عنوان مقاله: فيتوشيمي و خاصيت ضدباکتريايي عصاره دانه محلب سياه (Monechmaciliatum)
هدف از مطالعه حاضر تعيين اثرات بازداندگي دانه هاي پودر شده محلب سياه به عنوان
يک گياه دارويي سنتي آفريقا که جهت درمان ناراحتي هاي تنفسي، آلرژي و سرماخوردگي استفاده مي شده است.
روش تحقيق: انواع عصاره هاي دانه محلب سياه که با روش ها و حلال هاي مختلف استخراج شدند
در شرايط آزمايشگاهي عليه رشد باکتري ها و قارچ ها عامل عفونت هاي تنفسي مورد بررسي قرار گرفتند.
نتايج و بحث: باکتري کلبسليا پنومانيا حساسيت زيادي به عصاره هيدروالکلي محلب به دست آمده
به روش خيساندن يا ماسراسيون به نبست 70 درصد اتانول و 30 درصد آب و عصاره آبي از خود نشان داد.
استافيلوکوکوس آرئوس حساسيت متوسطي به عصاره هيدروالکلي محلب به دست آمده
به روش خيساندن يا ماسراسيون به نبست 70 درصد اتانول و 30 درصد آب داشت.
پزودوموناس آئروژننوزا به تمامي عصاره از خود مقاومت نشان داد.
در کل تمامي قارچ ها به عصاره هاي گياه مورد بررسي از خود مقاومت نشان دادند.
مهمترين ترکيبات فيتوشيمي شناسايي شده در عصاره بذر محلب شامل تري ترپن ها، تانن، فلاونوئيد و آنتراکوئينون ها بودند.
نتايج آزمايش تا حدودي استفاده سنتي از گياهان را براي درمان عفونت هاي تنفسي تاييد مي کند.
توصيه كاربردي/ صنعتي: عصاره هاي حاصل از دانه محلب سياه مي تواند براي پيشگيري
و درمان بيماري هاي ناشي از عفونت هاي تنفسي بر اثر دو باکتري کلبسليا پنومانيا و استافيلوکوکوس آرئوس مفيد باشد
.پایگاه علمی اطلاعات جهاد دانشگاهی