زمانه شناسی (عمومی - غیرموضوعی)

ارائه موضوعي شمارگان منتشره از{گاهنامه معرفت به زمان}

مدير انجمن: نبض زمان

Re: زمانه شناسی (عمومی - غیرموضوعی)

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 8:24 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 009
اخبارى از كوشه و كنار مذاكرات و توافق امريكا با ايران كه موجب كاهش تب بازار ارز شده است
به نقل از كزارش واشنگتن‌پست: 
اولی هاینونن، سرپرست پیشین تیم بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از برنامه هسته‌ای ایران و عضو اندیشکده مرکز استیمسون، معتقد است
محدودیت‌های هسته‌ای مطرح‌شده در گفت‌و‌گوهای جاری و پذیرش توقف غنی‌سازی در محدوده ۶۰ درصد است
به عقیده هاینونن، بدون همکاری کامل جمهوری اسلامی و نظارت کامل آژانس، این سوال همچنان باقی است که آیا بازرسان قادر خواهند بود تاسیسات کوچک غنی‌سازی که گاهی شاید «در ابعاد یک سوپرمارکت» باشند، شناسایی کنند؟.
بر اساس گزارش‌ها، مذاکرات چند هفته پس از حمله پهپادی به نیروهای آمریکایی در سوریه در ماه مارس آغاز شد. در جریان این حمله یک پیمانکار آمریکایی کشته شد و سپس چند ساعت بعد، در حمله هوایی تلافی‌جویانه آمریکا به یکی از تاسیسات ایران در سوریه، چند نیروی نیابتی سوری کشته شدند. پس از آن بود که جمهوری اسلامی نشانه‌هایی فرستاد که مایل به گفت‌و‌گو است.  
تاکنون، دو جلسه میان مقام‌های جمهوری اسلامی و برت مک‌گورک، مسئول امور خاورمیانه در شورای امنیت ملی آمریکا، در عمان برگزار شده است. 
بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، در مصاحبه با المانیتور گفت دو طرف به توافق در این زمینه نزدیک شده‌اند و آزادی شهروندان آمریکایی زندانی به آزادسازی بخشی از دارایی‌های بلوکه‌شده ایران بستگی دارد.
به گزارش رسانه‌های اسرائیلی به نقل از افراد حاضر در نشست روز سه‌شنبه کمیته دفاع و امور خارجه کنست که پشت درهای بسته برگزار شد، نتانیاهو این توافق احتمالی را در مقایسه با برجام پذیرفتنی‌تر توصیف کرد و گفت‌ «این توافق هسته‌ای نیست، توافقی کوچک است. می‌توانیم از پس آن بربیاییم».
00343179

تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 8:24 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 010
دانشمندان مسلمان از دی‌اکسیدکربن هوی آلوده؛ سوخت پاک تولید می‌کنند
این فناوری مبتنی بر انرژی خورشیدی قادر است دی‌اکسیدکربن را از فرایندهای صنعتی مانند گاز دودکش یا مستقیما از هوا به‌طور فعال جذب کند
پژوهشگران دریافتند که چگونه تنها با استفاده از دی‌اکسیدکربنی که از هوا گرفته می‌شود و انرژی خورشید، سوخت پاک و پایدار تولید کنند.
گروهی از [پژوهشگران مسلمان] دانشگاه کمبریج برای تبدیل دی‌اکسیدکربن از منابع واقعی به یک منبع انرژی پایان‌ناپذیر از یک رآکتور خورشیدی استفاده کردند که به گفته آن‌ها می‌توان آن را برای استفاده در مقیاس صنعتی توسعه داد.
این پژوهش از سیستم جذب و ذخیره‌ کربن (سی‌سی‌اس) الهام گرفته است که تاکنون دی‌اکسیدکربن را برای تزریق آن به ذخایر زیرزمینی ذخیره می‌کرد.  
دکتر مطیر رحمان، از گروه شیمی این دانشگاه، گفت: «به جای ذخیره دی‌اکسیدکربن زیر زمین مثل روش سی‌سی‌اس، می‌توانیم آن را از هوا بگیریم و از آن سوخت پاک تولید کنیم.»
«به این ترتیب، می‌توانیم صنعت سوخت‌های فسیلی را از فرایند تولید سوخت حذف کنیم و امیدواریم این کار بتواند به جلوگیری از تخریب اقلیمی کمک کند.»
این فناوری مبتنی بر انرژی خورشیدی قادر است دی‌اکسیدکربن را از فرایندهای صنعتی مانند گاز دودکش یا مستقیما از هوا به‌طور فعال جذب کند.
این پژوهشگران با گذراندن دی‌اکسیدکربن از یک محلول قلیایی توانستند آن را متراکم کنند تا تبدیل آن به سوخت سنتزی [سینگاز] با استفاده از نور خورشید آسان‌تر شود.  
این گروه با افزودن ضایعات پلاستیکی به این سیستم توانست مواد شیمیایی مفیدی مانند اسید گلیکولیک تولید کند که در صنعت تولید لوازم آرایشی کاربرد فراوانی دارد.
دکتر سایان کار، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «این سیستم مبتنی بر انرژی خورشیدی دو پسماند مضر‌ــ‌ پلاستیک و انتشار کربن – را می‌گیرد و آن‌ها را به چیزهای واقعا مفیدی تبدیل می‌کند.»
«درواقع اینکه می‌توانیم دی‌اکسیدکربن را به‌طورموثر از هوا بگیریم و از آن چیز مفیدی بسازیم، حقیقتا ویژه است. از اینکه می‌بینیم درواقع این کار را فقط با استفاده از نور خورشید می‌توانیم انجام ‌دهیم، خوشحال‌ایم.»
این پژوهش در مطالعه‌ای با نام «جمع‌آوری یکپارچه و استفاده مبتنی بر انرژی خورشیدی از دی‌اکسیدکربن گاز دودکش و هوا» که روز دوشنبه در نشریه علمی ژول (Joule) منتشر شد، به تفصیل توضیح داده شده است.
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 8:25 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 011
قورمه‌سبزی هاى برخى رستورانها (مخلوط با نوعى برك شاهدانه معتاد كننده)
وقت ناهار بود، کنار یکی از آشپزخانه‌های تهیه غذا در نوشهر نگه داشتیم، من قورمه سبزی سفارش دادم. آوردیم خانه و خوردیم خیلی لذیذ بود. روز بعد هم چون مزه آن قورمه سبزی زیر دندانم مانده بود، دوباره قورمه سبزی سفارش دادیم و خوردیم و چه لذیذ بود. چند روز بعد، برای بار سوم که رفتم غذا را بگیرم به خانم متصدی آنجا گفتم: «سبزی‌های محلی اینجا عالی هستند. چقدر خوب قورمه سبزی درست می‌کنید.» او گفت: «سبزی‌های اینجا را با علف قاطی می‌کنند که اصلا خوب نیست. من سبزی‌های خودمان را از جای مخصوصی می‌آورم.» پرسیدم: «از کجا؟» گفت: «از اطراف شهریار، کرج، چمن ۳ یا ۴»؛ یادم نیست. آن روز گذشت تا اینکه جمعه گذشته نزدیک ظهر متوجه شدم حالم اصلاً خوب نیست، دست و پایم مال خودم نبود، احساس می‌کردم دارم روی ابرها راه می‌روم، ارتباطم با بدنم کاملاً قطع شده بود، بدنم را نگاه می‌کردم و می‌شناختم ولی انگار مال من نبود. با شوهرم که صحبت می‌کردم صدایش دور و نزدیک می‌شد. چهره‌اش را می‌دیدم، صدایش رامی‌شناختم، می‌دانستم او کیست ولی انگار بیگانه بود. چهره‌اش هم عقب و جلو می‌رفت در صورتی که می‌دیدم و می‌دانستم که او ثابت است و روی صندلی نشسته...»
این توضیحات بخشی از صحبت‌های خانم م- گ ۵۰ ساله ساکن تهران است که در تماس با کیهان مطرح کرد. او که همراه با همسرش برای گذراندن تعطیلات تابستان به نوشهر رفته بود، پس از روبرو شدن با این مشکلات با یک متخصص ترک اعتیاد مشورت کرد و متوجه شد که آن قورمه سبزی‌های لذیذ حاوی «ماری‌جوانا» یا همان «مخدر گُل» بوده‌ است.
او در ادامه شرح ماجرا می‌گوید: «نمی‌توانم احساساتم را بیان کنم چون تا حال چنین تجربه‌ای نداشتم. احساس می‌کردم که دارم از همه چیز دور می‌شوم. بعد از ساعتی رفتیم کنار دریا. احساس کردم می‌توانم دست بزنم به آسمان و ابرها را بگیرم. ولی هوشیار بودم و می‌دانستم مشکل مهمی‌ دارم. اشتها هم اصلاً نداشتم. حالت تهوع داشتم. سردرد نداشتم ولی حالت توهم بسیار شدید و مزخرفی بود که اصلاً با هیچ تجربه‌ای در این سنی که دارم قابل قیاس نیست.»
این خانم اضافه می‌کند: «اول تصور کردم که شاید به خاطر مشکل کلیه و فشار خونم این علائم در من ظاهرشده اما دیدم این مسائل ربطی به مشکلات جسمی من ندارند. کرختی و بی‌حسی در اطراف دهان و بینی و پیشانی‌ام بسیار عجیب بود، گویی رفته بودم دندانپزشکی و بی‌حسی دارم که کم کم در حال رفع شدن است. البته کرختی فقط در صورتم نبود و تمام بدنم حس‌های طبیعی خود را از دست داده بود مثل راه رفتن بر روی موزاییک که سردی آن را حس نمی‌کردم. احساس بی‌وزنی داشتم. می‌توانستم یک ساعت تمام روی یک طرف بدنم باشم یا یک حالت عضلانی کششی را انجام دهم بی آنکه هیچ دردی احساس کنم. سَرَم سنگین بود. عین بچه‌های شش یا هفت ماهه شده بودم که نمی‌توانند سرشان را نگه دارند. الان که از آن روز چندین روز گذشته، ساعاتی از روز، به ویژه دَم غروب، احساس می‌کنم روی ابرها راه می‌روم. وقتی می‌خوابم و دستم زیر سَرَم می‌ماند، دستم درد نمی‌گیرد. عرق سرد بر بدنم می‌نشیند.»
از او در مورد شکایت از آن رستوران سوال می‌کنم. جواب می‌دهد: «هنوز اقدامی‌ نکرده‌ایم چون خیلی درگیر زنده ماندن بودم و چند روزمان در بیمارستان فریدونکنار برای آزمایش خون و سونوگرافی از کبد، کلیه و کیسه صفرا گذشت.»
او اضافه می‌کند: «در نظر بگیرید اگر پشت رُل ماشین بودم، یا مسئولیت یک بچه را بر عهده داشتم و این حالت‌ها پیش می‌آمد، چقدر وحشتناک می‌بود. یا اگر این قورمه سبزی را یک بچه می‌خورد، چه اتفاقی می‌افتاد؟!»

انواع شاهدانه یا کانابیس یا ماری‌جوانا
برای بررسی بیشتر این مسئله، کیهان نظر دکتر رضا نیاز پژوهشگر مواد مخدر را جویا شد. او می‌گوید: «ماری‌جوانا روانگردانی است گیاهی که مصرف طبی و یا تفریحی دارد ولی اعتیاد به آن نیز بسیار جدی و خطرناک است.
باید بدانیم که آنچه ماری‌جوانا را در دسته روانگردان‌ها قرار می‌دهد میزان THC تی‌اچ‌سی یا تِترا هیدرو کانابینول آن است. ماری‌جوانا را به صورت سیگار، بخور، عصاره و خوراکی مصرف می‌‌کنند.»
دکتر نیاز ادامه می‌دهد: «کانابیس یا ماری‌جوانا، یا همان گیاه شاهدانه، سه سویه مختلف دارد که عبارتند از کانابیس ساتیوا، کانابیس ایندیکا، و کانابیس رودِرآلیس که تی‌اچ‌سی اندکی دارد. این نوع ابتدا در اروپای مرکزی، شرقی، و روسیه دیده شد. ایندیکا مصارف مختلفی دارد از جمله در صنعت پارچه‌‌بافی. ماری‌جوانای ایندیکا میزان تی‌اچ‌سی بالایی دارد. هر‌ چه میزان تی‌اچ‌سی بالاتر باشد، میزان سرخوشی و نشئگی نیز بالاتر است. از این گیاه برای مصارف طبی و همینطور برای تفریح و تفنن استفاده می‌شود و البته همین نوع است که اعتیاد به همراه دارد. آنچه جوانان مصرف می‌کنند و اعتیاد‌آور است، از نوع ایندیکاست. حشیش نیز از نوع ایندیکا گرفته می‌شود.»
دکتر رضا نیاز درباره نوع دیگر ماری‌جوانا توضیح می‌دهد: «ساتیوا ریشه در آسیای شرقی و مصرف غذایی، دارویی‌ طبی و صنعتی دارد. از دانه‌های آن روغن می‌گیرند. در ایران، نوع ساتیوا فراوان است و از دیرباز به صورت وحشی در مراتع دیده می‌شده. خود من در خیابان حافظ، کمی‌بالاتر از خیابان زرتشت در کنار جوی آب این نوع از ماری‌جوانا را دیده‌ام. به ماری‌جوانا ساتیوا «پنجه شیطان» نیز می‌گویند. ساتیوا را در غذا می‌ریزند چون عطر و طعم خوبی به غذا می‌دهد.»
وی در ادامه می‌گوید: «کانابیس ساتیوا و رودرآلیس، گُل ندارند. ماری‌جوانای ایندیکا نیز گل ندارد اما فقط یک نوع آن است که «کوش افغان» نام دارد و گُل می‌دهد. گل آن روی سرش می‌‌روید و درصد تی‌اچ‌سی بالایی دارد. چون بالای کوه‌های هندوکش در افغانستان می‌روید و به دست آوردن آن سخت است، از دیرباز فقط افراد متمول قادر به خرید و استفاده از آن بودند.
اینها همگی گیاهان طبیعی هستند و در آزمایشگاه دستکاری ژنتیک نشده‌اند. پس ناب و اندک‌اند و مانند الماس باید هزینه گزاف مصرف کرد تا به آن رسید. اما آنچه امروزه به وفور دیده می‌شود، و قیمت ناچیزی دارد، نوع دستکاری شده ژنتیک یا تراریخته‌ی آنهاست.»

کوش افعان؛ گیاه گرانبهای هندوکش، و گیاه مقدس جوانان عياش و منحرف!
دکتر رضا نیاز ادامه می‌دهد: «سویه کانابیس کوش افغان، به دلیل دارا بودن میزان بسیار بالای تی‌اِچ‌سی، در دهه ۶۰ میلادی به آمریکا برده شد و بر روی آن دستکاری ژنتیک صورت گرفت. در اینجا بود که «مدیکال ماری‌جوانا» ساخته دست بَشَر وارد بازار شد.
دقت کنید که عبارت‌ «استفاده مدیکال از ماری‌جوانا»، با «مدیکال ماری‌جوانا» تفاوت دارد.
استفاده مدیکال (طبی، درمانی) از ماری‌جوانا در طول تاریخ وجود داشته و قدمت آن به قبل از میلاد مسیح باز‌ می‌گردد،
اما مدیکال ماری‌جوانای امروز که در خیابان‌ها به فروش می‌رسد و جوان‌ها مصرف می‌کنند از نوع هیبرید شده، دستکاری ژنتیک شده و تراریخته است.
آنچه در زمانهای گذشته مصرف می‌شد ماری‌جوانای سنتی و آنچه امروز مصرف می‌شود، ماری‌جوانای صنعتی است. اما چون شکل و فرم و رنگ یکسان هستند و مخدر گُل شبیه یک گیاه است،
جوان‌ها هرگز نمی‌پذیرند که ماری‌جوانای صنعتی خطرناک و شدیداً اعتیادآور است. جوانان عياش به قدری این گیاه را مقدس می‌دانند که روزی نیست که من از دشنام‌های آنان در امان باشم! گویی مخالفت من با مخدر گل یا ماری‌جوانای صنعتی یا مدیکال ماری‌جوانا، مانند مخالفت من با مقدسات آنان است!»
او می‌گوید: «در دهه ۱۹۶۰ گروهی از دانشمندان آمریکایی به سرپرستی دکتر کارلتون تِرنِر دانشگاه می‌سی‌سی‌پی و نویسنده بیش از صدها مقاله علمی، تحقیق بر روی کانابیس ساتیوا را آغاز کرد. او به همراه تیم تحقیقاتی‌اش از صد نقطه دنیا بذر کانابیس ساتیوا را جمع‌آوری و کِشت داد. تحقیقات آنها «استاندارد» شده و نتایج آن را به پژوهشگران سراسر دنیا ارسال کردند.»
دکتر رضا توضیح می‌دهد: «مدیکال ماری‌جوانا فقط بطور محدودی مصرف درمانی دارد. از جمله درمان بی‌اشتهایی در بیماران مبتلا به اِچ‌آی‌وی یا ایدز، کاهش درد در بیماران مبتلا به اِم‌اِس و از بین بردن تهوع و استفراغ در بیماران مبتلا به سرطان. اینها در واقع داروهایی هستند که از کانابیس گرفته شده‌اند.
دکتر تِرنِر یکی از مخالفان سرسخت استفاده طبی از ماری‌جواناست و در یکی از سخنرانی‌هایش به سادگی و زیبایی گفته که امید بستن به درمان بیماری‌های سخت با ماری‌جوانا مانند این است که مادری که فرزندش در اثر عفونت در حال مرگ است، بجای استفاده از پنی‌سیلین به بچه‌اش نان کپک زده بدهد تا عفونت برطرف شود.
او همچنین گفته است که مدیکال ماری‌جوانا به اندازه هروئین اعتیادآور است و ما به خواست‌های خود مبنی بر استفاده طبی- درمانی نرسیده‌ایم.»

ایران پر از شاهدانه است!
دکتر نیاز اضافه می‌کند: «ماری‌جوانای ساتیوا به شکل بوته در جای جای نقاط ایران می‌روید. برگ‌های ساتیوا چون دارای میزان کمی‌ تی‌اچ‌سی هستند، ایجاد نشئگی آنچنانی نمی‌کند و در بین جوانان محبوبیتی ندارد.
اما مدیکال ماری‌جوانا دارای حداقل ۱۸۰ نوع مختلف است و هر کدام اثر خاصی دارد. مثلا نوع هِیز haze به اسم تمرکز فکر به فروش مى رسد و نوع آمنزیا برای فراموشی است. نوع شایع در ایران، بلوبِری، هِیز، آکا-۴۷ یا اِی‌کِی-۴۷ (AK-۴۷)، و کوش افغان است. کوش افغان گرمی‌ ۲۰ هزار تومان است و در بسته‌بندی دو‌ گرمی‌عرضه می‌شود. اِی‌کِی-۴۷ گرمی‌۵۰ هزار تومان است.
متاسفانه جوانان ایران چون آن را به شکل پودر گیاهی سبزرنگ دریافت می‌کنند اصلا فرق بین گُل و ماری‌جوانا را نمی‌دانند و می‌گویند این همان علف یا ماری‌جواناست. در صورتی که با دیدن عکس‌های مدیکال ماری‌جوانا حتی دو نوع آن شبیه هم نیستند.»
با توجه به فراوانی ساتیوا در ایران، بسیاری از افرادی که در مراکز کشت سبزیجات کار می‌کنند، ممکن است سهوا هنگام برداشت سبزیجات خوراکی، ساتیوایی که در کنار سبزی‌های دیگر روییده را نیز چیده و همراه با سایر سبزی‌ها بفروشند. سبزی‌هایی که به شکل خرد شده در آش، خورش قورمه سبزی و انواع دیگر غذاها استفاده می‌شوند. این امر باعث شده که ماری‌جوانای ساتیوا بدون اینکه بدانیم گاهی وارد خوراک ما شود.»
اما آنكه رستوران مطلع بوده و نام برده قطعا عمدا و براى معتاد نمودن از طريق علاقمندى به قورمه سبزى آن رستوران به عنوان مقدمه اى براى فروش محصولات ديكر مى باشد.
درباره مشکل خانم م- گ و قورمه‌سبزی خوشمزه می‌پرسم. وی معتقد است که مسئول آن آشپزخانه تهیه غذا در نوشهر، حتما به عمد از ماری‌جوانای ساتیوا در پختن غذا استفاده کرده است.
به گفته‌ی دکتر نیاز، گیاه ماری‌جوانا بر روی عده‌ای خاص که دارای گروه خونی «O» هستند و هرگز ماده مخدرمصرف نکرده‌اند، تاثیر خاصی دارد.
خوردن ساتیوا باعث ورود ماده‌ای به نام دلتا-۹-تترا هیدرو کانابینول در کبد و مغز می‌شود. این افراد به هنگام صبح (کم) و غروب (زیاد) دچار ترس از مرگ، تنش روحی، توهم و اختلالات عصبی می‌شوند که این حالت ممکن است تا چند سال در آنها بماند.
آنها به متخصص اعصاب مراجعه می‌کنند و متاسفانه در طیف وسیعی از بیماری‌های پارانوییدی، اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و مغز مه‌آلود قرار می‌گیرند. آنها داروهای این بیماری‌ها را دریافت می‌کنند ولی وضعیت آنها وخیم‌تر می‌شود.
این افراد علاوه بر داشتن گروه خونی «O» دارای کبد چرب درجه یک یا دو نیز هستند.»
دکتر نیاز در مورد تاریخچه مصرف مواد مخدر به صورت خوراکی در ایران می‌گوید:«فرمهای دیگر استفاده از کانابیس استفاده از آن در آبگوشت، کیک، و کوکو است!!!.
امروزه، کیک ماری‌جوانا یا حشیش که با مخدر گل درست شده پایه مجالس و پارتی‌های جوانان عياش شده.
این کیک‌ها با خامه و کَره درست می‌شوند.
تی‌اچ‌سی که همراه با خامه و کَره باشد، قوی است و گیرایی بالایی دارد.
بر عکس، ماری‌جوانای دودی گیرایی کمتری دارد.
هنگامی‌که کسی مار‌جوانای دودی مصرف می‌کند و حالش بد می‌شود، به او کره می‌دهند.
به اصطلاح می‌گویند که او "کَره-لازم" شده است
یکی از بیماران من تعریف می‌کرد که در یک پارتی که مادری برای بردن دخترش آمده بود یک تکه کوکوی مخدر گل میل کرد. این کوکو که از کانابیس درست شده بود حال او را بسیار بد کرد. اطرافیان به او کَره دادند و متاسفانه حال او وخیم شده و روانه بیمارستان شد
این پژوهشگر مواد مخدر در مورد موارد قانونی کشت کانابیس و مواد مخدر در ایران می‌گوید که طبق قانون، کشت تریاک ممنوع است و کشت ماری‌جوانا برای استفاده مواد مخدر ممنوع است. این ماده به دلیل به وجود آوردن احساس آرام‌بخش به سرعت در بین جوانان رایج شده و سن مصرف به ۱۲ سال رسیده است.
یک یا دو بار استفاده از مخدر گل باعث کاهش شدید اضطراب می‌شود و در نتیجه مصرف کننده را وابسته می‌کند.
چون این ماده تراریخته است به دلیل اسپرمیدین بالا، سبب کاهش تعداد اسپرم در مردان است و عقیمی‌به همراه دارد. البته پس از قطع استفاده، عقیمی‌برطرف می‌شود . مطالعات نشان می‌دهد که مصرف مخدر گل در زنان باردار (در سه ماه اول) مغز جنین را به شدت تخریب می‌کند.
چندی پیش وزارت کشاورزی نیز با اتکا به اینکه گیاه شاهدانه یا ماری‌جوانا دارای میزان بالایی اُمِگا-۶ است، کشت بیشتر آن را سرلوحه کار خود قرار داده است
درحالی که اطلاع‌رسانی درباره مدیکال ماریج درایران کم است و تفاوت بین انواع آن اطلاع رسانی نمی‌شود،

تفاوت شكل برك شاهدانه (بى ضرر = سمت جب) با برك نوع مضر معتادكننده (سمت راست)
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 8:28 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 012
 اینترنت ماهواره ای به عراق می‌آید، ما هنوز درگیر فیلترینگ هستیم (آن هم سايتهاى علمى، دينى، ويكيبديا و..)
 وزارت ارتباطات عراق طی بیانیه‌ای اعلام کرد این کشور به جای فیبر نوری قصد دارد اینترنت ماهواره ای را به مردم ارائه دهد.
 با توجه به این‌که پروژه توسعه فیبر نوری زمان‌بر است، دولت عراق قصد دارد طرح ارائه اینترنت ماهواره‌ای را در دستور کار خود قرار دهد. در همین راستا دولت عراق برای اجرای این طرح با شرکت‌های معتبر در این حوزه نیز مذاکراتی را آغاز کرده است.
 وزارت ارتباطات عراق طی بیانیه‌ای اعلام کرد طرح توسعه فیبر نوری پیچیده، پرهزینه و زمان‌بر بوده و به‌همین دلیل دولت این کشور قصد دارد اینترنت ماهواره‌ای را در عراق راه‌اندازی کند.
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 8:28 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 013
اختلافات ميان نيروهاى امنيتي ايران = نشست توجيهى و توصيه رهبر حكومت به وحدت
در جلسه وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه چه گذشت؟
https://aftabnews.ir/fa/news/847113/
نشست مشترک وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه با حضور و سخنرانی رئیس‌دفتر رهبر انقلاب، وزیر اطلاعات، فرمانده‌کل سپاه، رئیس‌دفتر نظامی فرمانده کل قوا، رئیس سازمان اطلاعات سپاه، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی و وزیر کشور برگزار شد.
پیام رهبری به شرح مقابل است: «مسئله‌ی اطلاعات یکی از مسائل مهم کشور است و یکی از ضعف‌های ما در ارتباط با دستگاه‌های اطلاعاتی، عدم تفاهم بین این مجموعه هاست. 
محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبری به اشاره به تاکید رهبر جمهوری اسلامی بر لزوم تفاهم میان این دو دستگاه اطلاعاتی، "عدم تفاهم" میان مجموعه‌ها را یکی از ضعف‌های دستگاه‌های اطلاعاتی خواند و ادعا کرد که این دو نهاد باید "این همکاری و تفاهم را در همه‌ی سطوح پیاده کنند."
رئیس شورای هماهنگی اطلاعات: اگر دو دستگاه اطلاعاتی بتواند در تمام زمینه‌ها و فعالیت‌های مختلف و شرایط جغرافیایی و موضوعی به یک انسجام واحدی برسند، قطعاً در تحقق ایران قوی، مهارم تورم و رشد تولید و ایجاد امید و نشاط در کشور و خواسته‌های نظام و آنچه را که حکمرانی برای ارتقاء قدرت خودش به آن نیاز دارد، موفقیت‌های بیشتری حاصل خواهد شد.
درگیری داخلی میان دو نهاد اطلاعاتی حکومت
از جمله موارد اختلاف میان وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه، پرونده زندانیان محیط زیستی است که از ماجراهای جنجالی دوران ریاست طائب محسوب می‌شود. یکی از مناقشه‌برانگیزترین پرونده‌ها اما باز می‌گردد به پرونده مازیار ابراهیمی که ماموران وزارت اطلاعات قصد داشتند انفجار کارخانه موشک‌سازی سپاه پاسداران در ملارد در آبان ١٣٩٠را به او نسبت دهند، اما ماموران اطلاعات سپاه در جریان بازجویی‌ها، به بی‌اساس بودن ادعاهای وزارت اطلاعات پی برده و ابراهیمی به همین دلیل پس از ۲۶ ماه از زندان آزاد شد.
او آزادی خود را مدیون رقابت اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات می‌داند و می‌گوید بعد از اعترافاتش که زیر فشار وزارت اطلاعات انجام گرفته، مأموران اطلاعات سپاه متوجه می‌شوند که این پرونده ساختگی، و همۀ اعترافات دروغ است.
رویارویی میان سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات به خصوص پس از این پرونده وارد مرحله تازه‌ای شد و از آن زمان، هر کدام از این دو نهاد اطلاعاتی حکومت سعی کرده‌اند که با تبلیغات مستقیم و غیرمستقیم در رسانه‌ها، از جمله ساخت فیلم و سریال، بر صلاحیت حرفه‌ای خود تاکید کند و نهاد رقیب را سهل‌انگار نشان دهد.
شماری از مقام‌های امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر، در مورد تکرار خیزش سراسری در ماه‌های آتی و گسترده‌تر شدن آن هشدار داده‌اند. از‌جمله محمدرضا غلامرضا، معاون سیاسی وزارت کشور که روز ۲۶ خردادماه در جلسه با فرمانداران شهرهای استان مازندران که یکی از کانون‌های اصلی اعتراضات اخیر بود، هشدار داد: «با توجه به نزدیک بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی، در سالگرد اغتشاشات و با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، یک‌ دفعه وارد یک معرکه جدیدی می‌شویم. ما را به سمتی می‌برند که دیگر انتخابات اولویت شما نخواهد بود و درگیر می‌شوید؛ ذهنمان، فکرمان، نمی‌دانم شاید کف خیابان... و در ساعت صفر، یک‌جایی گرفتار می‌شویم، بعد آن موقع دیگر دیر است.»
در جلسه مقام‌های ارشد امنیتی و اطلاعاتی در مشهد به نقل خبرگزاری تسنیم اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات دولت رئیسی، به‌صراحت به نگرانی مقام‌های ارشد نظام درمورد تکرار اعتراضات گسترده اشاره کرد و گفت: «ما وظیفه‌ داریم با ارتقا توانمان، با همسویی‌، با یک وحدت رویه جدی، برای مقابله با جنگ ترکیبی استکبار و تلاش برای مقابله با خاستگاه و برنامه‌ریزی منسجم و گسترده دشمنان علیه نظام و انقلاب، اقدام کنیم.»
بر اساس گزارش روزنامه شرق، سردار محمد شیرازی، رئیس دفتر نظامی رهبر جمهوری اسلامی، در ادامه نشست فوق گفته است: «امروز دشمن با تمام توان و ابزار و تدبیر، علیه جمهوری اسلامی قیام کرده است و ما هم با بسیج و به‌کارگیری همه توان و انگیزه و همدلی سازمانی و مردمی برای پیشگیری از هر توطئه و فتنه دشمن، پای کار آماده‌ایم؛ اما پیشگیری از فتنه باید با اشراف اطلاعاتی و ایجاد آمادگی لازم و اقدام به‌موقع، به‌صورت کامل عملیاتی شود.»
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 8:29 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 014
خبر فورى كودتا در روسيه
فرمانده گروه واگنر: مواضع ما در اوکراین هدف حمله موشکی روسیه قرار گرفت؛ انتقام می‌گیریم / امشب مسئله وزیر دفاع و رئیس ستاد ارتش روسیه را حل خواهیم کرد / وزیر دفاع روسیه در میدان سرخ به دار آویخته خواهد شد / همه روس‌های وطن پرست، به خیابان‌ها بیایید، اسلحه در اختیارتان قرار خواهد گرفت / مسکو: صحت ندارد؛ برای شورش مسلحانه، پرونده جنایی علیه فرمانده واگنر تشکیل دادیم
https://www.entekhab.ir/00348t
پریگوژین رئیس ارتش خصوصی (نیروهای داوطلب یا بسیج روسیه) که از افراد نزدیک به پوتین محسوب  و به اصطلاح آشپز پوتین خوانده می شود‌ عامل این کودتا است.
https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-158038
00343179

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 015
روایت هاشمی رفسنجانی از راضی نشدن رهبری به دادن بیانیه‌ای درمورد خودکشی سعید امامی
شب با سران سه قوه و مسئولان اطلاعات و دادگاه متهمان قتلهای زنجیره ای با دعوت رهبری در دفتر ایشان جلسه داشتیم تا ساعت ۱۲ طول کشید. توضیحاتی در مورد انگیزه های آنها و علل خودکشی سعید امامی دادند که قابل پذیرش نیست.در مذاکرات در حضور  رهبری همه تلاش این بود که در پرونده قتلهای زنجیره ای قاتلان را و بخصوص سعید امامی را از عوامل شبکه جاسوسان خارجی بشناسیم که دلیلی برای آن‌ ارائه نشد
https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-157947
00343179

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 016
کارشناس جنبش‌های اسلامی بویژه حزب الله، جهاد اسلامی و حماس = جاسوس اسرائيل
هیثم مزاحم،کارشناس جنبش‌های اسلامی بویژه حزب الله، جهاد اسلامی و حماس که با شبکه المیادین همکاری میکرد شانزدهم مه میلادی توسط ماموران یکی ازسازمان‌های امنیتی لبنان بازداشت شد.
پس ازدو هفته بازجویی همکاری او با سازمان جاسوسی موساد تایید شده است
https://t.me/Afsaran_ir/89605
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 8:30 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 017
افراد چاق در ایران طی چهار دهه (جمهورى اسلامى)، بیش از پنج برابر افزایش یافته‌اند
شهاب شهابی، مدیر کلینیک چاقی بیمارستان رسول اکرم در تهران، از افزایش ۵.۵ برابری چاقی در ایران طی چهار دهه اخیر خبر داد و گفت آمارهای وزارت بهداشت نیز نشان می‌دهد حدود دوسوم افراد از چاقی و اضافه‌وزن رنج می‌برند.
به گفته شهابی، دست‌کم چهار میلیون نفر به جراحی چاقی نیاز دارند، در غیر این صورت عوارضی مانند فشارخون بالا، چربی خون، کبد چرب، اختلال خواب، کمردرد و سایر بیماری‌ها، آنان را تهدید می‌کند.
شهابی درمان چاقی را نیز یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از مرگ‌ومیر در دنیا عنوان کرد و ضمن اشاره به اینکه این مسئله به معضلی در دنیا تبدیل شده است، به خبرگزاری ایسنا گفت در سالیان اخیر جراحی‌های چاقی در ایران پیشرفت کرده‌اند.
حسین فرشیدی، معاون وزیر بهداشت، دی‌ماه گذشته در کنگره پیشگیری و درمان چاقی گفت بیش از ۵۶ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال ایران شاخص توده بدنی بالای ۳۰ درصد دارند و چاق محسوب می‌شوند.
محمد هاشمی، دبیر کنگره پیشگیری و درمان چاقی، نیز افزایش ۵.۵ برابری شمار افراد چاق طی چهار دهه گذشته را تایید کرد، ولی این مسئله را به «کم‌ تحرکی» و «تغییر سبک زندگی» ایرانیان نسبت داد. به گفته هاشمی، بیش از ۱۵ درصد کودکان ایرانی نیز مبتلا به چاقی‌اند.
بررسی‌های وزارت بهداشت نیز نشان می‌دهد ۴۷ درصد ایرانیان اضافه‌وزن دارند و ۲۳ درصد نیز چاق‌اند. افزون بر آن، ۴.۵ درصد جمعیت کشور نیز از چاقی مفرط رنج می‌برند و ایران در رتبه ششم فهرست کشورهای چاق دنیا قرار دارد.
مسئولان وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران دلایل افزایش آمار چاقی در ایران را کتمان می‌کنند، اما بررسی‌های متخصصان به‌وضوح آشکار می‌کند چاقی در موارد زیادی به‌دلیل عادت‌های غذایی ناسالم است.
در كشورهاى ديكر جهان انقلابيكرى مستلزم سختيها و كرسنكى ولاغرى براى انقلابيون مى شده است، اما تفاوت نتيجه انقلابيكرى ايرانى با انقلابيكرى ساير كشوراى جهان؛ محققان را عميقا به فكرواداشته است، اما هنوز درباره ارتباط بين روحيه انقلابى (نوع ايرانى) و افزايش جاقى تحقيق و بررسى كاملى نشده است.
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 8:30 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 018
ماجرای علاقهٔ سعودی‌ها به استقرار در هتل به جای سفارت
این بدان معناست که این یا آن تغییر در شاکلهٔ دولت و مثلاً بروز شرایطی مثل دوران محمد خاتمی یا حسن روحانی که حکومت تمام‌وکمال در قبضهٔ هستهٔ سخت قدرت نبود و خود رأساً همهٔ اهرم‌های فشار علیه جامعه را اعمال نمی‌کرد، می‌تواند دوباره نیاز به فعال‌شدن «نیروهای خودسر» را در دستور کار قرار دهد. چنین اتفاقی هم می‌تواند محمل فشارهای غیررسمی بیشتر بر جامعه شود و هم به زیان و ضرر و محاسبه‌ناپذیری رفتار و رویکردها در مناسبات خارجی بینجامد.
ظاهراً همین نگرانی‌ها سبب شده که عربستان در بازگشایی سفارت خود عجله‌ای نداشته باشد و کل فعالیت دیپلماتیک خود را تا اطلاع ثانوی در یک هتل مستقر کند؛ هتلی که لزوماً یک هتل عادی نیست.
روزنامه «جهان صنعت» در شماره ۱۸ خرداد خود از قلم تحلیل‌گر خود نوشته است که به‌رغم احیای رابطه، مناسبات دو کشور هنوز در «شرایط و انگاره‌ای از آشفتگی دائم و ناامن» قرار دارد و در عمل این گونه به نظر می‌رسد که دو کشور تا دستیابی به «صلح گرم» راه درازی در پیش دارند.
همین تحلیل بعدتر ماجرای تمایل سعودی‌ها به استقرار کادر دپیلماتیک خود در یک هتل را زیر ذره‌بین گذاشته وبا اشاره به مطمئن‌نبودن سعودی‌ها از بروز حوادث مشابه سال ۱۳۹۴ نوشته است: «هتل اسپیناس‌پالاس، به‌واسطهٔ داشتن باند فرود بالگرد در بالای ساختمان، ضریب امنیت کارکنان و دیپلمات‌های سفارتخانه را در صورت حملهٔ احتمالی مجدد رادیکال‌ها و مخالفان این روابط بالا می‌برد و این امکان برای آن‌ها وجود خواهد داشت که به‌واسطهٔ بالگرد‌ها و عملیات‌های اورژانسی و فوریتی به حریم‌های کم‌خطر و امن انتقال یابند.»
https://jahanesanat.ir/%D8%B9%D9%84%D8% ... B1/373317/

نوع رفتار منعطفی که جمهوری اسلامی در برابر عاملان حمله به سفارت و کنسولگری عربستان پیش گرفت، ریاض را به در پیش گرفتن رویکردی محتاطانه در احیای رابطه سوق داده است.
بعد از آن حمله، آیت‌الله خامنه‌ای سه هفته‌ای خاموش بود و بعد که دربارهٔ آن اظهارنظر کرد، ضمن تقبیح حمله زنهار داد که کسی اجازه ندارد نیروهای مخلص حزب‌اللهی را به‌بهانهٔ این حمله تضعیف کند و مورد اعتراض و انتقاد قرار دهد:
«برخی دائماً کلمهٔ "تندروها" را تکرار می کنند که منظور آن‌ها جریان مؤمن و حزب‌اللهی است، درحالی‌که نباید جوانان انقلابی و حزب‌اللهی را متهم به تندروی کرد زیرا این جوانان با اخلاصِ تمام و با همهٔ وجود در میدان حاضرند و هرگاه که دفاع از مرزها و دفاع از هویت ملی لازم باشد، وسط میدان هستند. نباید به صِرف یک اتفاق بسیار بد و غلط همچون حمله به سفارت عربستان، پای حزب‌اللهی‌ها و جوانان مؤمن و انقلابی را وسط بکشند.»
همین موضع دوپهلو در کنار سخنان تحریک‌آمیز و پر از پرخاش قبلی خودِ او دربارهٔ عربستان ظاهراً مبنایی شد که دستگاه قضایی مطیع و فرمانبر ایشان وقتی پرونده برای محکوم‌کردن عوامل حمله به سفارت باز می‌کند، از اصطلاحاتی مانند ضربه به امنیت و منافع ملی استفاده نکند. اتهامات این عده «مشارکت در تخریب عمدی اموال سفارت عربستان» و «اخلال در نظم عمومی از طریق جنجال و تجمع غیرقانونی» عنوان شد.
و حالا می‌توان سراغ گرفت که متهمان این پرونده («جوانان انقلابی و حزب‌اللهی») چقدر زندان و مجازات گرفتند و چهرهٔ معروف‌شان، یعنی حسن کردمیهن، کجاست و...
به‌عبارت دقیق‌تر، تکلیف «نیروهای خودسر» در جمهوری اسلامی هنوز هم مشخص و قطعی نیست. این نیروها که حالا در «حکومت یک‌دست» به وجود و برآمدشان نیاز چندانی نیست، به‌نوشته یک تحلیل در یک وب‌سایت داخلی، بعضاً «در دولت جدید پست گرفتند و برخی دیگر جذب نهادهای تازه سربرآوردهٔ فرهنگی_هنری شدند که در این سال‌های اخیر فضای هنری کشور را قبضه کرده‌اند. برخی به صداوسیما راه پیدا کردند، عده‌ای تهیه‌کننده و کارگردان شدند، برخی در نهادهای اقتصادی خصولتی حل شدند و حتی برخی به کرسی دانشگاه رسیدند و این‌گونه به نظر می‌رسد با آمدن رئیسی، زمان استراحت این گروه نسبتاً پرکار فرا رسید. دولتِ یک‌دستِ انقلابی و مجلسِ همراه و صداسیمایِ پشتیبان جایی برای اعتراض و خودسری باقی نمی‌گذارد...».
«فرمان حمله»؛ پشت پرده حمله به اماکن عربستان سعودی در ایران
«فرمان حمله»
تهیه‌کننده و کارگردان: وحید پوراستاد
تدوین: امیرعلی وفایی
تولید: بهار ۱۴۰۲
مستند گزارشی «فرمان حمله» بر پایۀ صداهای درزکرده و در مواردی صداهای شنیده‌نشده از عوامل حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران ساخته شده است؛ حملۀ دوازدهم دی ماه ۱۳۹۴ که به قطع روابط دو کشور منجر شد و آواری از هزینه‌های اقتصادی و سیاسی برای مردم ایران بر جا گذاشت.
https://flashvideo.rferl.org/Videoroot/ ... 4_720p.mp4
بايد افشاكري كرد جنايات ال سعود را انتقام از انها كرفت اما دستكاه ديلماسي بايد بركنار باشد كه هم دست ايران باز باشد هم حركتهاى ناشيانه نصب عكس سردا سليماني و مجبور كردن سعوديها به بركزاري جلسات در سالن با منظره تاريخ بجاى سران دولت = در حاليكه مسؤولينايراني وقتي به عربستان مي روند تماما زير عكسهاى ال سعود به حجمي بزركتر از هيكل خودشان مي نشينند و مذاكره و اعلام نظر مي كنند
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 8:31 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 019
کشف مواد رادیواکتیو در اتوبوس مسافربری ایرانی در حال ورود در ترکیه
مقدار شش گرم «کالیفُرنیوم» که در بسته‌های سیگار جاسازی شده بود از آن کشف کردند.
ترقى قاجاقجيهاى ايراني از قاجاق مواد مخدر به قاجاق مواد رادیواکتیو = اكر به تركيه قاجاق مي شود يعنى كه ازمراكز هسته اى به بيرون رز مي كند و محيطهاى ايرانى ناامن است و مى تواند وسيله الودكى و ترورتشعشع اتمي باشد
خبرگزاری دولتی آناتولی روز جمعه،‌ دوم تیرماه، خبر داد که ماموران ژاندارمری ترکیه از یک اتوبوس مسافربری ایرانی مقداری مواد رادیواکتیو کشف و ضبط کرده‌اند.
به نوشته آناتولی، ماموران ژاندارمری این اتوبوس را که از مرز گوربولاگ وارد ترکیه شده بود در یکی از ایست‌بازرسی‌های دوغوبایزید در استان آغری متوقف، و مقدار شش گرم «کالیفُرنیوم» که در بسته‌های سیگار جاسازی شده بود از آن کشف کردند.
«کالیفرنیوم» یکی از عناصر شیمیایی رادیواکتیو است و نخستین بار در سال ۱۹۵۰ در یک آزمایشگاه در دانشگاه کالیفرنیا در ایالات متحده ساخته شد.
از این عنصر شیمیایی عمدتا در فعالیت‌های هسته‌ای و گاه در تحقیقات نفتی و پزشکی استفاده می‌شود و قیمت بالایی دارد.
به گزارش آناتولی، ماموران ژاندارمری هنگام کشف ۹ کارتن سیگار قاچاق، به یکی از کارتن‌ها مشکوک شدند و در بازرسی از آن توانستند این عنصر شیمیایی را کشف کنند.
همچنین بنا بر این گزارش، ماموران ترکیه از این اتوبوس ۳۷۸ سکه طلا نیز کشف و ضبط کردند و راننده ایرانی اتوبوس بازداشت شده است.
به نوشته آناتولی دادستانی منطقه تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کرده است. هنوز جزئیات بیشتری درباره این خبر منتشر نشده است.
گذرگاه مرزی گوربولاک پیش از این نیز خبرساز بوده و مقام‌های ترکیه بارها از کشف مواد مخدر یا کالاهای قاچاق در خودروهایی که از ایران وارد این کشور شده بود خبر داده‌اند.
از جمله حدود یک سال و نیم پیش وزیر بازرگانی ترکیه از کشف و ضبط حدود پانصد کیلوگرم مواد مخدر متامفتامین مایع از یک تریلی با مبداء ایران خبر داد.
پیش از آن نیز در تیرماه ۱۳۹۵ رسانه‌های ترکیه خبر داده بودند در این گذرگاه مرزی یک کابل زیرزمینی که به یک بمب یک تنی وصل بود کشف شد و ماموران امنیتی توانستند از یک «حمله تروریستی» جلوگیری کنند.
https://www.aa.com.tr/fa/vg/%DA%AF%D8%A ... C%D9%87/0#
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 8:31 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 020
یوتوب با هوش مصنوعی دوبله خودکار و رایگان ویدیوها را ممکن می‌کند
https://www.entekhab.ir/0034BT
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 8:32 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 020
مرور سخنان وزير اطلاعات دولت دوازدهم (مفيد براى شناخت دشمنان واقعى):
افراد نفوذى داغ‌ترین شعارهای حاکمیتی را می‌دهند
نفوذی ها خیلی زود دیگران را متهم می‌کنند به گونه‌ای که خودشان در معرض کوچکترین توهم و شبهه قرار نگیرند.
 کشف کردن این‌ها کار ساده‌ای نیست کشف کردن عناصر نفوذی خیلی مشکل است به طوری که در قالب دلسوزی برای نظام مسائلی را مطرح می‌کنند که به باورهای مردم و نظام آسیب می‌زند
 وزیر اطلاعات با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب از نفوذ به عنوان یک راهبرد دشمن نامبرده است، افزود:
 تشکیلاتی به نام اداره کل نفوذ در سه قسمت راه اندازی کرده ایم.
مسئله نفوذ توسط سرویس‌هایی با تابلوهای علمی، صنعتی و بازرگانی انجام می‌شود.
دستگاه اطلاعات ممکن است در متهم کردن افراد اشتباه کند و به همین دلیل است که وقتی فردی متهم می‌شود آن را رسانه‌ای نمی‌کنیم،
وقتی اتهام افراد را در مرحله رسانه‌ای کنیم، ممکن است برای دستگاه‌های قضایی مشکل ایجاد شود، ممکن است مردم بین #متهم و #مجرم تفاوت قائل نشوند لذا اگر حکم به برائت باشد خیلی‌ها می‌گویند موضوع ماستمالی شده است.
از نظر قانون اساسی باید زمانی فساد رسانه‌ای شود که مجرمیت طرف مقابل صادر شده باشد.
وی با بیان اینکه برای ارزیابی دقیق از کارکرد دولت باید شرایط کشور را مرور کنیم، گفت: همه

دولت‌های بعد از انقلاب خدماتی را ارائه دادند و پیشرفت های امروز کشور نتیجه کار یک دولت خاص نیست و همه دولت ها در این پیشرفت ها تاثیرگذار بودند، اما متاسفانه اقتصاد ما متکی به نفت خام است لذا باید اتکای اقتصاد را از صادرات نفت خام در آوریم و نفت خام را به یک فراورده تبدیل کنیم.
حجت الاسلام علوی با اشاره به اینکه تاکنون بخش عظیمی از برنامه کشور متکی به صادرات نفت بوده است، افزود: برخی از دولت ها در شرایط ۸ دلار و ۱۰ دلار نفت را به صورت بشکه ای فروخته و کشور را اداره کردند لذا در این شرایط اداره کشور به سادگی میسر نیست و برخی دیگر از دولت ها با قیمت های ۸۰ دلار ،۱۰۰ دلار و حتی ۱۴۰ دلار کشور را اداره کردند، لذا اداره کشور با درآمدهای متفاوت فرق می‌کند.
وی تصریح کرد: این دولت جزء استثنایی‌ترین دولت‌های ۴۰ ساله انقلاب است زیرا بی سابقه‌ترین وضعیت‌ها و تحریم‌ها را در این دولت شاهد بودیم و در شرایطی که شورای امنیت و سازمان ملل را داشتیم بخشی از بانک‌ها با ما مبادلات داشتند، اما اکنون شاهد مبادلات بانکی نیستیم تا ارز وارد کشور شود.
وزیر اطلاعات در ادامه با اشاره به اینکه بی سابقه‌ترین تخریب‌ها را در این دولت توسط بیگانگان و حتی در درون کشور با نامهربانی عناصر خودی و داخلی داشتیم، افزود: متاسفانه بر تخریب‌ها کلمه نقد را گذاشتند و حتی در برخی از موارد شاهد عدالت هستیم.
حجت الاسلام علوی افزود: این دولت اداره کشور را به خوبی انجام داد و در حالیکه ما مشکلات ناشی از تحریم را داریم، دولت در این شرایط قیمت ارز را مهار و کاهش داد و نگذاشت شرایط به آن بدی که مورد نظر ترامپ بود برسد.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از کالاها روند نزولی قیمت‌ها شروع شده است، گفت: اگر تدابیر دولت نبود، با تحریم قیمت‌ها ۸ برابر می‌شد، اما دولت جلوی آن را گرفت. دولت توانسته است قیمت ارز را ثابت نگهداشته و کاهش دهد و طبیعی است تا این کاهش قیمت به کالاهای اساسی برسد کمی زمان صرف می‌شود.

حجت الاسلام علوی افزود: در شرایطی که صادرات نفت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه و قیمت آن هر بشکه ۱۲۰ دلار بود، پرداخت ۵۲ هزار میلیارد تومان یارانه کار سختی نبود، اما در شرایطی که صادرات نفت با کمترین قیمت به کمترین حد خود رسیده پرداخت ۵۲ هزار میلیارد تومان یارانه شبیه معجزه است که البته دولت این کار را انجام داده است.
حجت الاسلام علوی در ادامه با اشاره به اینکه برخی نامهربانانه آثار دشمن را بار بر دولت کرده‌اند، گفت: دولت از سال ۹۲ تا ۹۶ تورم را مهار کرده و اقتصاد را رونق بخشیده و از افزایش قیمت‌ها جلوگیری کرده است به طوریکه گوشت کیلویی ۳۰ هزار تومان سال ۹۲ در سال ۹۶ هم همان ۳۰ هزار تومان بود، اما بعد از اوج گرفتن تحریم‌ها قیمت‌ها افزایش یافت و به بازار شوک وارد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه بحث اقتصاد با تروریسم فرق می‌کند، گفت: بحث تروریسم از خارج از کشور صورت می‌گیرد که راه‌کارهایی برای کشف آن داریم، در تروریسم تیمی از خارج از کشور و یا در داخل می‌خواهد شکل بگیرد که می‌خواهد اقدامی تروریستی انجام دهد، ما برای کشف آن راهکارهایی داریم و به آنها ضربه می زنیم، در فساد اقتصادی این گونه نیست که در یک برهه کوتاه شکل بگیرد، گاهی یک فساد اقتصادی ۲،۳ سال و یا ۵ سال طول می‌کشد تا شکل بگیرد، زمانی یکی از بانک‌ها یک سلسله وام‌های بی حسابی را به افرادمی دادند، در سال ۸۵ این حرکت شروع شده بود و ما در آخر سال ۹۲ آن را کشف کردیم و در سال ۹۳ این حرکت فسادآلود را متوقف کردیم، لذا در فساد اقتصادی زمان می‌برد تا مفسده شناخته و شناسایی شود، کشف مفاسد اقتصادی پیچیدگی و زمان‌بر بودن آن مانند کشف تیم‌های تروریستی نیست.
وی با اشاره به اینکه از یک نقطه احتمال یک اشکال مدیریتی و یا فساد مدیریتی ممکن است خود را بالاخره نشان دهد، گفت: ما با دیدن اولین نشانه نمی‌توانیم برخورد کنیم وقتی یک نشانه را می‌بینیم رادار اطلاعاتی ما بر روی آن نقطه فساد متمرکز می‌شود. اولویت ما این است که از مدیران کشور صیانت کنیم و متذکر می‌شویم که آن مسیری را که می‌روند عاقبت خوبی ندارد، ما در عرصه صیانت از مدیران کارکرد بسیار عظیمی داریم.
وزیر اطلاعات با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب از نفوذ به عنوان یک راهبرد دشمن نامبرده است، افزود: تشکیلاتی به نام اداره کل نفوذ در سه قسمت راه اندازی کرده ایم. مسئله نفوذ توسط سرویس‌هایی با تابلوهای علمی، صنعتی و بازرگانی انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه دشمن خیلی بر روی بخش‌های متغیر حکومت سرمایه‌گذاری نمی‌کند، گفت: آنها بر روی جاهای ثابت سرمایه‌گذاری می‌کنند تا سرمایه‌گذاری آنها اثرگذار باشد. در لایه هایی می‌روند که بتوانند ۲۰سال کار کنند. افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغ‌ترین شعارهای حاکمیتی را می‌دهند و خیلی زود دیگران را متهم می‌کنند به گونه‌ای که خودشان در معرض کوچکترین توهم و شبهه قرار نگیرند. کشف کردن این‌ها کار ساده‌ای نیست کشف کردن عناصر نفوذی خیلی مشکل است به طوری که در قالب دلسوزی برای نظام مسائلی را مطرح می‌کنند که به باورهای مردم و نظام آسیب می‌زند.
علوی با اشاره به اینکه وقتی آثاری از فساد را در یک دستگاه و یا مدیریتی می‌بینیم اولویت اول ما صیانت است، ادامه داد: مدیری که سال‌ها مدیریت کرده و تجربه به دست آورده سرمایه نظام است، وقتی این مدیر زمین بخورد نظام هم خسارت می‌بیند. اگر بتوانیم مدیران مان را صیانت کنیم تا آسیب نبیند طبیعی است که به نفع نظام است، اما وقتی ببینیم که یک نفر به تذکرهای دوستانه و هشدارهای محترمانه و اخطارهای مشفقانه جواب نمی‌دهد و اصرار بر مسیر خطا داشت با او برخورد قضایی صورت می‌گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمود علوی وزیر اطلاعات - گفت وگوی زنده تلویزیونی تاریخ انتشار: 1398-06-04 - 19:38
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 8:44 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 021
تایید شیوع هولناک سرطان در کشور پس از آلودگی رادیواکتیو ارس
چند ماه پیش نیز فصلنامه «مطالعات مرزی» متعلق به مرزبانی جمهوری اسلامی ایران، افزایش سرطان‌های مختلف در این منطقه را تأیید کرده بود.
روز ۲۲ خرداد، محمود عباس‌زاده مشکینی، نماینده مشکین‌شهر و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به خبرنگاران گفته بود که «پساب نیروگاه متسامور به ارمنستان که از منظر مجله نشنال جئوگرافیک خطرناک‌ترین نیروگاه جهان است به رودخانه ارس می‌ریزد و این احتمالاً آب‌های زیرزمینی استان‌هایی که در حاشیه این رودخانه قرار دارند به ویژه اردبیل را آلوده می‌کند و این می‌تواند دلیل ابتلای بسیار بالای مردم به سرطان معده و گوارش باشد.»
اخیراً معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز گفته بود که اردبیل ۲۲مین استان از نظر جمعیت ولی از لحاظ ابتلا مردم به سرطان گوارش و معده اولین استان کشور است.
گروه جغرافیای سیاسی دانشگاه بهشتی و گروه ژئوپلیتیک دانشگاه عالی دفاع ملی ایران بر اساس «بررسی‌ها و آزمایش‌ها» منتشر کرده‌اند، آمده است که استفاده از «آب آلوده» این رودخانه باعث «خسارت جبران‌ناپذیر در حوزۀ انسانی و محیط زیستی برای سه استان اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی» خواهد شد.
https://www.asianews.ir/u/aq9
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 9:01 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 022
مذاکرات مخفیانه اقلیم کردستان و آمریکا برای مقابله با ایران
به تازگی مذاکراتی مخفیانه بین منطقه اقلیم کردستان و آمریکا انجام شده که آمریکایی‌ها پدافندهای پیشرفته‌ای در اختیار اقلیم کردستان جهت مقابله با برخوردهای ایران با گروه‌های تروریستی در منطقه قرار دهند، 
حمایت آمریکا از ۶ گروه تروریستی در مرز ایران و اقلیم کردستان عراق
mehrnews.com/x32ks5
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 9:01 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 023
شرط حجاریان برای حضور در انتخابات!
سعید حجاریان، از تئوریسین‌های اصلاح‌طلب در بخشی از یک مصاحبه با شماره شنبه گذشته روزنامه اعتماد در اشاره به چیستی تصمیم اصلاح‌طلبان برای انتخابات پیش رو گفته است: من معتقدم اصلاح‌طلبان درباره انتخابات مجلس آینده خوب است راجع به 6 فرض و یک عمل تامل کنند. ابتدا فرض‌ها را برمی‌شمارم؛ فرض اول آن است که تمامی اصلاح‌طلبان بپذیرند در انتخابات مشارکت کنند. فرض دوم آن است که شورای نگهبان کسی را رد صلاحیت نکند. فرض سوم آن است که مردم متقاعد شوند، لازم است در انتخابات شرکت کنند. فرض چهارم آن است که تمام کرسی‌های مجلس آینده در اختیار اصلاح‌طلبان قرار بگیرد. فرض پنجم آن است که انتخابات بدون هیچ شک‌وشبهه‌ای برگزار شود و فرض ششم آن است که لوایح اصلاح‌طلبان توسط شورای نگهبان رد نشود.
او می‌افزاید: من معتقدم در صورت وقوع همه این فرض‌ها و تمهید شرایط مساله‌ ناتوانی و نخواستن دولت مستقر پیش ‌روی مجلس آینده است. لذا می‌گویم به‌ شرطی که آقای رییسی به ‌نحوی از کابینه استعفا دهد یا به‌ دلیل عدم کفایت عزل شود، می‌توان به ‌شرط وجود یا حتی عدم ‌فرض‌های شش‌گانه در انتخابات مشارکت کرد.
حجاریان گفته است: ترجمه حرف من -این- است که اصلاح‌طلبان انتخابات را تحریم نمی‌کنند، اما دیگر دست به کار عبث نمی‌زنند، چون التفات پیدا کرده‌اند قانون کاغذ است و قدرت پشت قانون و مجری آن اهمیت فراوان دارد.
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 9:02 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 024
(ویدئو) رحیم‌‌پور ازغدی: اگر برخی مسئولین ترور شوند به نفع خودشان و انقلاب است
https://fararu.com/fa/news/644988/
فضاسازي براى ترور خوديهابوسيله خوديها؟ يا لو دادن طرح قبل از اجرا؟ يا جون مخالف است به صورت موافق انرا افشا كرده است تا جلويش كرفته شود؟
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 9:03 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 025
جنجال ترور بیولوژیکی عبدالحميد از كجا شروع و به كجا ختم مى شود؟
اول اين خبر منتشر شد كه
عامل ترور بیولوژیکی و مسمومیت امام‌جماعت مسجد مکی زاهدان = دستكير شد
https://faranews.org/%D8%A7%D9%86%D8%AA ... %B1%D9%88/
دفتر امام‌ جمعه اهل سنت زاهدان:
نیز روز ۲۹ خرداد در بیانیه‌ای، بازداشت یک نفر در مسجد مکی را تایید کرد و گفت که این فرد به «برخی نهادها وابستگی دارد.»
در این بیانیه آمده بود: «فرد مظنون اظهارات و اعترافات مختلفی کرده است؛‌ این اعترافات در دست تحقیق و بررسی هستند.»

تحويل فرد مورد شك به مقامات
این سامانه خبری که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد، روز سه‌شنبه، سی‌ام خرداد، به نقل از منابع آگاه نوشت:«ظهر امروز تعدادی مامور وزارت اطلاعات به حوزه علمیه آمده و با معاون اداری حوزه دیدار کردند و معاون اداری حوزه فرد عامل نهادهای امنیتی را به ماموران امنیتی تحویل داده است.»

اشاره خود امام جمعه هم
مولوی عبدالحمید ظاهرا با اشاره به خبر تلاش ناکام نهادهای امنیتی برای ترور خود گفتند «به شما مردم توصیه میکنم هیچگاه نگران هیچ چیزی نباشند. چرا که تا زمانی که خدا نخواهد هیچ اتفاقی نمی افتد و هیچی نمیشود. نه نگران باشید و نه جوش بزنید اما دعا بکنید دعا لازم و حیاتی است توصیه من به شما این است که آرامش خودتان را حفظ کنید. حرفها گفته میشود و در این طرف و آن طرف کم و زیاد میشوند»
https://haalvsh.org/2023/06/24/13628/

تبعات اجتماعى انتشارخبر
پس از انتشار خبر خنثی سازی طرح ترور مولوی عبدالحمید تعداد زیادی از مردم زاهدان در مسجد مکی حضور یافته و حمایت خود را از او اعلام کردند.
همزمان گزارش‌ها حاکی از امنیتی شدن جو شهر زاهدان و احتلال در اینترنت این شهر بود.
حال‌وش همچنین به نقل از یکی از منابع خود مدعی شد اعزام نیروهای ضدشورش به زاهدان در روزهای اخیر، مستحکم سازی درب ورودی کلانتری اصلی شهر و آماده‌باش ایستگاه‌های آتش‌نشانی در بعضی مناطق شهر نشان می‌دهد حکومت در این اقدام دست داشته و در حال آماده‌سازی نیروهای خود برای مقابله با اعتراض‌های احتمالی بوده است.
در همین حال «خبرگزاری فارس» بر خلاف بیانیه دفتر مولانا عبدالحمید فرد بازداشت شده را طلبه سارق معرفی کرد.

حالا اين اعلام شد
عوامل اصلی انتشار شایعه مسمومیت مولوی عبدالحمید بازداشت شدند
https://www.mehrnews.com/news/5821952/

در كزارش قبلى = اُزْغُدِ نظام (حسن ازغدى) وقتي رسما مى كويا
الان فضا مناسب است كه بيشتر مسؤولان حكومت را تروركنند هم به نفع خودشان و هم به نفع نظام است
= ديكر حساب امثال عبدالحميد واضح است كه به نظر ان محفل امنيتى حتما ترورشان واجب است
قبلا هم كه بولتن‌هایی که با هک خبرگزاری فارس افشا شد، در آنها آمده بود كه خواستار «بی‌آبرو کردن» مولوی عبدالحمید شده بود. = خرف كشتن نبود؟

جند وقت قبل هم اعلام شد در رسانه هاى حكومتي كه عبدالحميد مي خواسته با فيش جعلى به مكه برود!!!!
https://tn.ai/2913409
دفتر امام‌جمعه اهل سنت زاهدان روز ۲۹ خرداد با صدور این بیانیه،‌ ادعای خبرگزاری تسنیم مبنی بر «استفاده از سند و فیش جعلی» برای سفر حج از سوی مولانا عبدالحمید را «بی‌اساس و کاملا دروغ» خواند.
تهيه كردن فيش واقعى كارى ندارد = جه برسد به فيش جعلى = و اساس جه نيازى هست به اين كارها
شخص متمكنى كه با فيش رسمى مى تواند حج برود
بلكه مى تواند جزوميهمانان سلطنتى بادشاه سعودى در حج باشد ووو
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » يکشنبه ژانويه 05, 2025 9:04 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 026
مسابقات دوچرخه سواری بانوان در حرم امام خمینی!!!
اولین روز از مسابقات دوچرخه سواری قهرمانی کشور جاده بانوان!!!! گرامیداشت دهه مبارک امامت و ولایت در حرم امام خمینی برگزار شد.
https://fararu.com/fa/news/644973/
آن همه سالهاست جنجال مى كرديد كه خلاف است و رفسنجانى را بخاطر اينكه دخترش از اين موضوع حمايت كرده لجن مال كرديد
مثل اين خبر: علم الهدی: مراجع تقلید و رهبری فتوا دادند دوچرخه سواری زن در منظر مردان حرام است / شما غیرت دینیتان اجازه ندهد اراذل حجاب را مسخره کنند
https://www.khabaronline.ir/news/1594887/
يا اين خبر: شرح و استدلال حرمت دوجرخه بانوان
https://javabcity.ir/node/1150
يا اين خبر: سیستم قضاییه اصفهان یک دکه کرایه دوچرخه را روز پنجشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۸، را بجرم کرایه دادن دوچرخه به بانوان پلمپ کرد.
يا اين خبر: دادستانی: ممنوعیت دوچرخه سواری بانوان در طرقبه و شاندیز دادستان طرقبه شاندیز گفت: سئوال شده است "اگر خانم‌ها در منظر عمومی دوچرخه سواری کنند چه حکمی دارد که قاطبه علما اعلام کرده اند حرام است" لذا با استناد به کتاب‌های معتبر این تصمیم اتخاذ شده است. بر اساس مصوبه ستاد امر به معروف و نهی از منکر این شهرستان و طبق فتوای برخی از مراجع که دوچرخه سواری بانوان را در انظار عمومی حرام دانسته اند دوچرخه سواری بانوان در این شهرستان ممنوع اعلام شد.
يا اين خبر: نظر حرمت و مفسده رهبر معظم انقلاب درباره دوچرخه سواری بانوان در اماکن عمومی
https://jamejamonline.ir/fa/news/943787/
يا اين خبر: تببین ممنوع شدن دوچرخه سواری بانوان از نگاه پلیس- 2سرهنگ عقیلی: دوچرخه سواری بانوان به دلیل مخاطراتی که به همراه داشت، ممنوع شد
https://www.imna.ir/news/18020/
يا اين خبر: گروهی دوچرخه سوار زن و مرد که در حال رکاب زنی در خیابانهای خمینی شهر به سمت چشمه لادر بودند توسط نیروهای سپاه و متوقف و با همکاری پلیس متفرق و تذکر گرفتند.
https://sahebnews.ir/520853/
= حالا شد محل بركزاري مسابقاتش حرم امام خميني؟؟
مكر اين همه باركها و ورزشكاههاى بزرك و جاده هاى قابل حفاظت وجود ندارد؟
آن هم در دهه امامت و ولاىت؟
يكباره از ممنوعيت به تقديس عمل رسيديد؟
اكر اين نحو اندام نمايى در خيابان مجاز است؛
براى جي 9 ماه است مملكت را در بحران فرو برده ايد؟
براى جى كشت و ثبت دوربين و جريمه و بازداشت ووو؟
واقعا اين فكر را خودشان القا مى كنند كه :
باني اين جنجالها خودشان هستند؛
اول براى رسميت دادن به اين امور؛ خودشان بحرانش را درست مي كنند؛
و بعد تحت بوشش غيرتمندي و نهي از منكر و مبارزه وووو با اين موضوع بى حجابي را ايجاد و تدريجا رسميت مي دهند
= جه موضوع دوكانه اى است كه اكر عكس دستت بكيري و اشك بريزي براى حكومت = اشكالى ندارد،
اكرمتظاهر نباشي و وابسته نبودى = جرم است؟= دين سياسى حكومتى!!
واقعيتش اين است كه
قبل از اينكه اين امر موجب ضرر براى ديكران باشد = سه ضرر براى خود خانمها دارد
دو ضرر داخلى:
1- دفرمه شدن ... بعد از مدتى عادت به دوجرخه سوارى
2- نهى اكيد شرع از سائيده شدن ....زنان بر زين
و اين امر منحصر به تعاليم اسلامى نبوده حتى در طول تاريخ اروبا و امريكا
زنان اشراف و نجبا
يا روى زين و اسب سوار نمى شدند
يا به بهلو مى نشستند
اينقدر اين موضوع مورد جهل امروزيهاست كه آنرا به عنوان عجيب نقل كرده اند
در حالى كه مطابق يك سنت صحيح و حكمت دقيق داشته است
https://tabnakbato.ir/fa/news/204814/
= كه اين امر در دوجرخه سوارى بيشتر از اسب سوارى است = تفصيل تاثيرات منفيش بر زنان معلوم است هرجند غافل باشند
خصوصا كه در جهت آسيب سوم است
3- و مهمتر از همه خلاصه اصل بحث واشكال سر:
تنزل شخصيت و كارايي زن در حد تكان دادن باسن در ميان مردم است
= اين واقعيتها را با زبان خوب و محترمانه بكوييد
= غالبا خودشان براى خودشان ارزش قائلند وبيشتر هم حساس هستند
و دنبال عرضه رايكان اندامشان نيستند
= آنقدر مبهم كويي و كلى كويي و تحريك به لجبازى ووو رخ نمى دهد
خط قرمز اسلام اين است كه: زن در قاب جنسيتي معرفى و عرضه شود نه شخصيتى
جرا مردان در قالب شخصيتي (كيست؟ جه شخصيتي؟ جه سوادي؟ جه مهارتى؟ جه شغلى؟ و جه موقعيتي دارد؟..) بايد مطرح شوند؟
اما دختران و زنان قبل از اينكه شخصيتشان مطرح شود با شمايل جنسيتيشان مطرح شوند؟! آن هم كالا و عرضه رايكان؟
البته هرسه اشكال اكر واقعا مورد توجه قرار كيرد امكان عرضه دوجرخه هايي كه فاقد و مانع هرسه آسيب است = با فناورى امروز بسيار آسان و ارزان است
فلذا حكومتها بدون جنجال؛ در اين جهت بايد حركت كنند
= و قطعا با عرضه شدن جنان وسيله اى؛ حتما مورداستقبال دختران و زنان (علاقمند به دوجرخه سوارى) قرار مى كيرد
هدف غالب زنان از دوجرخه سوارى: ورزش و استفاده از وسيله سالم است = اين آسيبها قابل منع و رفع است
و اينها نكاتى است كه والدين بايد توجه داشته باشند از كودكى
به اسم بجه است دختران را به دوجرخه سوارى عادت ندهند
بعد در نوجوانى بخواهند منع كنند آن هم بى توضيح مفيد
ديكر حرفشان تاثيرى ندارد
اما بخصوص مادران فهيم؛ خوب مى توانند تربيت و تعليم لازم را بدهند
00343179

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 027
«محمدرضا کلاهی»، چگونه در حزب جمهوری اسلامی نفوذ و در 7 تير 1360 آيت الله بهشتى و 72 تن را شهيد کرد؟
در حزب جمهوری اسلامی «محمدرضا کلاهی»، عامل نفوذی منافقین در حزب جمهوری اسلامی بود. فردی با ظاهر و رفتاری حزب‌اللهی که توانست اعتمادها را به خود جلب کند. «مهدی اصفهانیان» معروف به «سعید شاهسوندی»، از سران گروهک منافقین که بعدها از آن‌ها جدا شد، در خاطراتش می‌گوید: «روابط کلاهی با سازمان به صورت مخفی و با بخش‌های مخفی بود. آن موقع ما بخش «اطلاعات» و بخش «ارتش» داشتیم که بخش‌های غیرعلنی محسوب می شدند.» ظاهراً از نفوذی بودن «کلاهی»، تنها چهار نفر خبر داشتند: «مسعود رجوی»، «موسی خیابانی»، «هادی روشن روان»(از کادرهای اطلاعاتی) و «مهدی افتخاری»(مسئول بخش اطلاعات و معروف به فرمانده فتح‌ا...). «کلاهی» دانشجوی رشته برق دانشگاه «علم و صنعت» بود. او پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به سازمان منافقین پیوست. ابتدا عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت شد، اما پس از مدتی،با برنامه از پیش تعیین شده سازمان منافقین، از انجمن اسلامی بیرون آمد و به عنوان پاسدار کمیته انقلاب اسلامی، به فعالیت پرداخت و چندی بعد عضو حزب جمهوری اسلامی شد. «کلاهی» به عنوان فردی منظم معروف بود. همین امر باعث شد مسئولیت‌های اجرایی در حزب را به او بسپارند. شاهسوندی می‌گوید: «کلاهی، مسئول برگزاری جلسات حزب جمهوری اسلامی بود. او تکنیسین برق هم بود و ضمناً، کارهای فنی و برق [دفتر مرکزی] حزب جمهوری اسلامی را هم به عهده داشت ...» «کلاهی»، با این توانایی و جایگاه، خیلی راحت می‌توانست نقشه منافقین را اجرا کند. با اطلاعاتی که «کلاهی» در اختیار سازمان منافقین گذاشت، روز بمب‌گذاری تروریستی، 7 تیرماه 1360 تعیین شد.
https://www.mashreghnews.ir/news/742850/
00343179

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 028
آخرين وضعيت مذاكرات بنهانى امريكا و ايران
میدل ایست آی افشا کرد، دو طرف توافق کردند که ایران سطح غنی‌سازی اورانیوم را پایین‌تر از ۶۰ درصد نگه دارد و با آژانس بین المللی انرژی اتمی برای نظارت و راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای خود همکاری کند. در ازای آن، تهران اجازه می‌داشت تا روزانه یک میلیون بشکه نفت صادر کرده و به درآمد فروش آن و سایر منابع مسدودشده در خارج از کشور دسترسی پیدا کند. این منابع باید منحصراً برای خرید اقلام ضروری از جمله غذا و دارو استفاده می‌شد.
سه منبع ایرانی نزدیک به مذاکرات گفتند که در هفته‌های اخیر، پیشرفت‌های بیشتری در مورد چند موضوع کلیدی حاصل شده است؛ از جمله وعده تهران مبنی بر عدم حمله به نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه و عراق توسط متحدان ایرانی.
یکی از منابع آگاه از مذاکرات گفت که علاوه بر نفتی که ایران در حال حاضر به صورت مخفیانه می‌فروشد، واشنگتن با نادیده‌گرفتن فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت توسط ایران، امتیاز قابل توجهی داده است.ایالات متحده علناً اعلام کرده که برای آزادی سیامک نمازی، عماد شرقی و مراد طاهباز، سه ایرانی‌آمریکایی که به اتهام جاسوسی در ایران زندانی شده‌اند، در تلاش هستند.
به گفته یک منبع درون تشکیلات سیاسی ایران، ایالات متحده تأکید کرده که پیشرفت بیشتر در مذاکرات بدون توافقی بر سر موضوع زندانیان دوتابعیتی آمریکایی و ایرانی حاصل نخواهد شد. این منبع گفت که این مسئله پیچیدگی جدیدی به ماجرار افزود و مایه اختلاف دو طرف شد.
به گزارش شبکه شرق، میدل‌ایست آی به نقل از منابع ایرانی خود مدعی شده مقامات آمریکایی خواهان آزادی چهارمین زندانی هستند و نهادهای ایران در مورد موافقت با این مسئله اختلاف نظر دارند.بنا بر این گزارش، منابع ایرانی نزدیک به مذاکرات به میدل‌ایست آی گفتند که تلاش‌ها برای دستیابی به توافق هسته‌ای موقت بین ایران و آمریکا به خاطر مخالفت تهران با آزادی زندانی‌های آمریکایی متوقف شد.
00343179

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 030
نكرانى امريكائيها از نداشتن آمار دقيق ذخائر جين و...
چین ۳ تریلیون دلار ذخایر ارزی «پنهان» دارد
چین در حال حاضر حدود ۶ تریلیون دلار ذخایر ارزی دارد که نیمی از آن را «پنهان» کرده است و این موضوع خطر جدیدی برای سلطه امريكا بر اقتصاد جهانی است.
به گزارش جماران،«برد ستسر» اقتصاددان آمریکایی می‌گوید چین در حال حاضر حدود ۶ تریلیون دلار ذخایر ارزی دارد که نیمی از آن را «پنهان» کرده است و این موضوع خطر جدیدی برای سلطه غرب بر اقتصاد جهانی است.
این مقام سابق وزارت خزانه داری ایالات متحده در مقاله‌ای نوشت، بسیاری از ذخایر ارزی این کشور در دفاتر رسمی بانک مرکزی چین (بانک خلق چین) نشان داده نمی‌شود اما این ارز‌ها را که شاید بتوان «ذخایر سایه» نامید، می‌توان «در میان دارایی‌های نهادهایی مانند وام دهندگان تجاری دولتی و بانک‌های مجری سیاست‌گذاری اقتصادی چین» یافت.
بانک‌های مجری سیاست‌گذاری اقتصادی چین به دو بانک «صادرات و واردات» و «توسعه کشاورزی» این کشور گفته می‌شود. 
هدف این دو بانک اجرای سیاست‌های اقتصادی دولت در بخش‌های خاص است. بانک توسعه کشاورزی بودجه برای پروژه‌های توسعه کشاورزی در مناطق روستایی فراهم می‌کند و بانک صادرات واردات در تامین مالی تجارت، سرمایه گذاری و همکاری‌های اقتصادی بین المللی فعالیت دارد.
در حالی که داده‌ها نشان می‌دهند ذخایر ارزی رسمی این کشور طی سال‌های اخیر رشد یکنواختی داشته است، احتمالا «ذخایر سایه» در کنار صادرات چین افزایش یافته است.
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:26 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 031
چرخ و فلک شهربازی قزوین سقوط کرد
https://www.baharnews.ir/news/412979/
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:27 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 032
آخرين وضعيت كروه تكفيرى به اسم {جنبش اسلامی ازبکستان}
مقاله از آنتونیو جوستوزی = تحلیلگر ارشد گروه‌های تكفيرى (به اسم) جهادی و استاد دانشگاه کینگز لندن
۱۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۴ ژوئن ۲۰۲۳
كروه تكفيرى به {جنبش اسلامی ازبکستان} مدت‌هاست یکی از شناخته‌شده‌ترین نام‌ها در جهان گروه‌های (به اسم) جهادی بوده است.
این گروه پس از انتقال به وزیرستان (در ایالت خیبر‌پختنوخواه پاکستان هم‌مرز با افغانستان) در سال ۲۰۰۱ با القاعده ارتباط نزدیکی برقرار کرد و پس از حمله آمریکا؛ از «طالبان» حمایت کرد.
با این حال، وقتی در سال‌های ۲۰۰۹-۲۰۱۰ تنش‌ها بین رهبران القاعده و «طالبان قندهاری» جدی‌تر شد، كروه تكفيرى ازبکستان نسبت به متحدان عرب خود واکنش شدیدتری به آن نشان داد.
وقتی در میان گروه‌های تكفيرى صحبت می‌شد که طالبان می‌خواهد به سوی یک توافق براساس مذاکره با آمریکا پیش برود، این جنبش ارتباط خود را با «شورای کویته طالبان» قطع کرد و با «شبکه حقانی» و با شورای در حال ظهور پیشاور طالبان ارتباط برقرار کرد.
تا سال ۲۰۱۲ این كروه تكفيرى سه رهبر خود را از دست داده بود.
جمعه نمنگانی در سال ۲۰۰۱، 
طاهر یولداش در سال ۲۰۰۹،
و ابوعثمان عادل در سال ۲۰۱۲ کشته شدند.
عثمان قاضی که معاون عادل بود، پس از به دست آوردن اکثریت آرا در نوعی کنگره اين كروه، این سمت را به دست گرفت،
اما یکی از پسران طاهر یولداش به نام عبدالعزیز، او را برای این کار به چالش کشید و پس از ناکامی، از هم جدا شدند.
حمله سال ۲۰۱۴ به تحریک طالبان پاکستان در مناطق قبایلی پاکستان، عثمان غازی و جناح ۳۵۰ تا ۴۰۰ جنگجوی او را مجبور کرد به زابل در افغانستان نقل مکان کنند.
عبدالعزیز در عوض با حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نیروی خود به کنردر شرق افغانستان، نقل مکان کرد و بعد به شمال غرب این کشور رفت.
در سال ۲۰۱۵، زمانی که شاخه خراسان گروه (داعش) ظهور کرد، جناح عثمان غازی با آن متحد شد
و در یک حمله گسترده طالبان برای بیرون راندن داعش و تكفيريان ازبکستان از زابل گرفتار شد.
جنبش در آنجا تلفات بسیار سنگینی متحمل شد و از جمله بسیاری از اعضای خانواده خود عثمان غازی کشته شدند. عثمان قاضی قبلاً تصمیم گرفته بود که جناح خود را وارد داعش کند،
اما جنگ در زابل خصومت بسیار عمیق تری را علیه طالبان ایجاد کرد.
اکثر بازماندگان در واقع به شاخه خراسان داعش پیوستند.
در سال‌های بعدی، ازبکستانی‌ها برخی از واحدهای نخبه شاخه خراسان داعش را تشکیل دادند و تعداد زیادی از داوطلبان بمب‌گذار انتحاری را در آن وارد کردند.
گروه عبدالعزیز، با این حال، در حالی که به شدت از رهبر جدید خودخوانده طالبان، اختر محمد منصور انتقاد می‌کرد، در شمال غرب افغانستان منزوی شد و چاره‌ای جز بیعت با او در سال ۲۰۱۵ نداشت.
سایر بقایای جنبش در بدخشان، تحت حمایت القاعده و گروه‌های همدل طالبان گردهم آمدند.

زمانی که شاخه خراسان داعش در سال ۲۰۱۹-۲۰۲۰ در شرق افغانستان متحمل یک رشته شکست‌های سنگین شد و بسیاری از مردم آسیای مرکزی ایمان خود را به این گروه از دست دادند، دیگران به آنها پیوستند.
بنابراین، در سال‌های ۲۰۲۱-۲۰۲۲ سه گروه از جناح‌های جنبش (شمال غربی، شمال شرقی و کنر، کوچک‌ترین‌شان) وجود داشتند که پس از کشته شدن عبدالعزیز در نوامبر ۲۰۲۰، همه بدون رهبر ماندند.
اما شاخه شمال غرب تحت فشار شدید طالبان قرار گرفت تا شرایط توافقنامه جدید با امارت [طالبان] را بپذیرد که بنا بر آن، از هجمات به اسم جهاد در آسیای مرکزی دست بکشند، جابجا شوند و بپذیرند که از نزدیک تحت نظارت مقام‌های طالبان قرار بگیرند.
شاخه شمال غربی همدلی طالبان محلی ازبیک را داشت و موفق شد بارها دستورات رهبری طالبان را نادیده بگیرد، شاید امیدوار بود که عناصر طرفدار القاعده در داخل طالبان بتوانند این روند را برعکس کنند.
کشته شدن الظواهری در ۳۱ جولای ۲۰۲۲ و واکنش اکثریت طالبان، به نظر می‌رسد که نقطه عطفی بوده است که جنگجویان ازبکستانی را متوجه این واقعیت کرد که بعید است که هجمات به اسم جهاد در سطح جهانی دوباره در میان طالبان مورد استقبال قرار بگیرد.
شاخه‌های این جنبش مطمئناً از شایعات و اتهامات مطرح شده در میان طالبان در مورد همدستی رهبران و جناح‌های مختلف با آمریکایی‌ها در ردیابی الظواهری آگاهی داشتند.
به هر حال، واقعیت این است که در ماه‌های بعد، شاخه شمال غربی تكفيريان ازبكستانى شروع به فروپاشی کرد. اعضای آن از منطقه شمال غربی ناپدید شدند. مقصد دقیق همه آنها مشخص نیست، اما مطمئناً شمار قابل توجهی به شمال شرق نقل مکان کردند تا به گروه داعش بپیوندند.
شایعاتی مبنی بر فرار برخی به پاکستان یا مناطق تحت کنترل «تحریک طالبان پاکستان» در شرق و جنوب شرق افغانستان وجود داشت.
همچنین در ماه‌های اخیر شماری از افراد جناح‌های جنبش که خود را تحت کنترل القاعده در بدخشان قرار داده بودند، نیز به گروه داعش پیوستند.
تا بهار ۲۰۲۳، شمار کمی از اعضای تكفيريان ازبكستانى در شمال غربی افغانستان باقی مانده بودند.
چشم‌انداز اتحاد مجدد و راه‌اندازی مجدد طرح‌های به اسم جهادی در آسیای مرکزی (که به منزله یک چالش مستقیم برای اقتدار امارت طالبان بود) از بین رفته بود.
با آنهم، چشم‌انداز انتخاب یک رهبر جدید نیز کمرنگ شده بود.
القاعده در موقعیتی نبود که بتواند از بقایای جنبش اسلامی ازبکستان حمایت کند، چرا که نمی‌توانست رسماً جانشین الظواهری را تعیین کند و از قیمومیت ایران رها شود.
به نظر می‌رسید که بقایای كروه ازبكستانى محکوم به از بین رفتن تدریجی هستند،
بیشتر اعضای قدیمی آن باوجود بدبینی نسبت به دورنمای جنگ علیه طالبان، گزینه بهتری جز پیوستن به گروه داعش ندارند.
به نظر می‌رسد پس از کشته شدن صدها نفر از اعضای تكفيريان ازبکستان در افغانستان و سوریه،
دیگر شور و شوق کمی در میان اعضای فعلی و سابق برای جنگیدن در راستای اهداف داعش وجود دارد.
در واقع، بخش عمده‌ای از اعضای سابق جنبش که به داعش پیوسته‌اند، چندان فعال به نظر نمی‌رسند و درگیر اختلافات معمول با رهبری شاخه خراسان داعش بوده‌اند.
چشم‌انداز تسلیم شدن آنها به طالبان هم جدی به نطر نمی‌رسد،
به دلیل عدم اعتماد، که نمونه آن شایعاتی است که طالبان اعضای ازبکستانی بازداشت شده داعش را به دولت ازبکستان تحویل داده‌ است،
بسیاری از اعضای سابق جنبش اکنون در میان انتخاب‌های نامطلوب، به دام افتاده‌اند و در دره‌های دورافتاده بدخشان مخفی شده‌اند و شاید منتظرند تا گزینه‌های بهتری پیش‌رویشان بیاید اگر گزینه‌ای واقعا وجود داشته باشد.

شماری از جنگجویان تكفيرى ازبکستان
00343179

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 033
رانت‌‌خواری هواشناسی در تعرفه برق و گاز
https://tejaratnews.com/%D8%B1%D8%A7%D9 ... D8%B2-1402
00343179

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 034
بيش از 40 هزار نفر سوری در جنگ روسیه با اوکراین شركت دارند
با وجود اين همه سورى جنكجو موافق دولت سوريه = ديكر نبايد نياز به نيروهاى زميني شيعه (لبنانى افغاني باكستانى عراقى ادربايجانى ايرانى) براى دفع تروريستها در سوريه لازم باشد = و جرا بقيه نواحي اشغالى سوريه توسط ترورريستها و امريكا و تركيه را آزاد نمى كنند؟!
برخی رسانه‌های عربی به نقل از وب‌سایت روسی «نیوز ری» گزارش داده‌اند که
شمار جنگجویان سوریه‌ای که برای پیوستن به نیروهای نظامی روسیه در تهاجم نظامی علیه اوکراین اعلام آمادگی کرده‌اند، بیش از ۴۰ هزار نفر است.
بنا بر این گزارش، بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، حدود سه ماه پیش اعلام کرد افرادی که داوطلب جنگ در کنار مسکو هستند، می‌توانند به‌طور مستقیم آمادگی خود را به روس‌ها اعلام کنند. گزارش‌های متعددی هم از پیوستن شهروندان سوریه‌ای به جنگ روسیه علیه اوکراین منتشر شده است.
جذب نيروى نظامى از سوریه‌ برای جنگ اوکراین
۱۵ اسفند سال ۱۴۰۰، حدود ۱۰ روز پس از شروع تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، روزنامه «وال استریت جورنال» نوشت که روسیه جذب داوطلبان سوریه‌ای برای اعزام به جبهه‌های نبرد علیه اوکراین را آغاز کرده است.
بیستم اسفند همان سال، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، اعلام کرد که بیش از ۱۶ هزار نفر از خاورمیانه برای کمک به نیروهای روسیه در اوکراین داوطلب شده‌اند.
از سویی، جمعیت «سوری‌ها برای حقیقت و عدالت» نیز در وب‌سایت رسمی خود اعلام کرد که مشارکت سوری‌ها در جنگ روسیه علیه اوکراین و دریافت پول در برابر این مشارکت، اکنون برای برخی سوری‌ها به تنها فرصت برای تأمین نیازهای زندگی تبدیل شده است.
مقدار پول پرداختی به سوری‌ها
وب‌سایت شبکه الجزیره نوشته است که داوطلبان سوریه‌ای مبالغ متفاوتی بسته به سابقه و استعداد و میزان نزدیکی محل خدمت‌شان به خط مقدم نبرد دریافت می‌کنند.
بنا بر گزارش این شبکه، برخی اطلاعات به‌دست‌آمده حاکی است که هر شهروند سوریِ داوطلب مشارکت در تهاجم نظامی روسیه علیه اوکراین، به‌ازای هر هفت ماه فعالیت در خاک اوکراین، حدود هفت هزار دلار دریافت می‌کند.
برخی دیگر از منابع می‌گویند که حقوق ماهانۀ هر داوطلب به سه هزار دلار می‌رسد و در ازای مدت زمان مشارکت داوطلب سوریه‌ای در جنگ کنار نیروهای ارتش روسیه، خانواده‌اش مواد غذایی دریافت می‌کنند. در صورت کشته‌شدن داوطلب نیز به خانواده‌اش ۱۵ هزار دلار پرداخت می‌شود.
این‌ها اعداد و ارقامی است که امکان راستی‌آزمایی آن‌ها به‌طور مستقل وجود ندارد.
شمار داوطلبان مزدور سوری در جنگ اوکراین
وب‌سایت شبکه الجزیره به‌نقل از وب‌سایت روسی «نیوز ری» نوشته است که داوطلبان سوریه‌ای با تجربه و تخصص که در میدان‌های نبرد حضور دارند،‌ همان‌هایی هستند که در سوریه تحت آموزش ارتش روسیه قرار گرفته بودند و در نبردهای کشورشان شرکت داشته‌اند.
این گزارش مدعی است که حتى این داوطلبان زبان روسی بلدند و تنها این افراد هستند که مراحل آزمایشی برای مشارکت در جنگ علیه اوکراین را با موفقیت سپری کرده‌اند.
بر اساس گزارش‌های برخی رسانه‌ها، این افراد همان جنگجویان سپاه پنجم نیروهای داوطلب و جوخه ۲۵ نیروهای نخبه ارتش سوریه هستند که «قوات النمر» (نیروهای ببر) نام گرفته‌اند.
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:28 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 035
سرقت بیش از «۲۰۰ میلیارد دلار» از کمک‌های دولت آمریکا به مردم امريكا در دوران کرونا = توسط خود دولتيها
یک نهاد بازرسی فدرال در آمریکا روز چهارشنبه هفتم تیر اعلام کرد که بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار از کمک‌های مالی دولت در دوران همه­‌گیری کووید ۱۹ «به طور بالقوه» به سرقت رفته و اداره کسب‌وکارهای کوچک آمریکا به‌دلیل عجله در توزیع این کمک­‌ها بر این مسئله با دقت نظارت نکرده است.
بازرس کل اداره کسب‌وکارهای کوچک آمریکا در گزارش خود افزود که اين مبلغ از وام‌های اضطراری دولت فدرال و چک­‌هایی که برای حفاظت از موسسات اقتصادی کوچک صادر شده است، به عوامل کلاهبردار پرداخت شده­‌اند.
در طول همه­‌گیری کووید ۱۹ اداره کسب‌وکارهای کوچک آمریکا کمکهاى اضطراری را توزیع کرد. هدف از این کمک‌ها حفاظت از موسسات اقتصادی کوچک بود.
دفتر بازرسی کل اداره کسب‌وکارهای کوچک آمریکا در گزارش خود خاطرنشان کرد که ۱۳۹ میلیارد از اين ۲۰۰ میلیارد دلار مربوط به وام­‌های اضطراری و حدود ۶۴ میلیارد دلار نیز مربوط به چک­‌های حفاظت از موسسات اقتصادی کوچک بوده است.
کلاهبرداری در کمک­‌های مالی دولت فدرال در دوران همه‌گیری کووید ۱۹ در آمریکا به یک مسئله جدی بدل شده و تحقیقات متعددی در این مورد به جریان افتاده است.
در همین زمینه مریک گارلند، دادستان کل و وزیر دادگستری آمریکا، دو سال پیش برای بررسی این موارد یک ستاد ویژه تشکیل داد.
وزارت دادگستری آمریکا پارسال کوین چمبرز، يک دادستان فدرال، را به عنوان رئیس تحقیقات مربوط به کلاهبرداری از کمک مالی دولت فدرال در دوران همه‌گیری کووید ۱۹ منصوب کرد.
بازرس کل وزارت کار آمریکا نيز شهریور پارسال گفت که به احتمال فراوان کلاهبرداران در دوران همه‌گیری ویروس کرونا با روش­‌هایی نظیر استفاده از شماره خدمات اجتماعی افراد متوفی، بیش از ۴۵ میلیارد دلار از کمک هزینهٔ بیکاری پرداختی دولت را به سرقت برده‌اند.
در همان ماه دادستانی فدرال علیه ده‌­ها متهم به سرقت ۲۵۰میلیون دلار از کمک­‌‌های دولتی برای تغذيه کودکان نیازمند در دوران همه‌گیری کرونا کیفرخواست صادر کرد.
دی‌ماه سال گذشته نیز یک نهاد بازرسی دیگر گزارش داد که حدود ۵.۴ میلیارد دلار از کمک هزینه‌های ویژه دولت در دوران همه‌گیری کرونا به دست افرادی رسیده که شماره خدمات اجتماعی آن‌ها مشکوک است.
اين خبر بر اساس گزارش‌ خبرگزاری رویترز
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:29 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 036
چرا با وجود تقاضاهای طالبان، چین استخراج معدن مس عینک را آغاز نکرده است؟
معدن مس عینک دو گنج در دل خود دارد: مس و آثار باستانی بسیار باارزش
با وجود تقاضاهای مکرر مقام‌های طالبان از دولت و بازرگانان چین برای آغاز استخراج معدن مس عینک در شرق کابل، چینی‌ها هنوز در این زمینه اقدامی نکرده‌اند.
چین از دولت‌های حامی و همسو با طالبان تلقی می‌شود و از نخستین دولت‌هایی بود که پس از فروپاشی دولت جمهوری، روابطش با طالبان را علنی کرد و سفارت افغانستان در پکن را به دیپلمات‌های طالبان واگذار کرد.
رسانه «چاینا پروژکت»، مستقر در آمریکا که روی گزارش‌دهی از چین متمرکز است، در مطلبی که روز پنجشنبه ۸ تیر منتشر کرد، نوشت که علی‌رغم وعده‌های دولت و بازرگانان چینی برای سرمایه‌گذاری‌های هنگفت در افغانستان، عوامل مختلف از جمله ابهام در وضعیت سیاسی افغانستان باعث شده است چین در این زمینه هیچ اقدامی نکند.
شرکت گروه متالورژیک چین (Metallurgical Corporation Of China Ltd) که در زمینه استخراج معادن کار می‌کند، در سال ۲۰۰۸، قرارداد استخراج معدن مس عینک را به مبلغ حدود سه میلیارد دلار و با اجاره‌نامه ۳۰ ساله و تعهداتی جانبی در زمینه بازسازی و توسعه منطقه‌ای که معدن در آن واقع شده است، با دولت وقت افغانستان به امضا رساند.
دولت افغانستان در آن زمان اعلام کرد که این قرارداد بزرگ‌ترین قرارداد استخراج معدن در افغانستان است که به ایجاد حدود ۱۰ هزار شغل منجر خواهد شد و درآمدهای هنگفتی برای دولت افغانستان دارد.
معدن مس عینک در شهرستان محمدآغه استان لوگر و در حدود ۳۰ کیلومتری شهر کابل، پایتخت افغانستان، قرار دارد. مطالعات انجام‌شده روی این معدن نشان داده که مس عینک دومین معدن بزرگ مس در جهان است. با این حال، با گذشت ۱۵ سال از امضای بزرگ‌ترین قرارداد استخراج معدن میان افغانستان و چین، هنوز در این زمینه عملا اقدام نشده است.
در معدن عینک علاوه بر مس، طلا، خاک‌های کمیاب، لیتیوم و مواد معدنی مختلف دیگر نیز وجود دارند که ارزش آن‌ها بر اساس مطالعاتی که وزارت دفاع آمریکا سال ۲۰۱۰ انجام داد، بیش از یک تریلیون دلار براورد می‌شود.
در قراردادی که میان دولت حامد کرزی و شرکت گروه متالورژیک چین امضا شد، آمده بود که طلای استخراج‌شده در جریان اکتشاف معدن مس عینک به دولت افغانستان تعلق دارد.

شرکت چینی متعهد شده بود از تورخم تا تاجیکستان، از معدن مس عینک تا کابل و از معدن حاجی‌گک و از آنجا تا یکاولنگ بامیان و شهرستان دره‌صوف استان سمنگان راه‌آهن بکشد. این راه‌آهن می‌توانست شاهراه‌های کلیدی افغانستان را باهم وصل  و حمل‌و‌نقل میان افغانستان و کشورهای همسایه را تسریع و تسهیل کند. در آن قرارداد همچنین آمده بود که شرکت چینی یک نیروگاه زغال‌سنگ، یک کارخانه ذوب در شهرستان محمدآغه استان لوگر خواهد ساخت.

با این حال، امضای قرارداد میان دولت افغانستان و شرکت چینی با تشدید تلاش‌های طالبان برای افزایش ناامنی در لوگر و شهرستان محمدآغه همراه شد. گروهی از اعضای طالبان اردیبهشت ۱۳۹۹ با خودرو بمب‌گذاری‌شده به قرارگاه محافظان امنیتی معدن مس عینک حمله کردند و سپس به درگیری مسلحانه پرداختند. در این حمله، هشت سرباز کشته و سه تن مجروح شدند. مقام‌های امنیتی دولت وقت افغانستان گفتند که مهاجمان طالبان نیز در درگیری با محافظان معدن کشته شدند.
حالا طالبان که تا دوسال قبل به معادن افغانستان حمله می‌کردند، در تلاش‌اند از این معادن درآمد کسب کنند.
چاینا پروژیکت به نقل از یکی از مسئولان شرکت گروه متالورژیک نوشت که او در جریان بازدید از معدن مس عینک که مقام‌های طالبان نیز حضور داشتند، در پاسخ به اصرار طالبان مبنی بر اینکه امنیت تامین است و روند استخراج معدن باید آغاز شود، گفت: «آیا این شما نبودید که با ما چنین می‌کردید؟»

طالبان شرکت چینی را تحت فشار قرار داده‌اند که کار استخراج معدن مس عینک را درآمد میلیونی برای طالبان به همراه می‌آورد آغاز کنند، اما مسئولان شرکت چینی می‌گویند تا زمانی که روش و دستوالعملل موثری برای حفاظت از آثار تاریخی فراهم نشود، کار در این معدن ممکن نیست.

از سوی دیگر ممکن است استخراج معدن مس عینک، به آلودگی آب‌های زیرزمینی در ناحیه لوگر و کابل بینجامد که پیامدهای محیط‌ زیستی ناگواری در پی خواهد داشت. از اینکه کار شرکت چینی برای استخراج این معدن مشکل محیط‌ زیستی ایجاد نمی‌‎کند، نیز اطمینانی وجود ندارد.

در نزدیک به دو سال گذشته، شمار زیادی از بازرگانان چینی و برخی مقام‌های دولتی این کشور به افغانستان سفر کرده و در صحبت با مقام‌های طالبان، از اشتیاق خود برای سرمایه‌گذاری در افغانستان و به ویژه در زمینه معادن خبر داده‌اند. با این حال هنوز در زمینه استخراج معدن مس عینک و حوزه نفتی آمودریا در شمال افغانستان گام عملی برنداشته‌اند.
رسانه چاینا پروژکت به نقل از منبعی در کابل نوشت که بیشتر بازرگانان چینی که به کابل سفر می‌کنند و با مقام‌های طالبان در زمینه سرمایه‌‎گذاری و استخراج معادن صحبت می‌کنند، برای این کار تایید دولت چین را ندارند. این رسانه تصریح کرد: «بیشتر آن‌ها تحصیلات چندانی ندارند و افرادی‌اند که در خود چین هیچ فرصتی [برای سرمایه‌گذاری] ندارند.»

سرنوشت آثار تاریخی در مس عینک
سال ۲۰۰۹ در منطقه‌ای که معدن مس عینک در آن واقع شده است، بقایای یک شهر بودایی کشف شد. در ادامه اکتشاف‌ها در این منطقه، صدها مجسمه و آثار متعلق به دوران بودایی در افغانستان به دست آمد و باعث شد روند اکتشاف زیرنظر باستان‌شناسان صورت گیرد. پس از آن، محافظت از آثار تاریخی به دست آمده از معدن مس عینک به یکی از موضوع‌های موردبحث میان دولت افغانستان و شرکت چینی تبدیل شد.
جاوید نورانی، یک باشناس‌شناس افغان، به رسانه چاینا پروژکت گفت: «معدن مس عینک دارای دو گنج است: مس و میراث تاریخی باارزشی بی‌سابقه.»
برنت ای. هافمن، مستندساز سال ۲۰۱۴ فیلمی به نام «نجات مس عینک» ساخت که بیش از ۳۰ جایزه برد. هافمن در مورد اهمیت تاریخی بقایای شهر بودایی کشف‌شده در مس عینک، گفت: «اینجا برخی از قدیمی‌ترین نوشته‌ها، برخی از قدیمی‌ترین نقاشی‌های دیواری و هزاران سال تاریخ بودایی وجود دارد.»
هافمن درباره آینده آثار تاریخی در مس عینک ابراز نگرانی کرد و گفت، جابه‌جایی این آثار ممکن است به تخریب گسترده آن‌ها بینجامد.
دولت پیشین افغانستان در شهرستان محمدآغه یک موزه ایجاد کرد تا آثار کشف‌شده در منطقه مس عینک در آن نگهداری شوند اما برخی از آثار در جریان کاوش‌ها آسیب دیده‌اند. از طرفی هنوز درباره این مسئله که طالبان در برابر پولی که به آن چشم دوخته‌اند، به حفاظت از میراث تاریخی هم تعهدی دارند یا خیر، اطمینانی وجود ندارد.
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:30 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 037
طبق آخرین نظرسنجی‌‌ها،
رابرت اف. کندی جونیور (برادرزاده رئيس جمهور اسبق امريكا) دارای بالاترین محبوبیت خالص دربین نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ حتى بالاتر از بايدن و ترامب است.
جمعه ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۱۶ ژوئن ۲۰۲۳ ۱۲:۰۰
رابرت اف. کندی جونیور، نامزد ارشد دموکرات، یک وکیل محیط‌زیست با دیدگاه‌های ضد واکسن و یک نام خانوادگی قدرتمند است که رای مثبت بالاتری نسبت به جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا دارد. طبق نظرسنجی مشترک «اکونومیست-یوگاو» در مقایسه آرای مثبت و منفی، او همچنین از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، نیز محبوب‌تر است.
نشریه فوربس می‌نویسد این نظرسنجی از ۱۵۰۰ پاسخ‌دهنده بزرگ‌سال از ۱۰ تا ۱۳ ژوئن سوال کرده است. کندی جونیور از نظر ۴۹ درصد از پاسخ‌دهندگان مطلوب و ازنظر ۳۰ درصد نامطلوب بود. او رتبه خالص ۱۹ امتیاز گرفت که بالاتر از هر نامزد دیگری بود.
 بایدن رتبه مطلوبیت خالص منفی ۹ امتیاز را کسب کرد و ۵۲ درصد از پاسخ‌دهندگان او را تا حدودی یا بسیار نامطلوب خواندند. این در حالی است که ۴۵ درصد برداشت بسیار یا تا‌حدودی مطلوب در مورد دونالد ترامپ دارند. دونالد ترامپ رتبه خالص منفی ۱۰ امتیاز دارد، زیرا ۵۳ درصد از رای‌دهندگان او را نامطلوب می‌دانند. با این حال، حدود ۲۱ درصد از پاسخ‌دهندگان -بسیار بیشتر از بایدن و ترامپ- درباره کندی اظهارنظر نکردند‌. ران دسنتیس، فرماندار فلوریدا، رتبه مطلوبیت منفی ۵ دارد و رتبه خالص مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری سابق منفی ۱۷ بود.
نظرسنجی سی.ان.ان در ماه گذشته نشان داد که حدود یک‌پنجم رای‌دهندگان دموکرات از کندی حمایت می‌کنند و حدود ۶۰ درصد قصد داشتند از بایدن حمایت کنند.
کندی جونیور در ماه آوریل اعلام کرد که بایدن را برای نامزدی دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۴ به چالش خواهد کشید و به یک میدان عمدتا خالی پیوست.
او پسر رابرت اف. کندی، دادستان کل سابق و نامزد ریاست‌جمهوری سال ۱۹۶۸ و برادرزاده جان اف. کندی، رئیس‌جمهوری سابق مقتول امريكاست.
کندی جونیور که قبلا به‌عنوان یک وکیل در حوزه محیط‌زیست شناخته می‌شد، در سال‌های اخیر برای اظهاراتش درباره روابط بین واکسن‌ها و اوتیسم و صحبت درمورد نظریه‌های در مورد تیراندازی‌های جمعی و ویروس کووید شناخته‌شده است.
مجموعه‌ای از غول‌های فناوری در هفته‌های اخیر از کندی جونیور حمایت کرده‌اند، جک دورسی، مدیر‌عامل سابق توییتر و دیوید ساکس، سرمایه‌گذار مشهور، از حامیان او محسوب می‌شوند.
ایلان ماسک، مالک توییتر، در اوایل ماه جاری با او درباره فضای توییتر گفت‌و‌گو کرد، هرچند ماسک این نامزد انتخابات  ۲۰۲۴ را تایید نکرده و گفته است که به مذاکرات با همه نامزدها علاقه‌مند است.
کندی همچنین افشا کرده است که سازمان سیا جان اف. کندی، عمویش را در ۱۹۶۳ کشته است.
00343179

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 038
فاجعه ورود فاضلاب شهری و صنعتی به خلیج ‌فارس و دریای خزر
https://tn.ai/2918590
00343179

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 039
آقاى قرائتى:
"خانواده من می‌گوید اگر من بتوانم مردم را بگریانم و حجت‌الاسلام صدیقی بتواند مردم را بخنداند امام زمان(عج) ظهور می‌کند".
مراسم نکوداشت حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی در رسانه ملی برگزار شد. وى فقره فوق را در اين مراسم كفت

ويديوى سخنرانى استاد قرائتى در اين مراسم
https://telewebion.com/episode/0x740825b
دقيقه 40 و 14 ثانيه
آقاى قرائتى: "خانواده من می‌گوید اگر من بتوانم مردم را بگریانم و حجت‌الاسلام صدیقی بتواند مردم را بخنداند امام زمان(عج) ظهور می‌کند".

ويديوى كامل مراسم نكوداشت
https://telewebion.com/episode/0x73f146c

توضيح:
البته آقاى صديقى هنر كرياندن ندارد فقط زياد بيش مى آيد كه حرفهايي رابا حالت تباكى مى كويد و از اين جهت به اين عنوان شهرت بيدا كرده است

معناى غير مقصود:
از لحن سخن خانم قرائتى بر مى آيد كه :هر دو نفر را از اين كارها ناتوان مى داند و بالتبع ظهور حضرت هم در تمثيل او نشدنى است! اما مقصود او اين است كه اين دو عمل از اين دو نفر سخت بدست مى آيد

به مناسبت ايام اعياد ذيحجه مباركه
جند مقطع ازلطيفه هاى آقاى قرائتى در درسها و سخنرانيهايش را اينجا درج مى كنيم:
شوخيهاى مراسم نكوداشت
https://www.khabaronline.ir/news/1784235/
https://www.aparat.com/v/WAXNH
https://www.dalfak.com/w/vc4pm/
https://www.aparat.com/v/ecICP
https://video.shaboneh.com/gherati.mp4
https://www.aparat.com/v/o0Dhc
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:31 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 040
نماینده مجلس وعضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی
از حضور گسترده نظامیان در دولت انتقاد كرد: مملکت شبیه پادگان شده! 
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از حضور گسترده نظامی‌ها در مدیریت اجرایی کشور، گفته است که مردم ایران از «مجلس و دولت» ناامید شده‌اند.
جلیل رحیمی جهان‌آبادی، نماینده مجلس درباره درخواست نمایندگان برای «برکناری معاون سیاسی وزیر کشور» به‌دلیل صدور یک بخشنامه، به خبرگزاری «ایلنا» گفته است: مساله نمایندگان معاون سیاسی وزیر کشور و یا وزیر کشور نیست، مساله این است «همه قوا روی هم» نمی‌توانند مشکلات مردم را حل کنند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره شکاف شیوه زندگی مقامات حکومتی با جامعه گفت: خیلی از مسئولان جمهوری اسلامی «درک درستی از اینکه مردم در چه وضعیتی زندگی می‌کنند، ندارند.»
پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم در تابستان ۱۴۰۰، حضور نظامیان در مناسب ارشد مدیریتی کشور افزایش بیشتری یافت، تا آنجا که تعداد وزرای نظامی، مسئولان نظامی دستگاه‌ها و همچنین استانداران، فرمانداران و بخشداران نظامی نسبت به قبل، افزایش قابل توجهی یافت. از جمله بخش‌های دولت جمهوری اسلامی که اعضای سپاه پاسداران در مدیریت آن آشکارا حضور دارند «وزارت کشور» و زیر مجموعه‌های آن از سطح وزیر و معاونان تا استاتداری‌ها، فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ابراهیم رئیسی، رئیس دولت جمهوری اسلامی «یک نظامی» را وزیر کشور و یک نظامی دیگر را «معاون سیاسی» گذاشته، گفته است: در خراسان رضوی هم یک نظامی را استاندار کردند و «خدا وکیلی شبیه پادگان شده» و ما نمی‌دانیم «درد ملت را به چه کسی بگوییم؟»
این عضو مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه «غلامرضا متاسفانه تجربه سیاسی ندارد» و آدمی است که «کار نظامی و امنیتی انجام داده»، گفت: گذشته او نشان داده که در عراق هم که بوده «سابقه چندان موفقی نداشته است.»
محمدرضا غلامرضا، «معاون سیاسی» کنونی وزارت کشور جمهوری اسلامی، پیش‌تر از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کشور عراق هنگام فرماندهی قاسم سلیمانی بر این نیرو بوده است.
معاون سیاسی وزیر کشور دولت ابراهیم رئیسی و رئیس ستاد انتخابات جمهوری اسلامی یازدهم خرداد ماه در نامه‌ای به استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها خواستار جلوگیری از ورود نمایندگان مجلس شورای اسلامی به «امور اجرایی» در سال پایانی این مجلس و ماه‌های منتهی به انتخابات آن شده بود؛ بخشنامه‌ای که واکنش نمایندگان مجلس را در پی داشت.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در واکنش به این نامه، ابتدا خواستار برکناری «رئیس ستاد انتخابات کشور» شدند و پس از سکوت وزارت کشور دولت رئیسی، از جمع‌آوری امضا برای «استیضاح» احمد وحیدی خبر دادند اما در نهایت با حضور وحیدی در جلسه‌ای «غیر علنی» و اعلام توضیحاتی، در ظاهر همه چیز خاتمه یافت. هرچند وضعیت معاون سیاسی وزیر کشور همچنان در ابهام قرار دارد. پس از نشست غیرعلنی مجلس، تعدادی از نمایندگان اعلام کردند که وزیر کشور «قول داده که معاون سیاسی» وزارت کشور را تغییر دهد، موضوعی که روز بعد توسط وحیدی انکار شد. با این وجود چند روز بعد باقر قالیباف، رئیس مجلس در اظهاراتی اعلام کرد که استیضاح وزیر را «به صلاح» نمی‌داند و گفت که وزیر کشور فرصت خواسته تا گزینه جایگزین را بررسی و انتخاب کند.
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:32 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 041
جرا امريكا و اسرائيل و ناتو از كشف معادن ليتيوم در ايران وحشت كرده اند؟
یک دهم ليتيوم جهان در ایران وجود دارد، و ايران رتبه جهارم ذخائر ليتيوم جهان را داراست، وايران ازامريكا و روسيه و جين و هند سبقت كرفته است

"آنات هوخبرگ ماروم" کارشناس مسائل ژئوپلیتیک اسرائیل در گفت‌وگو با روزنامه صهیونیستی معاریو می‌گوید که کشف منابع لیتیوم در ایران می‌تواند به تغییر موازنه قدرت منطقه ‌ای منجر شود و یک موقعیت بی‌سابقه ژئوپلیتیکی و اقتصادی را به تهران بدهد. روزنامه معاریو در ادامه گزارش خود اذعان می‌دارد که این اکتشاف، یک فرصت بی‌سابقه و عظیم در بخش اقتصاد و انرژی به ایران می‌دهد و روشن است که با وجود آنکه کیفیت و هزینه استخراج این لیتیوم اکتشافی مشخص است، اما حفظ حدود یک دهم مصرف لیتیوم جهان و تحت کنترل داشتن این ماده خام راهبردی، ایران را به یک بازیگر مهم ژئوپلیتیکی در سیاست و اقتصاد جهانی تبدیل خواهد کرد.
روزنامه چاپ انگلیس در این زمینه نوشت: "لیتیوم" سلاح جدید ایران، آمریکا و اسرائیل را نگران کرده و اینها این امکان جدید را خطرناکتر از برنامه هسته ای و موشک‌های "خیبر" و مافوق صوت "فتاح" می دانند.
عبد الباری عطوان نویسنده فلسطینی تبار سرشناس مقیم انگلیس در مقاله ای در باره این مساله می نویسد
با این کشف اگر بگوییم توافق هسته‌ای ایران دیگر اولویتی برای آمریکا ندارد اغراق نکرده چراکه از این پس ایران در صنایع نظامی پیشرفت چشمگیری بدست خواهد آورد به ویژه که در زمینه موشک‌های مافوق صوت و پهپادها توانایی‌های بالای از خود نشان داده و توازن قدرت را به نفع متحدان آسیایی خود تغییر دادند.
 گفتگوی تلفنی ماکرون رئیس جمهور فرانسه با آقای رئیسی رئیس جمهور ایران و تاکید بر امکان متفاوت سازی سیاست های اروپا از امریکا در برخورد با ایران ممکن است بی ارتباط با اکتشاف لیتیوم نباشد 
https://spnfa.ir/20230630/16675269.html
درباره ليتيوم ايران و خواص آن
https://spnfa.ir/20230303/14833624.html
ذخائر ليتيوم در كشوهاى جهان
https://spnfa.ir/20230303/14839539.html
00343179

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 042
پاپ فرانسیس: دادن اجازه برای هتک حرمت قرآن، محکوم است
http://fna.ir/3dj05q
00343179

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 043
باهمكارى دولت آلبانى؛
1- هشدار نخستوزير آلبانى به منافقين كه از خاك الباني نمي توانند عليه ايران استفاده كنند
2- به اردوكاه منافقين در آلباني حمله شد و برخي از عوامل ترورها كشته شدند
3- و حمله و توقيف هارد وکامپیوترهای منافقین و انتقال از آلبانی به ایران
1- هشدار نخست وزیر آلبانی به گروهک منافقین
نخست وزیر آلبانی در مصاحبه با شبکه آلمانی "اشپیگل" گفت که گروهک منافقین برای جنگ علیه ایران باید خاک آلبانی را ترک کنند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "ادی راما"، نخست وزیر آلبانی دیروز در مصاحبه‌ای با شبکه آلمانی "اشپیگل" گفت که گروهک منافقین نمی‌توانند از آلبانی برای جنگ علیه ایران استفاده کنند.
راما در پاسخ به سوال اشپیگل گفت: «اگرچه مجاهدین خلق (گروهک تروریستی منافقین) مورد استقبال قرار می‌گیرند، اما آن‌ها نباید از آلبانی به عنوان بستری برای عملیات سیاسی خود استفاده کنند. میهمانان ما بارها این توافق را نقض کرده‌اند.»
وی در بخشی از صحبت‌های خود اظهار کرد: «آلبانی قصد جنگ با ایران را ندارد. آلبانی کسی را که از مهمان نوازی ما سوء‌استفاده کرده باشد، نمی‌پذیرد.»
نخست وزیر آلبانی با طرح این ادعا که منافقین حق دارند برای آزای خود بجنگند، گفت: «اما برای انجام این کار باید آلبانی را ترک کنند.»
روز سه شنبه 30 خرداد ماه، پلیس آلبانی به پادگان گروهک منافقین در شهر دوروس این کشور موسوم به «اشرف 3» حمله کرد.
شروع این درگیری از آنجا بود که پلیس ضدتروریسم آلبانی، 6 نفر از کادرهای سیاسی گروهک را فرا می خواند و به آنها ابلاغ می کند که قصد دارد برای سرکشی و بازدید به مقر آنها که یک اردوگاه بزرگ با دیوارهای بلند و حفاظت شده است به آنجا رفته و خواهان بازرسی از اردوگاه می‌شود.
این در حالیست که منافقین برای فریب رسانه ها و مردم آلبانی هر چند وقت، یک هیئت از آنان را به داخل پادگان می آورند و اماکنی نظیر سالن غذاخوری، آشپزخانه، استودیو داخلی و... را به آنان نشان می‌دهند.

پلیس آلبانی بار دیگر وارد مقر منافقین شد/ کشف اطلاعات جدید از داخل اردوگاه اشرف3اختصاصی/ جزئیات جدید از حمله پلیس آلبانی به مقر منافقین/ یکی از عوامل ترور شهید حسن آیت کشته شد

3- رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در مورد انتقال کامپیوتر های منافقین از آلبانی به ایران تاکید کرد: بخشی از هارد و کیس‌ها رسید، مشغول بازیابی اطلاعات، شناسایی رابطان و هسته های تخریب و نقاط کور هستند.
بی‌بی‌سی: حقوق مجاهدین نقض شده و ما آن را شدیدا محکوم می‌کنیم؛ نگران افراد مرتبط با سازمان در داخل ایران هستیم!
https://akharinnews.com/images/1402/03/ ... -08-38.mp4
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:33 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 044
درخواست کمک فرانسه از رژیم صهیونیستی برای سرکوب اعتراضات جوانان فرانسه
https://irna.ir/xjMQKK
00343179

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 045
جنگ ابرقدرت‌ها بر سر گالیوم و ژرمانیوم دو فلز اصلى ساخت تراشه ها / ظرفيت ایران در رقابت جهانی تراشه چیست؟
صنایع دفاعی و نظامی، صنایع تلفن همراه و گوشی‌های هوشمند، صنعت خودرو، صنعت لوازم خانگی، صنعت مخابرات و صنایع ماهواره‌ای و بخش‌های مرتبط همه به دو فلز گالیوم و ژرمانیوم وابستهاست.
چین 83 درصد ژرمانیوم و 94درصد گالیوم جهان را به تنهایی تولید می‌کند. بنابراین چین در این دو بازار یک عرضه‌کننده اصلی است و تعیین‌کننده قیمت این مواد نیز هست.
https://irna.ir/xjMRCb
00343179

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 046
معترضان فرانسوی بنای مربوط به «هلوکاست» را تخریب کردند / خشم نتانیاهو و دولت اسرائيل از سمت و سوى اعتراضان فرانسه
https://irna.ir/xjMQtz
 khabaronline.ir/xkbhg
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:34 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 047
طالب اشتغال در حراست به بهانه امتناع نماينده مجلس ازمساعدت؛ اقدام به آتش زدن نماينده مجلس كرد كه بخيركذشت
نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی درخصوص حادثه سوءقصد به خود گفت: ما در مراسم کلنگ‌زنی دانشکده پرستاری شادگان به همراه جمعی از مسئولین حضور داشتیم که یک فرد جوانی با یک بطری بنزین ۲-۳ لیتری آمد و بنزین را روی من ریخت و در ادامه سعی کرد که بنده را آتش بزند اما فندک روشن نشد و موفق نشد.
وی درخصوص انگیزه این فرد از چنین اقدامی عنوان کرد: ایشان یک مدتی دنبال اشتغال بود و مشغول هم شده بود اما می‌گفت که اینجا مناسب نیست و من باید بروم در حراست؛ خب این دیگر در اختیار ما نیست.
https://www.namehnews.com/fa/tiny/news-682339
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:36 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 048
مجری و کارشناس فاکس‌نیوز امريكا گفت:
ایران در آستانه تبدیل شدن به یک ابر قدرت است موشک‌هایی دارد که می‌توانند به ایلات متحده برسند.
https://cdn.khabaronline.ir/d/t/2023/07 ... 877034.mp4
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:36 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 049
تغییر جای عکس سردار سلیمانی در سالن وزارت خارجه (براى عدم تكرار امتناع وزير خارجه ها) الان حضور الجزاير
https://www.asriran.com/fa/news/897094/
ظاهرا باند سفهاء در وزارت خارجه مقدارى تعديل رويه داده!!؟،
اصلا جه كارى است تصوير شخصيت غير ديبلمات را علاوه بر تصوير رؤساء آن هم در سمت برجم كشور خارجى ميهمان تحميل مى كنيد؟!!
اين واكنشهاى مسؤولان خارجى كه اثرتضعيفى بيشترى دارد؟؟؟!!!
خصوصا كه منجربه تغييرات ثابت (مثل برداشتن ياجابجايى) بشود؟!!
آيا44 سال كذشته كه وزارتخارجه ايران علاوه بر رؤساء؛ عكس سرداران شهيد نصب نكرده بود، انقلابى نبود؟
و آيا در اين نوبت اخير كه خلاف متعارف؛ عكس نصب كرديد؛ دستاورد ديبلماتيكى بجز شكست و عقب نشيني و جنجال؛ و تضعيف موقعيت ايران؛ حاصل شد؟
خدايا مملكت و ملت را از سلطه جاهلان برهان
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:37 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 049
نهادهای امنیتی اسرائیل:
توان بازدارندگی اسرائیل در مقابل حزب الله دچار فرسودگی شده است
https://tn.ai/2922850
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:39 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 050
فناورى و مراحل توليد، و سرعت و دقت و تمركز كارى توليد جمدان هاى بازار ايران
https://www.asriran.com/fa/news/896626/
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:40 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 051
بیش از یک‌چهارم بزرگسالان بریتانیا هرگز یک تخم‌مرغ آب‌پز درست نکرده‌اند و نمی‌دانند چگونه این کار را انجام دهند. = ازاين آمار توانايى طبخ ساير غذاها هم بدست مى آيد
«گزارش آشپزی» سالانه سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای «ویتروز» (Waitrose) که به بررسی عادت‌های آشپزی در بریتانیا می‌پردازد، نشان می‌دهد که ۳۵٪ بریتانیایی‌ها خود را «آشپز عالی» یا «خیلی خوب» می‌دانند، در حالی که از هر چهار بزرگسال بریتانیایی، یک نفر هرگز تخم‌مرغ آب‌پز درست نکرده است و بلد نیست این کار را انجام دهد. 
 ۳۴٪ معتقدند اصطلاح «مهمانی شام» از مد افتاده است.
چهار نفر از هر ۱۰ نفر، ترجیح می‌دهند تکه‌های ارزان‌تر گوشت و مواد مقرون به‌صرفه‌تر را برای دورهمی‌ها انتخاب کنند
و حدود ۷ درصد افراد از دوستانشان می‌خواهند با خود غذا بیاورند.

محبوبیت فزاینده سرخ‌کن‌ هواپز (بدون مصرف روغن) علاوه بر جنبه هاى سلامتى همجنين بخاطر كرانى هزينه هاى انرزى
بحران هزینه زندگی که بریتانیا را فراگرفته، بسیاری از خانواده‌ها را مجبور کرده است به دنبال راه‌هایی برای جمع‌آوری پول در تابستان و زمستان باشند.
عامل بزرگی که این مشکل را به وجود آورده، افزایش هزینه قبوض برق و گاز خانگی است- که با حمله روسیه به اوکراین تشدید شد- و در حال حاضر حتی پس از مداخله دولت برای مسدود کردن سقف قیمت انرژی اداره بازارهای گاز و برق بریتانیا (Ofgem) در سپتامبر، تقریبا دو برابر سال قبل است.
از روشن کردن سیستم گرمایشی برای فواصل کوتاه‌تر در خانه گرفته تا انتخاب نشان‌های تجاری مرغوب که در راهروهای سوپرمارکت‌ها وجود دارند، با این تورم ۱۱.۱ درصدی و ثابت ماندن دستمزدها، نمی‌توان هیچ راهی برای صرفه‌جویی پیدا کرد.
همه این‌ها تا حد زیادی به توضیح محبوبیت ناگهانی سرخ‌کن‌های هواپز (ایر فرایر) کمک می‌کند؛ آن فرهای کوچک پرقدرتی که با هوای گرم کار می‌کنند و در پاییز امسال ناگهان از قفسه فروشگاه‌ها ناپدید می‌شوند.
طبق تحقیقات یوتیلیتا، یک اجاق برقی موقع کار کردن به طور متوسط حدود ۱.۰۵ پوند در روز هزینه دارد، اما یک سرخ‌کن هواپز می‌تواند هزینه شما را تا ۱۷ پنی در روز کاهش دهد (به‌ویژه به این دلیل که تقریبا نیازی نیست که آن را از قبل گرم کنید) و این برای هفته‌ها و ماه‌ها به صرفه‌جویی قابل‌توجهی منجر می‌شود.
چندکاره بودن آن‌ها هم توجه‌ها را به خود جلب کرده است؛ بسیاری از مدل‌ها چند منظوره‌اند و می‌توانند کارهای مختلفی از آبگیری گرفته تا پختن و برشته کردن انجام دهند: گوشت، سیب زمینی و سبزیجات همگی در آن‌ها به‌خوبی می‌پزند.
آن‌ها همچنین از بسیاری از وسایل جایگزین پخت‌وپز سالم‌ترند زیرا با گردش هوای گرم از طریق یک فن داخلی قدرتمند کار می‌کنند و نیاز به روغن‌های گیاهی چرب را بین می‌برند.
چیپس‌های ترد، یکنواخت و بدون چربی را می‌توان به‌سرعت و بدون نیاز به ظرف‌های روغن ناخالص و چرب جوشان در سرخ‌کن‌های پر از روغن درست کرد.
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:40 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 052
ربات‌های انسان‌نما برای کمک به حل مشکلات بشر (تحت عنوان كمك به امر خير) گرد هم آمدند
سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۵ برنامه‌ای پانزده‌ساله شامل ۱۷ هدف تهیه کرد تا بتواند از رهگذر آن، زندگی بشر و وضعیت کره زمین را بهبود ببخشد، اما اکنون که هفت سال از این برنامه باقی مانده رسیدن به چنین اهدافی خیلی دوردست به نظر می‌رسد.
اهدافی که سازمان ملل آرزو داشته تا هفت سال دیگر به آنها برسد، حذف فقر و گرسنگی، دست‌یابی به تندرستی همگانی، آموزش باکیفیت برای همه، برابری جنسیتی، کاهش آلودگی زمین و دریا، و صلح و آشتی بشری است.
این آرزوها هرچه زمان می‌گذشت دور و درازتر به نظر می‌رسید، اما در ماه‌های اخیر بارقه‌هایی در حوزه فناوری درخشیده که امید را در دل دست‌اندرکاران برنامه‌های بشردوستانه سازمان ملل زنده کرده است.
چند ماه پیش از این، پیشرفت‌های حوزه هوش مصنوعی سرانجام به صحنه عمومی وارد شد و یک سایت اینترنتی تبادل متن به نام چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT) توجه همگان را به خود جلب کرد. در این سایت، هوش مصنوعی به سفارش مخاطبان، متن و نامه و داستان و نمایشنامه و کد رایانه‌ای و خودآموز زبان خارجی و هر چیز دیگر که مخاطب بخواهد می‌نویسد.
از سویی دیگر، از چندی پیش، ساخت ربات‌های مختلف انسان‌نما که دارای مهارت‌های اجتماعی نیز هستند، نگاه‌ها را به سوی خود کشید.
ایده ترکیب این دو حوزه و استفاده از آن برای شتاب بخشیدن به برنامه هفده‌بندی سازمان ملل به اندازه‌ای جذاب شد که این سازمان ترتیبات اولین گردهم‌آیی ربات‌های انسان‌نما را فراهم کرد و آن را همایش «هوش مصنوعی برای امر خیر» (AI for Good) نامید.
این گردهم‌آیی که روز پنج‌شنبه ۱۵ تیر در ژنو سوئیس آغاز به‌کار کرده، ده‌ها ربات، از جمله چندین ربات انسان‌نما را برای اولین بار در یک محل جمع کرده تا توانایی‌های خود را برای کمک به این سازمان در دستیابی به یک رشته از اهداف جهانی دشواریاب به نمایش بگذارند.
در این همایش، اکثریت آژانس‌های سازمان ملل به اضافه سه هزار نفر از ۱۸۳ کشور حضور دارند و ۱۵ هزار نفر نیز به‌صورت آنلاین در نشست‌های آن مشارکت می‌کنند. ۹۰۰ نهاد علمی و دانشگاهی نیز نمایندگانی در این همایش دارند.
سازمان ملل در حال حاضر در برنامه‌های جهانی غذا، از هوش مصنوعی برای شناسایی مناطقی که ساکنانش به سمت گرسنگی می‌روند استفاده می‌کند و این سازمان، کامیون‌های رباتیک کنترل از راه دوری را نیز در دست ساخت دارد که به مناطق خطرناک کمک‌های اضطراری خواهند رساند. سازمان بهداشت جهانی هم در حال کار بر روی یک سامانه معیار برای اطمینان از صحت تشخیص بیماری‌ها با هوش مصنوعی است.
با وجود نگرانی‌های فزاینده در مورد آینده تأثیرات پیشرفت هوش مصنوعی بر زندگی بشر، سازمان ملل می‌کوشد تأکید را بر جنبه‌های مثبت این روند بگذارد. سازمان ملل متحد قصد دارد از این فناوری برای پیشبرد جهشیِ کشاورزی و تولید مواد غذایی، زدودن آلودگی از محیط زیست، آموزش و پرورش و افزودن به طول عمر باتری‌ها و غیره یاری بگیرد.

تصویر از صحنه واقعى نزدیک شدن دست یک ربات و دست یک انسان در همایش «هوش مصنوعی برای امر خیر» (AI for Good) سازمان ملل در ژنو سوئیس

نادین، دزدموندا، آی-دا و جمینوئید
اما آژانس‌های سازمان ملل اکنون در گردهم‌آیی ژنو،‌ از نادین، دزدموندا، آی-دا و جمینوئید به عنوان چهره‌های برتر در میان ربات‌های انسان‌نما و ده‌ها ربات دیگر دعوت به‌عمل آورده‌اند تا قابلیت‌های خود را برای انجام کار نیک به نمایش بگذارند.
«نادین»، یک ربات اجتماعی که اخیراً شش ماه را در خانه‌های افراد سالمند در سنگاپور گذراند از شرکت‌کنندگان در این همایش است.
نادین احساساتی شبیه احساسات انسانی از خود نشان می‌دهد و افراد را «به یاد می‌آورَد». او در سنگاپور به خانه افراد مسنی که نمی‌خواهند از خانه خود به کوی سالمندان نقل مکان کنند می‌رود و با آنها صحبت کرده و دبرنا بازی می‌کند.
نادین ربات پروفسور نادیا مگننات تالمان، پیشگام در رباتیک در دانشگاه ژنو است و چهره‌اش نیز بر اساس چهره پروفسور نادیا ساخته شده است. نادیا مگننات تالمان می‌گوید که نادین به دلیل توانایی آشپزی و آوازخوانی، همدم خوبی برای افراد مسن است.
شرکت‌کنندگان در این همایش، در حال گذر از سرسرای همایشگاه، با دزدمونا روبه‌رو می‌شوند، یک ربات انسان‌نمای «ستاره موسیقی راک» با موهای بنفش که بر روی صحنه و با همراهی یک گروه انسانی، آواز خوانده و هنرنمایی می‌کند.
در گوشه‌ای دیگر، آی-دا (Ai-da)، یک ربات هنرمند که در سبک هنرهای معاصر نقاشی می‌کند، با صدایی آرام به سوالات پاسخ می‌دهد و می‌گوید که «از نقاشی لذت می‌برم و دوست دارم چیزهایی بیافرینم که دارای معنی باشند.»
در این نشست، همچنین «جمینوئید» (Geminoid)، یک ربات مذکر که ظاهر، لهجه و رفتارش از خالق آن یعنی پروفسور هیروشی ایشی گورو، از دانشگاه اوزاکای ژاپن الگوبرداری شده، حضور دارد. پروفسور ایشی گورو در همایش شرکت نمی‌کند اما همتای روباتیک او به جای او سخنرانی خواهد کرد. پروفسور ایشی گورو این ربات را از ژاپن کنترل می‌کند.
این گردهم‌آیی دو روزه در روز جمعه با برگزاری اولین نشست مطبوعاتی انسان-ربات در جهان و با پاسخگویی ربات‌ها به سؤالات خبرنگاران به پایان رسيد.
9 ربات انسان‌نما در اولین کنفرانس مطبوعاتی انسان-ربات جهان چه گفتند؟
http://fna.ir/3dk2tw
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:42 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 053
ميزان اهتمام فرانسويان به مراسم بزرگداشت «ناپلئون بناپارت» و چهره محلات پاریس با زباله های ریخته شده
https://www.mashreghnews.ir/news/1506782/
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:42 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 054
يزيديان امروز (طالبان) و تشنه نكهداشتن شيعيان كانل
https://af.shafaqna.com/FA/568273
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:44 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 055
اقبال كشورهاى جهان به حفظ ذخائر خود به صورت طلا و در داخل كشورها
بحران مالى جهانى در بيش رو توجه از دلار بركشته و به طلا معطوف شده است،
اثرات تحريمها ومحدوديت معاملات به دلار سبب ديكر اقبال به طلا شده،
بلوكه كردن ذخائر كشورها توسط امريكا سبب هشيارى كشورها و انتقال از بانكهاى خارجى به داخل كشورها شده است
راد رینگرو، رئیس مؤسسات رسمی اینویسکو، که بر این گزارش نظارت داشت، گفت که این یک دیدگاه کلی است. او گفت: اگر طلای برای من است، پس من آن را در کشورم می‌خواهم .
https://fa.shafaqna.com/?p=1608334
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:44 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 056
صدها نفر در سارایوو سالگرد کشتار مسلمانان سربرنیتسا را گرامی داشتند
https://fa.shafaqna.com/?p=1608212
00343179

پست جديدتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 5:45 pm

درسهاى زمانه شناسي ذيحجه 1444 شماره 057
روسیه اعلام کرد که گروه بریکس ارز جدیدی با پشتوانه طلا معرفی خواهد کرد.
دستیار وزیر امور خارجه می گوید: به صحنه آمدن پولی با پشتوانه طلا توسط بریکس که مورد حمایت ۴۱ کشور با اقتصادهای بزرگ و تاثیرگذار است دلار و یورو را تضعیف خواهد کرد و به سود کشورهایی مانند ایران خواهد شد و دراین میان ایرانیان دارای طلا ثروتشان افزایش خواهد یافت. 
https://www.entekhab.ir/0034dB
00343179

قبليبعدي

بازگشت به درسهای زمانه شناسی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: ClaudeBot و 0 مهمان

Aelaa.Net