌شوند، سمولینا می‌گویند.

7- سمولینای حاصل از گندم دوروم به رنگ زرد کهربائی می­‌باشد و غالباً جهت تولید محصولات خشک مثل پاستا (ماکارونی‌­های فرمی و رشته‌­ای، نودل، ورمیشل) کوسکوس (در آفریقای شمالی) و بلغور (در ترکیه و قبرس و خاورمیانه) مورد استفاده قرار می‌­گیرد.

7- آنچه که از گندم نوع نرم‌تر به دست می‌آید، آرد و آنچه که از گندم سخت به دست می‌آید، سمولینا خوانده می‌شود. در ایالات متحده آمریکا به آردهای زبری که از گندم‌­های نرم بدست می‌­آید فارینا می‌­گویند.

8- از ویژگی‌های کلیدی گندم دوروم، سختی دانه، رنگ زرد کهربائی و طعم معطر آن می‌­باشد.

9- این گندم پس از تبدیل شدن به ماکارونی، کیفیت پخت خوبی خواهد داشت که پایداری بالایی در مدت زمان پخت از خود نشان می­‌دهد.

10- طبق قانون‌گذاری چندین کشور از جمله ایتالیا، فرانسه و یونان، معین گردید که ماکارونی صرفاً از گندم دوروم تولید شود و هرگونه استفاده­ از غلات دیگر نوعی تقلب محسوب‌می‌­شود.

11- سمولینای حاصل از گندم دوروم علاوه بر کمیت دارای کیفیت پروتئینی بالایی نیز می­‌باشد، همچنین یکنواختی دانه و اندازه ذرات با حداقل مقدار نشاسته موجود در آن سبب آب‌گیری خوب حتی در طول دوره اختلاط جهت تولید پاستایی با خصوصیات شبکه پروتئینی قوی و الاستیک خواهد بود.

12-زمانی که ماکارونی تولید شده با آرد سمولینا پخته شود، اولاً حداقل مقدار آب پخت از دست خواهد رفت، ثانیاً بافت آن تا قبل از زمان مصرف به صورت ثابت و یکنواخت باقی می­‌ماند. رنگدانه‌­های عمده موجود در سمولینا لوتئین­­ و زانتوفیل می­‌باشد که از خانواده کاروتنوئیدهاست.

13- آرد سميد يا سمولينا كه شبيه شكر ريز و نوعي هم زبرتر مثل شكر زبر است به صورت بسته بندي هم بفروش مي رسد كه براى ساختن شيرينهيها بكار مي رود

14- تنها تفاوتي كه آرد زرماكارون سبوسدار با آرد كامل دارد اين است كه سبوس در فرايند آسياباني ابتدا حذف و سبس اضافه شده است همانطور كه 135 توضيح داده است

15- اينكه آيا سبوس همان گندم را به آرد بي سبوس مي افزايند؟ و آيا به همان قدر كه گندم اصلي سوبوس داشته مي افزايند يا براى قانع كردن مشتري به سبوس داري و ايجاد رنگ تيره بيشتر مي افزايند؟ توضيحي در بسته بنديها و بروشورهاى كارخانه مزبور و نظائر آن مثل تك ماكارون كه آن هم از آردسموليناى دوروم استفاده مي كند داده شده است

16- نتيجتا ماكاروني زرماكارون اگر در توضيح 135 براى براى نوع سبوس دار بودن و كامل بودن آرد مورد تامل واقع شد اما به معني مشكل دار بودن ماكاروني اين برند و يا آرد سمولينا نيست بلكه اين نوع آرد براى محصولات مربوطه مثل پاستاها و ماكارونيها و شيرينيجات يك امتياز است

17- البته موضوع ارگانيك بودن گندم دوروم مورد استفاده در آرد اين كارخانه مطلب ديگري است كه بايد از متصديانش تحقيق شود

18- در هر صورت اگر كسي آرد طيبات از مزرعه طيبات و زارع طيب و بدون سم و كود از بذر بومي يا غير بومي غير تراريخته بدست آورد قطعا از محصولات بازار بهتر است
حتى اگر از گندم دورم نباشد و نرم باشد براى وا نرفتن ماكاروني با مراقبت و زمان كمتر مي توان راه علاجي بيدا كرد.

19- جهت اطلاع كارخانه زر توليد كننده زرماكارون خودش توليد كننده انواع آرد است كه جدول انواع آرد و تفاوتهايش به شرح زير است‎:

تصوير

20- تفاوت انواع عمده آرد به شكل زير است‎:

تصوير

21- البته اين برند انواع ماكارونيهای همراه با سبزيجات اسفناج فلفل شيرين ووووو به شكلهای مختلف را نيز عرضه می كند.

http://www.zarmacaron.com/%D9%81%D8%B1%D9%85%DB%8C/

برخی شكلها براى خوراكهاى لقمه ای مثل سمبوسه هم بكار می آيد كه نياز به قالب گرفتن نيست.

http://www.zarmacaron.com/%D8%AC%D8%A7% ... %A8%D9%88/

تصوير

22- ساختن ماكارونی خانگی ساده و راحت است که شرح روشش ذیلا شرح داده شده است. به جز برش دستی كه در رشته آش معروف است؛ و نيز چرخ گوشت به طور خاص وسايل متنوعی براى
رشته كردن و يا شكلهاى مختلف پاستا در بازار هست كه می توان با استفاده از آنها حتى سمبوسه زد يا افزودنيهاى سبزيجات ووو را بطور مطلوب انتخاب كرده و با خمير نوع خاص را تهيه و سپس رشته هاى
با انواع سبزيجات و يا افزودنيهاى گياهی و ادويه ای درست كرد.

[img]www.aelaa.net/Ersaal/5/3/ma%20-04.jpg‎[/img]

تصوير

23- تفاوت رنگ گندم نرم معمولی
گندم نرم در خوشه - دانه گندم كامل با سبوس - آرد دانه گندم كامل -- آرد مغز گندم بدون سبوس

تصوير

با رنگ گندم سخت دوروم، گندم سخت دوروم در خوشه ، دانه گندم دورم كامل باسبوس ، آرد دانه گندم دورم كامل ،
آرد مغزگندم دورم بدون سبوس = سمولينا‎ ، بوته ها و خوشه هاى گندم سخت دورم‎

تصوير

دانه هاى گندم سخت دورم كه تيره تر از گندم نرم معمولی است‎.

تصوير

تصوير

دومی هم دورم است؛ و هر دو تيره تر از گندم زرد معمولی نرم هستند؛ اين هم يک نوع ديگر از گندم سخت دوروم است.

تصوير

كه اين تفاوت رنگهاى دورم از خيلی تيره تر تا قرمز تا زرد تيره بخاطر بهاره يا زمستانه بودن و شكور محل كشت كه قرمز رنگ مال هند و اخير مال امريكاست.
با وجود تنوع رنگها كه نظيرش در گندم نرم معمولی هم هست؛ آشكارترين مميزه شمايل گندم است؛ كه در گندم نرم معمولی ظاهری چاق و شكم پر دارد و در گندم دورم و سخت لاغرتر و خشكتر
و سخت تر بنظر می آيد.

مقايسه انواع گندم و جو در يک تصوير
پايين سمت راست دورم و ميانی نوعی ديگر گندم سخت و سمت چپ پايين گندم نرم معمولی

تصوير

تصوير

سمت راست گندم نرم معمولی = سمت چپ گندم سخت دوروم

[img]‎www.aelaa.net/Ersaal/5/3/ma-13.jpg[/img]

دانه گندم سخت دوروم از نزديک

24- گندم دورم محصولی جديد نبوده و سابقه قدمت بيست هزار ساله برايش نقل می شود فلذا از غلات اصيل است؛ گندم دوروم تنها گونه گندم تتراپلوئیدی است که امروزه به طور گسترده ای کشت می شود.
تولید جهانی گندم دوروم 35 میلیون تن در سال است. در مقابل، تولید کل جهانی گندم معمولی بیش از 700 میلیون تن است.کشورهای اصلی گندم دوروم شامل کشورهای اروپایی (فرانسه، اسپانیا، پرتغال،
ایتالیا و یونان)، آمریکای شمالی (کانادا، ایالات متحده، مکزیک)، خاورمیانه (ترکیه، سوریه)، شمال آفریقا (مراکش، الجزایر، لیبی، تونس) و استرالیا.

تصوير

بوته سبز گندم دوروم‎

25- يكی از انوع پاستايی فرمی و شكلی نوعی است كه به شكل تخم خيار و بعضا لاغرتر و شبيه برنج است؛ اين نوع پاستاها از جهات متعددی بر انوع ديگر مزيت دارد؛ عليرغم فراوانی انوع ديگر
اما اين نوع كمتر پيدا می شود؛ خوردنش راحتتر است شكلش شبيه و همان حدود است تركيب چاشنی پاستا بهتر انجام می گيرد؛ اگر جايی ديدی تهيه كنيد و به ما هم خبر دهيد.

تصوير

‎سه رقم ماكارونی سمولينا
سمت راست ماكارونی آرد كامل سمولينا
وسط ماكارونی آرد سمولينای مغز گندم بی سبوس
سمت چپ ماكارونی آرد سمولينا پنجاه درصد‎

تصوير

================

توضيحاتی در تشخيص آرد سبوس واقعی


1- هر يک از غلات برنج جو گندم ووو وقتی درو می شوند حاوی خوشه و ساقه هستند.‎

تصوير

آنچه جدا می شود از دانه بعد خرمنكوبی به آن كاه می گويند؛ مقصود از سبوس كاه نيست‎.

تصوير

خوشه جودوسر همراه با كاه و دانه‎

تصوير

دانه همراه با كاه‎

تصوير

دانه بدون كاه‎

تصوير

مقاسه كاه با دانه و دانه و همراه:‎

2- دانه از كاه جدا شده خود اجزایی دارد
غشای بيرونی - مغز داخلی - جنين
غشای بيرونی دانه كه رنگ دانه است را سبوس می گويند.

تصوير

رنگ تيره = غشای بيرونی دانه = سبوس
رنگ روشن = مغز دانه
رنگ طلايی = جنين دانه

تصوير

كارخانه های بزرگ و صنعتی آرد در مراحل مختلفی سبوس و لايه هايی زيرين را جدا می كنند و لذا سبوس را در آرد كامل بعدا اضافه می كنند و مثلا جنينی را جدا می فروشند به قيمت گرانتر ووو‎

تصوير

3- آرد كامل و باسبوس آردی است كه از فرايند ساييدن دانه كامل بدست می آيد كه در آن غشای بيرونی سبوس و مغز داخلی و جنين وجود دارد؛ كسی كه دانه تميز از هر گونه كاه را به آسياب سنگی سنتی
ببرد و همانجا بايستد سنگ آسيا و اطرافش تميز شود و آرد بی قاطی کردن تحويل بگيرد می تواند آرد كامل بدست آورد و الا هر چيزی اين وسط ممكن است باشد.

البته كارخانه معتبر كه آرد كاملش كاه ساييده شده ندارد هم می تواند آرد كامل بدهد می تواند تفاوت آرد آسياب سنگی كه بكر است و آرد كارخانه صنعتی كه در اثر حرارت شديد چرخها بسياری از خواص حساس
از بين رفته است = آردی كه از دستگاه بيرون می آيد آنقدر داغ است كه اگر روی دست بريزيد دست تاول می زند برخلاف آسياب سنگی كه با موتور سريع كار نمی كند و با آب يا حيوان يا موتور دور آرام كار می كند؛
سرد می باشد.‎

4- اگر آرد سفيد باشد به آن آرد صفر مى گويند كه براساس مقدار تراش مغز چند صفر می شود اينها آرد كامل نيست.

5- اگر آرد رنگ دانه را داشته باشد يا لای سفيديهاى آرد اجزايی ساييده به رنگ دانه باشد اين آرد می تواند كامل باشد اما نبايد براده هاى براق كاه در آن باشد كه اين يعنی دانه تميز را آرد نكرده اند و اين براده ها
كاه هستند و آرد سبوس و آرد كامل تقلبی است.

6- براى همين وقت خريد می توانيد دقت كنيد نكات فوق را لحاظ نماييد تا كلاه سرتان نرود و اگر براى كسی می خريد كلاه سر آن نگذاريد.

7- اگر وقت خريد كلاه سرتان رفت و آرد با كاه را به اسم سبوسدار خريديد همانطور كه تذكر دادند با الک نمره ريز خوب غربال كنند تا به مشكل آنكه نوشته بود = كاهها در دهان وقت خوردن حلوا جمع می شود = گرفتار نشويد.

8- جو انواعی دارد - جو معمولي - جو دو سر - ووو جودوسر خواص بيشتری از جو معمولی دارد.

9- نكات فوق از خوشه و كاه و سبوس و مغز و جنين با تصاويری از بوته و خوشه و كاه و سبوس و مغز و جنين در تصاوير بالا با تصاويري مربوط به جو دو سر توضيح شده است.‎

ويراستاری فقره اى از بند سوم:
البته كارخانه معتبر كه آردكاملش كاه ساييده شده ندارد هم می تواند آرد كامل بدهد؛ می ماند تفاوت آنها آرد آسياب سنگی كه بكر است؛ و آرد كارخانه صنعتی كه در اثر حرارت شديد چرخها بسياری از
خواص حساس ازبين رفته است؛ آردی كه از دستگاه بيرون می آيد آنقدر داغ است كه اگر روی دست بريزيد دست تاول می زند؛ برخلاف آسياب سنگی كه با موتور سريع كار نمی كند و با آب يا حيوان يا موتور
دور آرام كار می كند؛ سرد می باشد.

10- دليل اينكه كارخانه هاى آرد صنعتی آرد كامل را يكجا درست نكرده و بعدا سبوس را تركيب می كنند؛ حاكم بودن فرهنگ غلط مصرف آرد سفيد بر افكار جامعه و رواج آنست؛ فلذا اجزاء مختلف گندم را جدا و
عرضه می كنند؛ و چون الان بيشتر مصرف سبوس در خوراک دامداريها بكار می رود؛ ديگر در آرد كردن دانه تميز اهميت داده نمی شود و کاه هم مخلوط هست بجز تقلب فروختن كاه ضمن سبوس و آرد؛
و لذا وقتی با آرد سفيد اين نوع آرد سبوس مخلوط می شود می بينيم كه كاه هم دارد، و در صورت كه بيگيری آرد كامل نه سفيد+سبوس مرتبا تكرار شود از مغازه ها و كارخانه ها و سايتهايشان
و هرچه می دهند خريداری نشود؛ براى از دست ندادن بازار مصرف آرد كامل به فكر ارائه آرد كامل در برخی از محصولاتشان می افتند. و تنها با بيگيری عملی و رويكرد هوشيارانه مشتری در نخريدن از چندين
مورد عرضه كننده سفيد+سبوس است كه فروشنده ها و توليد كننده ها تصحيح روش و محصول می كنند. و الا اگر به صرف پرسش و غرغرى كردن و هر چه هست خريدن و يا با توضيحات نامربوط فروشنده
قانع شدن تغييری در بازار عرضه اتفاق نمی افتد. ‎

تصوير

سبوس جو جدا شده از دانه جو:

تصوير

آردكامل كه سبوس هم دارد = جو دوسر‎ كاه ندارد‎.

تصوير

آردخوب نساييده كه كاه و سبوس هم دارد‎

11 - نظير اين تفاوتها در گندم و برنج هم هست؛ كه رنگ طلايی روی دانه گندم را سبوس می گويند نه كاه يا مخلوط كاه و سبوس و رنگ روی دانه برنج سفيد نشده كه سبز يا زرد روشن است
را سبوس برنج می گويند نه كاه دور برنج.

[img]www.aelaa.net/Ersaal/5/3/ma-28.jpg‎[/img]

سبوس جداشده گندم‎

تصوير

سبوس جداشده برنج

تصوير

سمت راست: آرد مغزدانه گندم = خيلی سفيد نشده
سمت چپ: آرد سبوس گندم جداگانه

تصوير

آرد گندم با سبوس = از آرد مغز و آرد سبوس گندم مخلوط شده به نسبت مساوی‎

تصوير

مقايسه جودوسر با سبوس نيمكوب = با آرد مغزجودوسر = با آرد كامل جودوسر‎
ان شاء الله كه اين مبحث بطور ملاسليماني بر همگان معلوم گرديده و یک متخصص تشخيص آنها شده باشند.

================

توضیح درباره آرد کامل:


اینکه در متن آموزش ماکارونی سبز تصویر ماکارونی بسته بندی با رنگ تیره گذاشتم به معنی تایید آرد کامل بودن آن برند نمی باشد و فقط به خاطر مشخص و نماد بودن این رنگ و تصویر برای ماکارونی آرد کامل است.
در حقیقت اصطلاح "ماکارونی آرد کامل" مربوط به ماکارونی است که از گندم کامل ساخته شده باشد.

امّا آنچه که در بازار الان به این عنوان پیدا می شود "ماکارونی سبوس دار" است که در واقع همان آرد سفید با افزودن مقداری سبوس است، نه ماکارونی که با آرد کامل درست شده باشد! یعنی که در روند
تولید ماکارونی رایج، یک مرحله هست که به خمیر ماکارونی سفید (که شفاف هم است) سبوس اضافه می شود. و لذا نهایتا نه شکل، نه رنگ، نه دقیقا خاصیت ماکارونی که با آرد کامل درست می شود را دارد.
البته "ماکارونی با آرد کامل" در بازار، جایی، شاید پیدا شود ولی می شود ماکارونی در خانه راحت درست کرد.

آرد با آب و نمک خوب با هم ورزیده شود و استراحت کند، بعد، خمیر را در دستگاه چرخ گوشت گذاشته شود تا شکل رشته پیدا کند. سپس ماکارونی آغشته با آرد، در سینه خشک شود (مثلا با کمک پنکه چرا که باید سریع خشک شود و الا ترش می شود). حتی علاقمندان به آرد جو، می توانند ماکارونی جو را خودشان تولید کنند.

تصویر تفاوت ماکارونی خانگی با آرد کامل (جو) را در مقایسه با ماکارونی سبوس دار بازار ببینید: با اینکه با آرد کامل جو درست شده، مثل ماکارونی گندم بازار تیزه نیست و ظاهرش هم کاملا متفاوت است.

تصوير

============

سوال :
سوال شده که از این به بعد فقط به این سبک ماکارونی تهیه کنم؟

تعليقه:
چرا هميشه يكجور؟
قبلا بيان شد؛ چندين نوع ماكارونی سبز هست، بجز اينكه چندين رنگ ماكارونی ديگر هم هست، و ماكارونی مثل پلو كه انواع عديده دارد؛ دهها رنگ و نوع دارد؛ نمونه سبز را به عنوان ماه مبارك رمضان
و مقاومت معده معرفی كردند؛ انواع ديگرش را به مانند انواع پلوها خودتان می توانيد درست كنيد؛

مثل:
پلو عدس و كشمش = ماكارونی عدس و كشمش
پلو ماش و خرما = ماكارونی ماش و خرما
آلبالو پلو = آلبالو ماكارونی
ووو‎
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط najm136 در پنج شنبه ژوئن 25, 2020 7:46 am .
najm136
 
پست ها : 18
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 13, 2019 10:57 pm

تجربیات کاربران از تهیه ماکارونی سبز

پستتوسط najm136 » پنج شنبه ژوئن 25, 2020 7:29 am

تجربیات کاربران از تهیه ماکارونی سبز


لطفا هر كسي گزارش انجام يك نمونه را مي نويسد:

١- بنويسد آيا طبق دستورالعمل در مواد و مقادير عمل كرده يا تغييراتي داده است؟ و چه تغييراتي؟
٢- بنويسد مشكلي در درست كردن داشته يا راحت و بدون مشكل بوده است؟
٣- از نظر خود و اطرافيان جقدر مطبوع و مرغوب واقع شده است؟
٤- آيا خواص و امتيازات اين خوراك را براى اطرافيان بيان كرده است و يا صرفا امتحان يك خوراك متفاوت بوده است؟
٥- تصوير از محصول را هم قبل ناخونك زدن بگيريد كه بشقاب و منظره اش مرتب باشد
برخي پيداست عكاس دير رسده است


متشكرم‎
=========

کاربر 001

1- سلام علیکم

ماکارونی را طبخ کردم برای سحر
از پیاز و سیر و از سبزیجات جعفری و ساقه و برگ کرفس و نخود سبز و شوید استفاده کردم
سویا و گوشت استفاده نکردم و رشته های ماکارونی از آرد کامل گندم و خانگی است البته از قبل داشتم
غذا به خاطر ترکیب تخم گشنیز و زیره و سیر بوی مطبوعی دارد
و همچنین مکدوس فوری سبزیجات را با ریحان و نعنا و سیر و یک قاشق پودر مغز تخم آفتابگردان و کدو
و روغن زیتون درست کردم، طعم خاص و خوبی دارد.

سبزیجات را به صورت دم کردن گذاشتم مدتی ماند رنگ سبزیجات مقداری تیره شد
و لی اگر تفت آنی بدهید رنگ سبز سبزیجات روشنتر و بیشتر محفوظ می ماند.
ماکارونی از آرد گندم کامل را از قبل داشتم و به مقدار 5 دقیقه هم شاید کمتر جوشید زود برداشتم
اما بعد از پختن نرم و خوب است. متشکرم
Image

ماکارونی غنی شده با آب اسفناج

2- سلام علیکم

متشکرم از معرفی روش شناخت انواع گندم نرم و دوروم
و همچنین از معرفی آرد سمولینا و تفاوت آن با آرد نرم که در ماکارونی به خاطر سخت بودن و وا نرفتن آرد سمولینا
از آن استفاده می کنند که آرد سمولینا چیزی است شبیه بلغور نرم و محصول مرحله ما قبل آخر ساییدن است
و همچنین ویژگیهای گندم سخت یا دوروم رنگ زرد ان و طعم معطر و سختی دانه و پروتئین بالای ان
و دانه سمولینا شبیه شکر زبر را شناختیم
با توضیحات مفصل حضرتعالی انواع گندمها را از هم تشخیص می دهیم و
رشته ماکارونی غنی شده با آب اسفناج را تهیه نمودم.

طرز تهیه ماکارونی غنی شده با آب اسفناج

دو شب قبل با آرد جو رشته های ماکارونی را درست کردم یک مقدار از آرد جو را با آب خمیر کردم و مقداری از آرد جو را هم با آب اسفناج ( آب سبزیجات ) خمیر کردم اما هر دو تا خمیر را با مایه خمیر ترش کاملا ورز دادم و گذاشتم حدود 9 ساعت خمیر ماند و بعد از ان چون چرخ گوشت در دسترس نبود آنها را پهن کرده و به صورت رشته رشته بریدم
رشته ها یک مقدار درشت شده است هر چه ریز تر و باریکتر بشود بهتر است و با آرد آغشته کرده و همانطور که 135 گفتند جلوی پنکه خشک کردم و دو شب گذاشتم بماند از مراحل آن عکس گرفته خدمتتان ارسال می شود.
ماکارونی های تهیه شده با آب اسفناج بعد از خشک شدن به رنگ سبز بسیار تیره درآمد. امروز اقدام به طبخ آن نمودم. طبق همان دستور قبلی

هنگام طبخ:

ماکارونی ها موقع جوشاندن در آب وا نرفت و حدود 10 دقیقه جوشانده شد و بعد از آن هم باز سفت بود ،اما نه در حدی که احتیاج به جوشیدن بیشتر داشته باشد و بعد هم همراه سبزیجات تفت داده شده مخلوط و دم داده شد.
Image
Image
Image
Image

بررسی ماکارونی غنی شده با آب اسفناج :

1-ماکارونی معمولا با خمیر ترش درست نمی شود ولی امتحان شما به نظر می رسد خوب در آمده و احتمالا ماکارونی سهل الهضم تر شده (فقط سوال: آیا خمیر ترش به ماکارونی مزه خواصی نداده؟ البته شاید مطلوب بوده)
2-و الا اینکه خمیر به اندازه کافی استراحت کند = لازم است
3- اضافه کردن آب اسفناج به خمیر، فکر بسیار عالیست منتهی جو طبع بسیار سردی دارد، پس باید حتما سبوس با ادویه مفصل باشد تا سردی ماکارونی جبران کند (زنجفیل + فلفل قرمز + زیره + نعناع خشک + سیر + دانه گیشنیز و غیره...)

پاسخ :

اضافه کردن خمیر ترش به حدی نیست که باعث ترش شدن مزه ماکارونی بشود
و ترشی خمیر ترش هم در حدی نیست که اثر گذار در خمیر باشد آن هم در حد خیلی کم آن
بله با در نظر گرفتن سردی جو بقیه مواد استفاده شده را گرم انتخاب کردم حتی سبزیجات تفت داده شده و به ماکارونی موقع دم دادن اضافه شده همه گرم است
به جز آب اسفناج که در خمیر بکار بردم که اسفناج هم کمی سرد و تر است و به اعتدال نزدیکتر است.
najm136
 
پست ها : 18
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 13, 2019 10:57 pm

تجربیات کاربران از تهیه ماکارونی سبز

پستتوسط najm136 » يکشنبه جولاي 05, 2020 1:04 pm

کاربر 002

سلام علیکم
با قبولی طاعات و عبادات همگی عزیزان بنده ماکارونی سبز را برای اولین بار طبخ نمودم و فرزندانم بسیار دوست داشتند بنده از ترکیب کلم برگ و سبزی پلویی و فلفل دلمه ای استفاده نمودم ،طعم و عطر آن بسیار عالی و مطبوع بود.
متشکرم
Image
najm136
 
پست ها : 18
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 13, 2019 10:57 pm

تجربیات کاربران از تهیه ماکارونی سبز

پستتوسط najm136 » يکشنبه جولاي 05, 2020 1:06 pm

کاربر 003

سلام علیکم

ماکارونی سبز با چاشنی مکدوس فوری سبزیجات را برای وعده سحر آماده کردم و مقداری از آن را خوردم خوشمزه بود.
سبزیجات ماکارونی: پیاز سرخ شده، فلفل دلمه ای نگین شده، هویج نگینی تفت داده شده است و چاشنی مکدوس را با ریحان زیاد و کمی نعنا و جعفری آسیاب کردم و نصف استکان روغن زیتون با کمی نمک و فلفل به آن زدم. قبلا ماکارونی سبزیجات طبخ می کردم ولی چاشنی مکدوس جدید و عالی بود. کلم بروکلی هم داخلش ریختم فراموش کرده بودم.
متشکرم
Image
najm136
 
پست ها : 18
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 13, 2019 10:57 pm

تجربیات کاربران از تهیه ماکارونی سبز

پستتوسط najm136 » يکشنبه جولاي 05, 2020 2:42 pm

کاربر 004


سلام علیکم

طبخ ماکارونی سبز 1:
ماکارونی سبز را بدون افزودن سویا و گوشت ، با ترکیبات :کلم بروکلی،لوبیا سبز ،فلفل سبز ،همراه با پیاز خرد شده و ادویه جات مخصوص طبخ نمودم.
مکدوس فوری سبزیجات را با همان ترکیبات که فرمودید ، البته بدون مغزیجات افزوده نمودم. طعم و عطر و رنگ خوبی پیدا کرده بود برخلاف ماکارونی با گوشت و رنگ قرمز که همراه با صیفی جات طبخ می نمودم.


طبخ ماکارونی سبز 2:
مواد ماکارونی : پیاز ،زردک ،فلفل دلمه ای،کدو سبز ،سبزیجات تازه: ،تره جعفری ،ریحان ،(سبزیجات خشک: ،شنبلیله ،شوید،) فلفل قرمز و نمک و زردچوبه خانگی. تمام مواد خرد شده و با یک عدد پیاز خرد شده ،تفت داده شدند. بعد از آبکش کردن ماکارونی ،مواد سبز به ماکارونی افزوده شد ،و برای ته دیگ مواد، سیب زمینی حلقه حلقه افزوده شد.
متشکرم از راهنمایی حکیمانه طبخ این خوراک ماکارونی سبز
Image
najm136
 
پست ها : 18
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 13, 2019 10:57 pm

تجربیات کاربران از تهیه ماکارونی سبز

پستتوسط najm136 » يکشنبه جولاي 05, 2020 2:45 pm

کاربر 005


سلام علیکم و رحمة الله

برای سحری امروز طبخ نمودم و مدل ماکارونی سبزی که طبخ کردم لوبیا سبز ماکارونی بود و بعد از پختن از مکدوس سبزی که راهنمایی فرموده بودند استفاده نمودم و به ماکارونی زدم بسیار خوشمزه و خوش بو و عطر شد و خانواده میل نمودند و دوست داشتند.
راهنمایی های حکیمانه تان صمیمانه متشکرم
Image
najm136
 
پست ها : 18
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 13, 2019 10:57 pm

تجربیات کاربران از تهیه ماکارونی سبز

پستتوسط najm136 » يکشنبه جولاي 05, 2020 2:47 pm

کاربر 006

سلام علیکم و رحمة الله

طاعات و عبادات و دعا های شما مقبول درگاه حق تعالی ان شاء الله

بنده نیز این غذای سالم و حکیمانه و هدفمند را (ماکارونی ) برای وعده سحر طبخ نمودم.
از سبزیجات و صیفی جات تازه (کرفس،هویج،جعفری ،گشنیز ، نعنا،کلم برکلی،لوبیا سبز،نخود فرنگی و یک عدد گوجه فرنگی، فلفل سبز تند به مقدار کم ) و از ادویه هایی از قبیل زردچوبه+ نمک دریا+ فلفل سیاه + گشنیز سایده شده استفاده کردم.
مکدوس فوری سبزیجات را نیز با مقداری نعنا،جعفری، ریحان +دو عدد گردو + نیم استکان روغن زیتون و فلفل سیاه و نمک درست کردم.
غذای بسیار سبک و خوشمزه بود.

نکته ای که در این طبخ کردن غذا به دست آوردم چون که مواد مورد نیاز را روز قبل آن تهیه کرده بودم برای همین وقت زیادی را برای درست کردن و طبخ آن از بنده نگرفت و به راحتی و سهولت غذا آماده شد.
Image
محفوظ و موید باشید.
najm136
 
پست ها : 18
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 13, 2019 10:57 pm

بعدي

بازگشت به خوردني و نوشيدني سالم


Aelaa.Net