25 چیز كه در يخجال نبايد نگهداري كرد
ارسال شده در: سه شنبه آپريل 18, 2017 9:23 pm
25 چیز كه در يخجال نبايد نگهداري كرد
طبیعی است که ما در نگه داشتن مواد غذایی به مدت طولانی مشتاق باشیم. بنابرین همیشه انها را در یخچال نگهداری می کنیم و معتقدیم که همه مواد غذایی به مدت طولانی در یخچال حفظ می شوند. ولی در حقیقت همه مواد غذایی نمی توانند در یخچال نگهداری شوند زیرا زود فاسد می شوند.
سایت " هلثی لیو " به معنی سلامتی، فهرست 25 نوع از مواد غذایی که قرار دادن آنها در یخچال نادرست است را منتشر کرده است که مشتمل بر موارد زیر است:
1- موز
موز حاوی عناصری است که با قرار گرفتن در یخچال خاصیت خود را از دست می دهد. لذا کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که موز در درجه حرارت اطاق نگه داری شود تا برسد.
2- سیب زمینی
درجه حرارت پایین یخچال به عملیات تبدیل نشاسته به قند در سیب زمینی کمک می کند. لذا کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که سیب زمینی در درجه حرارت اطاق نگهداری شود. جایی که در معرض تهویه خوب باشد.
3- پیاز
هنگامی که پیاز را داخل یخچال قرار می دهیم باعث نرم تر شدن پیاز می شود. کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که پیاز در جاهایی که دارای تهویه مناسب و درجه حرارات معتدل است نگهداری شود. اما اگر پوست پیاز گرفته شد می توان آن را در یک ظرف درب بسته داخل یخچال نگهداری کرد.
4- آووکادو
برخی اووکادو نارس را داخل یخچال قرار می دهند و این باعث می شود که فرایند نضج و رسیدن آن متوقف شود. لذا باید آن را خارج از یخچال نگهداری کنید تا عملیات نضج آن کامل شود. سپس می توانید از آن استفاده کنید.
5- سیر
هنگامی که سیر در یخچال نگهداری شود باعث ایجاد جوانه شده و نرم می شود. لذا باید در درجه حرارت اطاق نگهداری شود.
6- نان
قرار دادن نان در یخچال باعث می شود خشک و سفت شود. لذا بهتر است که در یخچال نگهداری نشود مگر در حالتی که پنیر یا گوشت داخل ان قرار داده شده باشد که بیرون گذاشتن از یخچال باعث خراب شدن مواد داخل آن می شود.
7- قهوه
دانه های قهوه نیازمند مکان خشک و تاریک و معتدل هستند تا عطر و طعم آنها حفظ شود. لذا یخچال مکان مناسبی برای نگهداری دانه های قهوه نیست. و در صورت وجود مقدار زیادی از قهوه می توانید آنها را در کیسه های بدون هوا و خنک نگهداری کنید.
8- گوجه فرنگی
نگهداری گوجه در یخچال باعث می شود که طعم آن از بین برود. و درجه حرارت یخچال باعث متوقف شدن رسیدن گوجه می شود و بر بافت بیرونی گوجه اثر می گذارد. لذا بهتر است که در یخچال گذاشته نشود و در درجه حرارت اطاق نگهداری شود.
9- عسل
عسل را می توان با نگهداری عسل مهر و موم شده در درجه حرارت اطاق نگهداری کرد. اما هنگامی که در یخچال نگهداری می شود قند آن جدا شده و روان بودنش را از دست می دهد.
10- هندوانه
وقتی که هنوز هندوانه قاچ نخورده است نباید در یخچال نگهداری شود. تحقیقات نشان می دهد که هندوانه قبل از بریده شدن باید در درجه حرارت اطاق نگهداری شود تا آنتی اکسیدانهای آن حفظ شود. اما بعد از قطعه قطعه شدن باید حتما در یخچال نگهداری شود.
11- کدو سبز
کدو نیازمند مکانی است که دارای تهویه مناسب و خشک و تاریک باشد تا بشود برای مدت زمانی طولانی آن را نگهداری کرد.
12- روغن زیتون
نگهداری روغن زیتون در یخچال باعث ایجاد لزوجت شده خواصش را از دست می دهد و مانند کره می شود. لذا باید در مکان تاریک و در درجه حرارت معتدل نگهداری شود.
13- ریحان
قرار دادن برگهای ریحان در یخچال باعث می شود که سریعا خشک و پژمرده شود. و باعث می شود که بوی غذاها را به خودش جذب کند. لذا باید مانند برگ گل با آن رفتار کرد. یعنی در فنجان پر آب در درجه حرارت اطاق نگهداری شود تا برای مدت زمانی طولانی باقی بماند.
14- میوه هایی مانند زرد آلو، کیوی، هلو، شلیل و انبه
میوه های فوق مانند گوجه نباید در یخچال نگهداری شوند زیرا فرایند رسیده شدن آنها متوقف می شود. و برخی از خواص غذایی شان را از دست می دهد و هنگامی که در یخچال نگهداری شود باعث می شود که پوست خارجی آن خراب شود.
15- کره بادام زمینی
باید که بیرون از یخچال نگهداری شود، زیرا قوام آن از بین می رود و خشک و سفت می شود. می توان آن را با پوششی داخل کابینت آشپزخانه نگهداری کردتا بافت نرم و لطیف آن باقی بماند.
16- ترشیجات
از اشکالات رایج این است که ترشیجات را داخل یخچال نگهداری می کنند. در حالیکه آنها حاوی مواد نگهدارنده ای است که می تواند برای مدت زمان طولانی بیرون از یخچال نگهداری شود.
17- تخم مرغ
آراء مختلفی در این مورد وجود دارد که آیا گذاشتن تخم مرغ داخل یخچال صحیح است یا نه! ... مطالعات نشان می دهد که نگهداری تخم مرغ بیرون از یخچال تاثیر منفی بر آن ندارد الا اینکه برخی از تحقیقات نشان داده است گذاشتن تخم مرغ بیرون از یخچال بر طعم آن اثر می گذارد. لذا بهتر است ان را خارج از یخچال در درجه حرارت اطاق نگهداری کنید.
18- کنسرو
بیشتر افراد ترجیح می دهند که کنسرو درب بسته را داخل یخچال نگهداری کنند؛ اما حقیقت این است که تا زمانی که کنسرو باز نشده آن را داخل کابینت نگهداری کنید.
19- مرکبات
مرکبات مانند پرتقال و لیمو وقتی داخل یخچال گذاشته شوند سریع فاسد می شوند؛ این مرکبات نیاز به درجه حرارت متوسط دارند تا بخوبی برسند و قرار دادن آنها داخل یخچال مانع از انجام این فرایند می شود و بر پوست بیرونی انها اثر می گذارد.
20- خیار
بهتر است خیار بیرون از یخچال نگهداری شود، چرا که درجه حرارت پایین باعث از بین رفتن سریع پوست خارجی آن می شود و خیار فاسد می شود؛ پس برای اینکه برای مدت زمان طولانی بتوانید آن را نگهداری کنید آن را داخل یک ظرف روی میز در درجه حرارت اطاق قرار دهید.
21- هویج
هویج هم همانند خیار اگر داخل یخچال نگهداری شود سریعا فاسد می شود. بهتر است که آن را در یک مکان تاریک و خشک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.
22- شکلات
بیشتر افراد شکلات را داخل یخچال نگهداری می کنند، ولی این روش خوبی نیست و روی طعم و مزه آن اثر می گذارد با این حال اگر آب و هوا گرم باشد چاره ای نیست جز اینکه برای جلوگیری از خراب شدن ان داخل یخچال نگهداری شود.
23- دانه ها و حبوبات
دانه ها و حبوبات برای اینکه مدت زمان طولانی نگهداری شوند باید بیرون از یخچال باشند. درجه حرارت پایین و رطوبت باعث فاسد شدن انها شده و باعث می شود که نرم شده و طعم لذیذ آن از بین می رود.
24- فلفل
از باورهای شایع این است که یخچال از دانه های فلفل نگهداری می کند. ولی حقیقت آن است که یخچال بر پوست بیرونی فلفل اثر می گذارد و باعث فاسد شدن آن می شود؛ لذا بهتر است که آن را در جای خشک و معتدل قرار دهید.
25- ادویه جات
بسیاری بر این باور هستند که نگهداری ادویه جات داخل یخچال باعث حفظ آن برای مدت طولانی می شود؛ ولی این باور اشتباهی است در حالیکه شما می توانید تمام ادویه جات را در کابینت آشپزخانه برای مدت زمان طولانی نگهداری کنید.