غرفه باسخ به مسائل معارف الهي بازديدكنندكان

مجمع گفتگوی پژوهشگران وآموزشگران علوم فقه آئین الهی

مدير انجمن: najm115

غرفه باسخ به مسائل معارف الهي بازديدكنندكان

پستتوسط aelaa.net » سه شنبه سپتامبر 07, 2010 10:22 pm

بسم الله الرحمان الرحيم

سلام عليكم ورحمة الله

1- تنها به سؤالات ضروري شخصي خويش كه در عمل به آن نياز داريد اكتفا نمائيد، و از طرح سؤال فرضي و غير ضروري اجتناب نمائيد.

2- در صورتي كه حتما نياز مي بينيد باسختان را از اينجا دريافت نموده و راه ديكري نداريد؛ سؤالتان را اينجا طرح نمائيد

3- براى طرح سؤالات خويش مي توانيد بعد از ثبت نام از طريق سرويس بيغام خصوصي آنرا براى Aelaa.net ارسال نمائيد تا در اولين فرصت ميسور باسخ داده شود.

4- تنها باسخ سؤالات با كاربرد عمومي در اينجا منتشر مي شود، و باسخ سؤالات شخصي و خصوصي منتشر نمي شود.

5- در صورتي كه سؤالي ضمن اينكه شخصي بوده ولي كاربرد عمومي نيز داشته باشد، كليه اطلاعات خصوصي سؤال كننده محفوظ مانده و سؤال به صورت يك برسش عمومي در اينجا باسخ داده مي شود

والحمد لله رب العالمين
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

Re: غرفه باسخ به مسائل ديني بازديدكنندكان

پستتوسط aelaa.net » سه شنبه سپتامبر 07, 2010 10:22 pm

بسم الله الرحمان الرحيم

سؤال:
با اینکه ما چهارشنبه را بخاطر یوم الشک روزه گرفتیم (و بعدا مطلع شديم كه جهارشنبه اول ماه بوده) آیا کفایت از روزه ماه رمضان می کند یا اینکه قضای آن واجب می شود؟ اگر قضا واجب است کفاره چطور؟

جواب:
روزه مزبور كفايت از فريضه ماه رمضان مي نمايد. و نه قضا دارد و نه كفاره. [شمارة ثبت: (1352) منبع: المسائل الإنترنتية]
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

Re: غرفه باسخ به مسائل ديني بازديدكنندكان

پستتوسط aelaa.net » سه شنبه سپتامبر 07, 2010 10:24 pm

بسم الله الرحمان الرحيم

سلام عليكم و رحمة الله و بركاته

سوال:
شخص متأهلى در ماه مبارك رمضان با همسر خود همبستر شده و بس از آن خوابش ميبرد و بعد از اذان صبح از خواب بيدار ميشود و غسل كرده و نمازش را ميخواند.حكم روزه او چيست؟

عليكم السلام ورحمة الله وبركاته
جواب:
* در هر حال فورا استغفار و غسل نموده و روزه را مي كيرد.
منتهى:
1- اكر تاخير در غسل از روي بي اعتنائي به وظيفه (رفع حدث قبل از فجر) نبوده و نيت داشته كه قبل فجر بيدار شود و غسل كند، ولي خواب بر او غالب شده و تا فجر طالع شده بيدار نشده، اين شخص روزه آنروزش صحيح بوده و كفاره و قضائي بر او نيست.

2- اكر تاخير در غسل از روي بي اعتنائي به وظيفه (رفع حدث قبل از فجر) نبوده و نيت داشته كه قبل فجر بيدار شود و غسل كند، ولي خواب بر او غالب شده و قبل از فجر هم بيدار شده ولي بخاطر سستي قصد تاخير در غسل نموده يا خواب بر او مستولي شده تا فجر طالع شده، اين شخص اضافه بر روزه آنروز؛ و بعد از ماه رمضان اين روزه را اعاده نموده يكروز ديكر بجايش روزه بكيرد ولي كفاره اي بر او نيست.

3- اكر تاخير در غسل از روي بي اعتنائي به وظيفه (رفع حدث قبل از فجر) بوده و از ابتدا نيت داشته كه بخوابد تا طلوع فجر و قبل فجر بيدار نشود، اين شخص آنروز را روزه كرفته و بعد از ماه رمضان اين روزه را اعاده نموده يكروز ديكر بجايش روزه بكيرد و كفاره افطار عمدي (60 روز روزه، يا آزاد كردن برده، يا اطعام 60 مسكين) را نيز بايد بجاى آورد.

تذكر:
زني كه در شب ماه رمضان از حيض يا نفاس باك شود و غسل آنرا تاخير بياندازد تا فجر طالع شود؛ همين حكم را دارد .[شمارة ثبت: (1353) منبع: المسائل الإنترنتية]

والحمد لله رب العالمين
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

Re: غرفه باسخ به مسائل ديني بازديدكنندكان

پستتوسط aelaa.net » سه شنبه سپتامبر 07, 2010 10:40 pm

بسم الله الرحمان الرحيم

سؤال:
یکی از دوستان، شب چهارشنبه درباره اول ماه سوال کرد و بنده نیز طبق آنچه اخبار برخي سایت ها بود و احتمال رویت در شب چهارشنبه را بسیار ضعیف می دانستند به او جواب دادم و او چهارشنبه را روزه نگرفت اکنون آیا باید کفاره بدهد؟ و آیا کفاره او بر من است؟

جواب:
او جون در آنوقت برايش معلوم نشده بوده كه جهارشنبه ماه رمضان است، كفاره اى ندارد. و تنها بايد روزه آنروز را قضا بنمايد.[شمارة ثبت: (1354) منبع: المسائل الإنترنتية]
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

اندازه زكات فطره

پستتوسط aelaa.net » پنج شنبه سپتامبر 09, 2010 10:16 am

سؤال:
آيا مقدار زكات فطره از هر جنسى داده مي شود؛ سه كيلو گرم مي باشد؟

جواب:
اندازه زكات فطره براى هر نفر يك صاع مي باشد،
و بر خلاف متداول در ميان عامه ناس؛
اندازه صاع در عهد پيامبر (صلى الله عليه وآله) بنابر نص صريح كلام خازنان وحي (عليهم السلام)؛ پنج مُدّ بوده؛
كه هر مدّ دويست و هشتاد درهم؛ و هر درهم شش دانق؛ و هر دانق شش حبّه؛ و هر حبّه وزن دو دانه جو متوسط مي باشد،
كه بنابر تحقيق يك صاع = 6 كيلو و 368 گرم است.
[شمارة ثبت: (606) منبع: المسائل القمية]
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

تفات يا اتحاد آغاز ماه قمري در بلاد مختلف

پستتوسط aelaa.net » يکشنبه سپتامبر 12, 2010 1:42 am

بسم الله الرحمان الرحیم
السلام علیکم
عید شما مبارک باشد و طاعات و عبادات شما در این ماه مبارک قبول درگاه حق تعالی

سوال:
شروع ماه مبارک رمضان را همانطور که شما فرمودید روز چهارشنبه و انتهای آن را جمعه قرار دادم.
نظر به اینکه در فایل آغازنامه ماههای قمری، کشور آلمان در منطقه ای قرار دارد که وضعیت رویت هلال برای آن غیر ممکن است. شما قبلا فرموده بودید که رویت هلال در شب اول ماه برای کشورهای دارای عروض شمالی بالا، بسیار مشکل است.
دیشب یکی از دوستان آدرس سایتی را برای ما فرستادند که پیش بینی طلوع و غروب و رصد ماه در آلمان می باشد. که سوالی برایم پیش آمده، ذهنم را مشغول ساخته است. آدرس این سایت و عکس های ماه در آگوست و سپتامبر را برای شما می فرستم. در این عکس ها طلوع و غروب ماه هم نوشته شده است. طبق اطلاعات این سایت اولین روزی که غروب ماه پس از غروب خورشید اتفاق می افتد روز دهم سپتامبر(جمعه) می باشد. که البته اطلاعات این سایت از نظر صحت و دقت نیز محل سوال است.
سوال بنده این است که در کلام خازنان وحی و معصومین علیه‌السلام در چنین مواردی، این کشورها برای آغاز و پایان ماه باید بر اساس آن نشانه هایی که در بلاد خودشان ظاهر می شود عمل نمایند یا به علت ویژگی خاص جغرافیایی لازم است برای آغاز و پایان ماه از بلاد نواحی معتدله تبعیت کنند؟
آدرس سایت: .....
برای رصد ماههای دیگر از سال کافی است در همین آدرس، بجای 201009، ماه دیگری قرار داده شود مثلا: 201008
سپاسگزارم و التماس دعا


======================
جواب:

بسم الله الرحمان الرحيم
1- اسعد الله ايامكم وتقبل الله اعمالكم جميعا.
2- تفصيل نكات فقهي و نجومي لازم براى امر استهلال يا تعيين آغاز ماه قمري؛ بطور خلاصه و كامل در ابتداى سالنامه آغازنامه ماه قمري هر سال درج و منتشر شده است، همچنين تفصيل مباحث علمي آن در چندين شماره از مباحث ماه شناسي در هفته نامه آموزشي راه آسمان منتشر گرديده است، كه همگي از جايگاه اينترنتي حيات اعلى قابل دريافت بوده مي توانيد به آنها مراجعه نمائيد، ولي با اين وصف مجددا و برحسب سؤال توضيح مي دهيم.
3- تاريخ و جدول سايت مزبور مانند صدها سايت مشابه؛ منبعش يكي بوده و معمولا با استفاده از يك فرمول واحد و منبع مختصات جغرافيائي واحد، برنامه نويسي شده و براى همگان قابل دسترس بوده؛ و حتى قابل درج در وبلاگ شخصي نيز مي باشد. جداول مصور تقويم قمري يكي از آثار منتشره هر ساله پژوهشكده نجوم بنياد حيات اعلى مي باشد كه تا كنون منتشر شده است، مهم اين است كه منشأ محاسبه و نحوه و مبناي آن چه باشد.
4- اين نوع محاسبات تقريبي بوده؛ و نتيجه اش معمولا بطور تقريبي و بار عايت ضريب دقت آن صحيح است. و هر چند براى مقدمه استهلال و منع ادعاى رؤيت واهي؛ مي توان از آن استفاده نمود، ولي براى استهلال سنديت و اعتبار شرعي نداشته؛ و در باب اثبات رؤيت هلال قابل استناد نيست، چون مبتني بر يك امر حسابي تقريبي بوده در حاليكه استهلال يك امر واقعي حسي است، و نبايد چيزي را بطوري حسابي استخراج كرد و به اسم حسي رصدي ارائه داد، شرع و عقل اين را تاييد نمي كند، بايد هر كدام تحت عنوان خودشان ارائه شوند.
5- قانون الهي آسان است و براى به سختي افتادن بندگان حق در رعايت تكليفشان نازل نشده است: "يريد الله بكم اليسر ولايريد بكم العسر" موضوع معلوم شدن اول ماه قمري دو حالت دارد: يكي شرايط معمولي كه به اقتضاي موقعيت محل ناظر؛ استهلال معمولا ميسر بوده و منطقه نوعا مبتلا به وضعيتهاى غير طبيعي مانع استهلال (مانند: غبار، ابر، ارتفاع زمين محل از سطح دريا، عوارض جغرافيائي و بلنديهاى مانع رؤيت هلال غير مرتفع، بلندي عرض جغرافيائي، آلودگي هوا، سلطه حاكم يا متنفذي كه در موضوع رؤيت بر حسب مصالح قدرت و سياست اعمال نفوذ نمايد) نمي باشد، در اين صورت طبق دستور شرع مقدس به "استهلال" كه براى هر انسان بينائي امري آسان و ميسور است مراجعه نموده، و بدون نياز به هيچ محاسبه يا وسيله اى؛ اگر بطور جمعي در شهري رؤيت هلال اتفاق بيافتد، شروع ماه قمري عقلا و شرعا مسلم است.
6- اما در صورتي كه بطور كلي يا موردي وضعيت فوق اتفاق نيافتاده و شرايطي همراه با يكي از موانع استهلال باشد، در اين صورت آنها كه دستشان از دامان حضرات معصومين كوتاه بوده، يا اينكه به تمام كلام خازنان وحي اعتقاد و التزام نداشته و برخي از نصوص را به تاثر از جريانات فكري يا سلايق شخصي و رايج كنار گذاشته اند، و امور را متاثر از مذاهب ديگر يا جو شايع ملاحظه مي كنند، و يا از اقيانوس بي انتهاي علمشان بهره لازم را نبرده ، يا التزام كافي يا خالص را نداشته اند ، اينها در اين شرايط به نظريات ناقص يا مخلوط روي آورده، و آن چنان دين خدا را مشكل كرده اند كه با كمك هزاران دانشمند علوم رياضي؛ و آن همه ابزار مدرن امروزي مشكلشان حل نشده؛ و برخي به فكر پرتاب ماهواره براى استهلال افتاده اند!
7- سير كواكب از جمله ماه و خورشيد؛ و تعيين موضع دقيق آنها در آسمان؛ و نيز بيش بيني طلوع آنها در هر يك از بلاد كره زمين، مطلبي بوده است كه به بركت هدايت انبياء واوصياي الهي؛ بشر از هزاران سال قبل به آن دست يافته است، و دانش كهن نجوم با دانش نجوم مدرن امروز؛ از اين نظر كاستي و تفاوتي نداشته و از گذشته هاى دور؛ انواع تقاويم كواكب معمول و نوعا صحيح و دقيق بوده است، و دانش مدرن امروز بشري هنوز هم مرهون بسياري از همان مقدمات و اصول محاسباتي بوده و براساس آنها ماهواره ها را به فضا پرتاب مي كند.
8- عدم ابتناي تشخيص اوايل ماههاى قمري بر پيش بيني منجمين يا ابزارهاى نجومي؛ به لحاظ اشكال در دانش و قواعد محاسباتي و ابزارهاي علمي نيست، بلكه مانع از رجوع به اين امر در موضوع استهلال؛ وضعيت خاص ماه و نحوه سير آن، و فرصت بسيار محدود براى ظاهر شدن ماه (كم نور بودن هلال اول ماه؛ و مقدار كمي از ماه نور داشتن؛ و هنگام غروب كه نور خورشيد بر محيط حاكم است و بايد صبر نمود تا بطور كافي نور خورشيد از فضا برچيده شود تا تمايز رنگ كافي براي رؤيت ماه نو؛ از فضاي روشن محل غروب حاصل شود) و مدت چند دقيقه اى محدود استهلال، (كه هر چه بيشتر صبر شود ماه بيشتر غروب مي كند و به اين لحاظ امكان رؤيت سخت تر مي شود) و نكات مختلف مؤثر در علم رؤيت و نور و... از تفاوت درجه حرارت و... همه اين امور سبب شده است كه حتى بشر مدرن امروزي نيز عليرغم پيشرفتهاى بسيار نتواند تاريخ قطعي (كه با واقع مطابق بوده و هيچ وقت مخالف نباشد) براى رؤيت بصري غير مسلح هلال را هميشه و براى همه جا بيش بيني كند، آنچه در تقاويم قديم يا جديد و نيز سايتها با درج تصوير حتى متحرك و زنده از ماه ارائه مي شود، چيزي نيست الا اعلام يك پيش بيني براى احتمال رؤيت هلال كه اين امر عليرغم تمام عناوين علمي و مدرن مقدماتي آن؛ اما چون نتيجه در دايره احتمال است؛ از نظر شرع معتبر شناخته نشده است.
9- همچنين ابزارهاي مدرن رؤيت؛ عليرغم مفيد بودنش (براى اينكه به ناظر بصري خبر دهد كه ماه الآن در آسمان نيست كه بخواهي بروي استهلال؛ و يا بالعكس خوب است، و يا اينكه محل وجود ماه در كدام نقطه است؛ تا استهلال كنندگان به آساني مكان يابي كنند) اما با همه اين فوايد جانبي؛ نمي تواند بطور اساسي جايگزين استهلال بصري غيرمسلح شده؛ يا رؤيت شرعي مبتني بر آن باشد، چه اينكه "رؤيت" مقصد اصلي نبوده؛ كه اگر با وسيله مدرن هم محقق شد؛ كافي باشد، بلكه استهلال بصري غير مسلح؛ يك راه تعيين اول ماه بوده؛ و در صورت عدم تيسر آن؛ شرع شريف راه ساده ديگري جايگزين و مقرر فرموده است، فلذا با از كار افتادن راهي؛ راه ديگري كه از از سوي مولا معين شده لازم الإتباع است، و نمي توان سرخود؛ عنوان راه اول را به روشهايي بطور مصنوعي محقق كرد، و اگر خود رؤيت هلال موضوعيت داشته؛ و بنا باشد از ابزار مدرن رؤيت استفاده كنند؛ امروزه دستگاهي وجود دارد كه ماه را حتى در "لحظه قبل از محاق و لحظه بعد از محاق" (كه فاقد نور مرئي محسوس بصر عادي است) رصد مي كند و حتى تصوير آنرا نيز رسم مي كند، و از نتيجه رصد همين وسيله است؛ كه برخي حكومتها در سالهايي كه (بدون رؤيت بصري معمولي) بخواهند زودتر از وقت اعلام عيد فطر يا قربان كنند؛ استفاده كرده و مي گويند: ماه رؤيت شده است! اگر استهلال شرعي بخواهد بر نتيجه تشخيص ابزار مدرن مبتني باشد؛ چرا ابزار قديمي پنجاه سال قبل؟! و چرا جديدترين ابزار مدرن روز ملاك نباشد؟ و اگر اين ملاك باشد؛ يعني كه ماه دوره محاق نداشته؛ و شما در وقت محاق بخواهيد اعلام رؤيت شرعي كنيد و اين از نظر شرع قطعا صحيح نيست.
10- مسائل دقيقه علمي چيزي نيست كه در تعاليم مكتب وحي؛ محل اشكال باشد، بلكه اين گوشه اى از حكمتهاى احكام الهي است كه تا كنون بر اهل دانش جديد و دانشمندان آشكار شده؛ اهل تأمل را به تعجب؛ و اهل بصيرت را به هدايت و معرفت رسانيده است، اما عدم ملاحظه نتايج آنها يا عدم ابتناي تكاليف عباد بر آنها؛ كه در فتاواي فقهاي مذهب اهل بيت  مشاهده مي شود، به معني بي توجهي به دستاوردهاى علمي نبوده و صرفا براساس اين روش شرع شريف (كه با ملاحظه سهولت امر بندگي خداوند تعالى است) مي باشد.
11- شرع مقدس احكام را طوري مقرر فرموده كه: بنده حق براى تطبيق آنها به زحمت نيافتاده؛ و نياز به منجم و رياضيدان؛ يا صبر كردن تا عصر تكنولوژي نداشته؛ و در هر عصر (چه گذشته بي تكنولوژي؛ چه آينده كه ممكن است برخي از اينها منسوخ يا زائل شود) بشر عادي بتواند وسايل عمل به احكام شرعي را فراهم داشته و بتواند با همين اعضاء و جوارح خدادادي به وظيفه خود عمل كند.
12- ازين رو وقتي راه استهلال بصري (غير مسلح) نتيجه ندهد، يا موانعي (سابق الذكر) باشد كه سبب تحير اهل ايمان گردد، حضرات معصومين كه خازنان كلام وحي و حاملان علوم وحي و مبين تفاصيل احكام الهي هستند؛ قواعد آساني را به اصحاب و پيروان خويش تعليم فرموده اند؛ تا ايشان مانند ديگران در حيرت نمانده و براى تشخيص اول هيچ ماه قمري متحير و معطل نبوده؛ و با فراغت انديشه و خيال؛ به وظايف ديني خويش عمل نموده، و اوقات حقيقي اعمال را از دست ندهند. همانطور كه اصل تكليف از سوي مولا تبيين شده ؛ راه عمل به آن نيز نشان داده شده است، با اين وصف؛ عمل مؤمن متعبد و حركت او بر صراط مستقيم؛ سبب اداي تكليف و برائت ذمه او مي شود، حال چه ماه طالع بشود يا نشود، مردم رؤيت كنند يا رؤيت نكنند، عامه ناس ملتزم بشوند يا نشوند، حكام دول اعلام بكنند يا نكنند؛ هيچ كدام در مطلوب شارع مقدس و مولاي همه عالم تغييري نمي دهد، و بر همه اهل ايمان است كه شرط بصيرت و معرفت بجاي آورده؛ و تسليم و عبوديت خويش را با تطبيق احكام به روش خالص ايشان بيان نمايند، از اين رو بنياد حيات اعلى با هدايت پژوهشكده علوم معرفت الهي، و راهنمايي پژوهشكده علوم فقه و آئين الهي؛ و تلاش پژوهشكده علوم تقويم و نجوم و تنجيم، قواعد مأثوره از حضرات معصومين در باب تعيين اوايل ماه قمري را در قالب تقاويم نجومي 12 گانه تدوين و ارائه نموده است، كه در آنها طبق كلام خازنان وحي تواريخ دقيق اوائل همه ماههاى قمري معين شده است و با رعايت تفاوت ساعت منطقه اى بلاد نسبت به مكه مكرمه براى همه نقاط زمين يكسان است.
13- افزون بر اينكه نتيجه قواعد حسابي مأثوره از اهل بيت در تعيين اوايل ماه قمري براى همه بلاد يكسان بوده، همچنين در رصد ماه مي بينيم كه بجز شبهاى اوليه ماه (كه بخاطر شرايط و عروض متفاوت بلاد) مردم مبتلا به اختلاف در آغاز ماه هستند، ولي همه بلاد كره زمين در تمام شبهاى آينده ماه را به يك شكل رؤيت نموده، و خصوصا شب بدر (كه ماه تمام است) همه در يك شب (با اختلاف ساعت محلي)؛ كامل بودن ماه را رؤيت مي كنند، و خود اين امر آشكار نيز يكساني تقويم قمري را براى همه نقاط كره زمين به ما مي فهماند.
14- گذشته از شبهاى اوليه ماه كه به علت محدوديت فرصت و موانع سابق الذكر اختلاف در رؤيت و تعيين آغاز ماه قمر بيش مي آيد، ولي شبهاى مياني ماه خصوصا شب بدر از مشكلات و آفات سابق الذكر خالي بوده (هم ديدن شكل ماه و تمام بودنش براى همگان آسان است و هم يك شب كامل براى رؤيت آن فرصت مي باشد) و با رصد آن مي توان صحت شب اول تقاويم را سنجيد: طلوع ماه در شب چهاردهم حدود وقت غروب آفتاب، و طلوع ماه در شب سيزدهم قبل از غروب آفتاب، و در شب پانزدهم طلوع ماه بعد از غروب آفتاب، فاصله طلوع ماه در هر شب نسبت به شب قبل بطور ميانگين 50 تا 70 دقيقه است، در رصد سالهاي گذشته نوعا چنين بوده است كه: تقاويمي كه آغاز ماه قمريشان در مواردي با تقويم قواعد مأثوره (از معصومين) متفاوت بوده، در شبي كه ماه بطور آشكار كامل است و بايد شب 14 را نشان دهد ولي طبق تقويم ايشان 13 يا 15 بوده است، البته اين بررسي شب بدر براى تعيين اول ماه كاربرد عملي نداشته؛ چون زمان امكان استفاده از آن متأخر است، و در هر صورت قواعد مأثوره (از معصومين) حجت و ملاك ماست.[شمارة ثبت: (1355) منبع: المسائل الإنترنتية]
والحمد لله رب العالمين



==========نظرات دريافت كنندكان جوابيه===============

بسم الله الرحمان الرحيم
سلام عليکم ورحمة الله وبركاته

جواب مفصل و بر از بركات و نور هدايت و بصيرت شما دريافت شد
عيد سعيد فطر را تبريك مي كوييم و اين جوايبه نيز جزو بركات اين عيد است

نكات فراوان و جالبي در آن هست كه با اينكه ساده به نظر مي رسد
ولي ديده مي شود كه اهل علم و مدعيان تكنولوزي جطور از آن غافلند

اكر كسي اختلافهاي مسالك و استخراجهاي نرم افزارها و نظريات مختلف متحير كننده را ديده باشد به خوبي عظمت و بركات اين جوابيه را مي فهمد انشاء الله

اكر تعبد واقعي نسبت به فرمايشات اهل بيت عليهم السلام باشد هيجيك از اين حيرتها اتفاق نمي افتد

نكته ديكر اينكه در موضوع رؤيت هلال بيشرفت تكنولوزي و تكيه به آن حيرت را زيادتر كرده است و مشكلي حل نشده است
خصوصا كه اين مجامع داراي اين تكنولوزيها با هم اختلاف مي كنند و حيرت بيشتر مي شود
اكر واقعا شب اول ماه متفاوت باشد بس در همان لحظه كه در ايران شب 14 است بايد در آلمان شب 13 باشد در حالي كه در آن واحد براي هر دو، شب 14 است

باسخ اين سوال خودش يك شماره راه آسمان مي تواند باشد انشاء الله

از زحمات و راهنماييهايتان بسيار متشكريم

التماس دعا
والحمد لله رب العالمين

======================


بسم الله الرحمان الرحیم
السلام علیکم

پاسخ مفید و گرانبهای شما را دریافت نمودم
خداوند توفیقات شما را در نشر معارف اهل بیت علیهم السلام روز افزون گرداند

بسیار متشکرم
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

روزه در عروض شمالي كره زمين با روزهاى بسيار طولاني

پستتوسط aelaa.net » يکشنبه سپتامبر 19, 2010 4:05 pm

بسم الله الرحمان الرحيم
سلام عليكم ورحمة الله

سوال:
با احترام - افراد مقيم در عروض شمالي كره زمين در فصل تابستان روزهايي بلند (16 تا 20 ساعت) دارند، در برخي از سالها (8 سال در 33 سال) اين فصل با ماه مبارك رمضان مصادف مي شود، عليرغم اراده شان به اداي فريضه روزه، و شوق بهره بردن از بركات اين ماه شريف، ولي طولاني بودن روزها؛ كرفتن روزه را براى غالب اهل ايمان از شاغل و خانه دار؛ غير عملي يا همراه با مشقت فوق طاقت مي نمايد، درخواست داشتم كه ضمن بيان احكام مربوطه راه حل هايي مطابق اين شرايط ارائه فرماييد؛ تا ضمن حفظ سلامتي و جريان زندكي روزمره، به اداي وظيفه صوم و اين توفيق بزرك نيز نائل شويم. سايه جناب عالي مستدام باد.


عليكم السلام ورحمة الله
جواب:
يا اَيُّهَاالَّذينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ @ اَيّامَاً مَعْدُوداتٍ فَمَنْ كانَ مِنْكُمْ مَريضَاً اَوْ عَلى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ اَيّامٍ اُخَرَ وَ عَلَى الَّذينَ يُطيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعامُ مِسْكينٍ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْرَاً فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ وَ اَنْ تَصُومُوا خَيْرٌ لَكُمْ اِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ @ شَهْرُ رَمَضانَ الَّذى اُنْزِلَ فيهِ الْقُرْآنُ هُدَىً لِلنّاس ِ وَ بَيِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَالْفُرْقانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ وَ مَنْ كانَ مَريضَاً اَوْ عَلى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ اَيّامٍ اُخَرَ يُريدُاللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَ لا يُريدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَ لِتُكْمِلُواالْعِدَّةَ وَ لِتُكَبِّرُوااللَّهَ عَلى ماهَديكُمْ وَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ (ترجمه ) هان اى كسانى كه ايمان آورده ايد! روزه بر شما نوشته شده است؛ همانسان كه بر كسانى كه پيش از شما [بودند،] نوشته شده بود؛ باشد كه پروا پيشه سازيد @ [اين روزه،] روزهايى چند، [بر شما مقرّر شده است؛] امّا هر كس از شما بيمار [و] يا در سفر باشد، [بايد افطار كند و] شمارى از روزهاى ديگر [را روزه گيرد؛] و كسانى كه [روزه براى آنان ] طاقت فرساست، بايد [براى هر روز] فديه اى بدهند، كه [آن ] خوراك دادن به بينوايى است؛ و هر كه كار نيكى را به دلخواه خود انجام دهد، براى او بهتر است؛ و روزه گرفتن [گرچه مشكل باشد،] براى شما بهتر است، اگر [اثرات سازنده آن را] بدانيد @ ماه رمضان [همان ماه پربركتى ] است كه در آن قرآن [شريف ]- بعنوان راهنمايى براى مردم و [دربردارنده ] نشانه هايى روشن از هدايت، و [ميزان سنجش و] جداسازى حق از باطل - فرو فرستاده شده است. پس هر كس از شما اين ماه را دريابد، بايد آن را روزه بدارد؛ و هر كه [در آن ماه ] بيمار يا در سفر باشد، شمارى از روزهاى ديگر را [روزه بگيرد]. و [اين ترخيص معذور براى آن است كه كار بر شما آسان شود] خداوند براى شما آسانى مى خواهد و دشوارى [و رنج ]برايتان نمى خواهد؛ و ]شمار [آن روزها] را كامل سازيد و خدا را به پاس آنكه شما را راه نموده است، به بزرگى [و شكوه ] بستاييد؛ و باشد كه [او را به پاس ارزانى داشتن اين نعمتهاى گران ] سپاس گزاريد. (قرآن كريم سوره بقرة آيه 183 تا 185).

بـر اساس تعاليم كلام وحي و خازنان وحي (اهل بيت ) هر كه اداي روزه او را بي طاقت نمايد، در همان روز به عنوان فديه اطعام مسكين نموده و بعد از ماه رمضان آن روزه را قضا نمايد.

1- اكر برنامه غذايي سحري و ساعات فعاليت و استراحت را تنظيم مناسب نموده، و در وقت سحري؛ از قرصهاي مكمل (كياهي و معدني ه نياز روزانه ويتامين واملاح معدني را تامين مي كنند) استفاده كنند، روزه طولاني حتى بيشتر از ساعات مذكور نيز غالبا عملي و ميسر است.

2- با رعايت تدبير مذكور؛ روزه را از وقت امساك شروع كرده و به قدر توان امساك را ادامه داده و بعد از كذشت به مقدار ساعت روزهاى معمول (15 ساعت) در حالت روزه و امساك، در صورتي كه اتمام روزه فوق طاقت بوده يا سبب بيماري يا آسيب عضوي يا كلي به سلامتي شخص بشود، در اين وقت (كه ديكر فوق طاقت بوده يا خوف آسيب مطرح باشد) افطار مي نمايند.

3- براى هر روز از ماه رمضان كه نتوانسته اند روزه اش را تا غروب آفتاب ادامه دهند؛ يك فقير نادار را، در همان روز (يا بقيه) ماه رمضان اطعام (يك مد = حدود 1300 كَرم مواد غذاي اصلي، يا وعده غذا) مي نمايند.

4- ايامي را كه از روي ناتواني قبل از غروب افطار شده؛ بعد از عيد فطر و در غير عيد قربان و تا قبل از رسيدن ماه مبارك رمضان آينده، در روزهاى معتدل يا كوتاه سال؛ روزه اش را قضا مي كند.

5- بدين نحو ضمن جريان امور معمول زندكي روزانه و حفظ سلامتي؛ به وظيفه ديني نيز عمل نموده و از آثار معنوي روزه كرفتن و بركات اين ماه شريف نيز بهره مند مي شوند. خداوند توفيقات شما را روز افزون فرمايد.[شمارة ثبت: (1356) منبع: المسائل الإنترنتية]


والحمد لله رب العالمين
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

Re: غرفه باسخ به مسائل معارف الهي بازديدكنندكان

پستتوسط aelaa.net » شنبه اکتبر 09, 2010 1:53 am

سؤال:
ازآنجايي که شغل ما (کاپيتان کشتي) و کارمان بيشتر روي آب طي مي شود، براي انجام نماز هاي واجب زماني که کشتي در دريا در حال حرکت مي باشد در بعضي مواقع هنگام عمليات مانور با کشتي (چرخش به چپ و راست) مخصوصا در کشتي هاي کوچک که مانور آن سريعتر انجام مي گيرد؛ با توجه به اينکه اين عمل از شروع تا پايان در بعضي مواقع حدود 4 تا 5 ساعت به طول مي انجامد و به طور اجتناب ناپذير در اين مدت کشتي در يک جهت ثابت نيست، به طوري که ممکن است کشتي 180 درجه به چپ يا به راست بچرخد و همچنين زماني که کشتي در حالت لنگر مي باشد ممکن است کشتي در يک نقطه لنگر حول همان نقطه 180 درجه بچرخد، براي مثال با توجه به محدود بودن زمان مناسب نماز صبح به طور يقين اگر نمازگزار هنگام شروع نماز به طرف قبله، ثابت بايستد به دليل موارد مذکور در حين نماز جهت قبله 180 درجه تغيير خواهد کرد؛
حال سوال اين است: آيا از هنگام شروع نماز پس از تعيين جهت قبله تا پايان نماز همان جهت قبلي را عليرغم چرخش کشتي نمازگزار حفظ کند؟ يا در حال نماز با چرخش کشتي به طرف قبله حرکت کرده و بچرخد؟ خواهشمندم اينجانب را در اين زمينه راهنمايي بفرماييد، با سپاس.

جواب:
همواره قبله خويش را مطابق جهت صحيح حفظ مي نمايد، و اين با وسائل جهت نماي امروزي كاري ميسور است، اگر سرعت كردش كشتي بقدري نيست كه مستلزم حركت تصحيحي مستمر باشد، پس لازم نيست كه مانند كشتي حركت دائري مستمر (ثانيه به ثانيه) داشته باشد، و كافي است وقتي كه جهت كشتي بطور فاحش تغيير كرد؛ سمت خود را تصحيح كند، فلذا مثلا بعد از قرائت (در صورت تغيير سمت) تصحيح كرده، يا بعد از انجام ركوع يا سجود يا هر يك از اجزاي نماز اين تصحيح را انجام مي دهد، كه هر جزئي در حالت استقرار بدن و به يك سمت خوانده مي شود، اما براى حركت خفيف مارپيچ رو به يك سمت؛ لازم نيست برحسب آن مسير مارپيچ تصحيح جهت كند، و لحاظ قبله نسبت به سمت حركت كافى است. [شمارة ثبت: (1357) منبع: المسائل الإنترنتية]
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

Re: غرفه باسخ به مسائل معارف الهي بازديدكنندكان

پستتوسط aelaa.net » چهارشنبه اکتبر 20, 2010 12:39 am

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

امیدوارم که حالتان خوب باشد

از حضور جنابعالی سوالی داشتم

سوال:
بنده مغازه ابزار فروشی دارم (ساختمانی/صنعتی /کشاورزی) در شرایط کنونی که ارزش ارز پایین امده و طلا و دلار افزایش یافته اجناس مرتبط با شغل بنده و دیگر مشاغل گرانتر شده یعنی بعضی از اجناسی را که موجود داریم اگر بفروشیم خودمان باید همان را به قیمت بالاتر بخریم.
آیا ما باید اجناس خود را به قیمت روز بازار بفروشیم یا اینکه نه به همان قیمت قبل بفروشیم؟


بسم الله الرحمان الرحيم

عليكم السلام ورحمة الله

جواب:
1- نوسان قيمتها و تغييرات نرخ ارزها هميشه بوده است

2- نرخ اجناس را ابتداء ميزان عرضه و تقاضا معين مي كند

3- اما اكر دولت يا اتحاديه صنفي تسهيلات و امتيازاتي را به كسبه ارائه داده و در مقابلش تعهداتي را از ايشان در نحوه ارائه اجناس به مشتريان بخواهد، در صورت استفاده از آن تسهيلات ملزم به آن تعهدات نيز مي باشند[شمارة ثبت: (1506) منبع: المسائل الإنترنتية]

سوال:
مجاز به چند درصد سود روی اجناس هستیم؟
آیا باید درصدی را که صنف اتحادیه مشخص کرده به کار ببریم(10%)؟

پیشاپیش از راهنمایی هایتان کمال تشکر را داریم.

والحمد لله رب العالمين


جواب:
4- اصل معامله و تجارت بر داد وستد است و آنكه به اين عمليات و كردش بيشتر موفق شود بيشتر سود مي برد و سود را تنها درصدافزوده بر نرخ خريد تلقي كردن اشتباه است

5- اكر جنسي را كه مؤمني به آن مضطر است از روي طمع احتكار داشته و از او دريغ كند و به قيمت عادله نفروشد خسارت دنيا و آخرت نموده است

6- اكر كسي اجحافي در معامله اى كند، آن شخص عين همان اجحاف را از جاي ديكر مبتلا مي شود. از اين رو به اين سودهاى مقطعي نبايد دل نبست.

7- اكر با رعايت موارد فوق الذكر فروشنده اجناس خود را به نرخ عادله روز بفروشد، ارتفاع قيمت اجناس بر حسب بشتوانه ارز حقيقي (طلا) اشكال ندارد، يعني وسيله اى را كه در سال قبل معادل يك سكه طلا مي فروخته است الان هم معادل يك سكه طلا مي فروشد، اما نرخ برابري اجناس و طلا به ريال تغيير كرده است، و افزايش اين عدد اجحافي از فروشنده نيست.[شمارة ثبت: (1358) منبع: المسائل الإنترنتية]


والحمد لله رب العالمين
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

سجده در نماز مستحبي

پستتوسط aelaa.net » يکشنبه نوامبر 07, 2010 7:11 am

سؤال:
در نمازي كه شب جمعه براي حفظ كلام وحي سفارش شده، در ركعت سوم كه سوره مباركه حمد و سوره مباركه الم تنزيل سجده توصيه شده، ايا سوره مباركه الم تنزيل سجده همان سوره سجده معروف در مصاحف امروزى است؟ اكر هست سجده واجب دارد. وقتي در نماز تلاوت كنيم حكم سجده واجب جه طوري است؟

جواب:
بله، سوره الم تنزيل سجده؛ همان سوره معروف به سجده؛ در مصاحف امروزى است، و سجده واجب دارد، انجام سجده تلاوت؛ داخل نماز مستحبي مانعي ندارد، و نمازگزار وسط قرائت آيات سوره (در موضع سجده) به سجده مي رود و يك سجده بجاى آورده؛ و سپس مي ايستد و به بقيه قرائت ادامه داده، و سپس به انجام بقيه نماز (از ركوع و سجود) مي پردازد. [شمارة ثبت: (1349) منبع: المسائل الإصفهانية]
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

Re: غرفه باسخ به مسائل معارف الهي بازديدكنندكان

پستتوسط najm111 » يکشنبه دسامبر 12, 2010 3:05 pm

سوال:
روز اول محرم جهت غذاي مجالس محرم يك كوسفند ذبح كرديم وقتي كه قصاب ان را قطعه قطعه ميكرد البته بنده ان راذبح كردم و بنده شنيده بودم كه نخاuع كوسفند كه حرام است اكر توسط قصاب از كوسفند جدا شود بهتر است و اكر در غذا بخته شود غذا نجس مي شود به قصاب كفتم قصاب كفت دليل شرعي ان جه است ؟ اكر جواب بفرماييد لطف مي كنيد خيلي متشكرم التماس دعا يا علي مدد

جواب:
خوردن نخاع حرام است اما نجس نيست
و اكر بخته شود در غذا و مخلوط نباشد، با جداكردن آن مصرف غذا مانعي ندارد،
ولي بهتر است كه از ابتدا جدا شود و در غذا جوشيده نشود،
حرمت خوردن نخاع مثل حرمت خوردن نرينه كوسفند و كاو است، و دليلش فقط دستور شرع است،
حرمت خوردن نرينه و نخاع در همه رساله هاى عمليه نوشته شده است. برود رساله مرجعش را ببيند.[شمارة ثبت: (1360) منبع: المسائل الإنترنتية]
najm111
Site Admin
 
پست ها : 2067
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:09 am

كتابهايي كه درباره حضرت زينب كبرى عليها السلام به زبان عربي

پستتوسط aelaa.net » شنبه ژانويه 22, 2011 8:39 am

بسم الله الرحمان الرحيم

سؤال:
يك كتاب كه درباره حضرت زينب كبرى عليها السلام به زبان عربي نوشته شده را مي خواستم معرفي كنيد.

جواب:
كتابهايي كه درباره حضرت زينب كبرى عليها السلام
مستقلا و
خصوصا به زبان عربي
نوشته شده اند بسيار است،
از آن جمله اند:

( أخبار الزينبيات ) العبيدلي النسابة .

( زينب الكبرى ) الشيخ جعفر النقدي ( منشورات الرضي ، قم ايران) .

اساور من ذهب در احوال حضرت زينب(س) شيخ مهدي نجفي اصفهاني مسجد شاهي.

موسوعه سيره اهل البيت عليهم السلام: السيده زينب (ع) مولف: باقر شريف القرشي ¨ مصحح: مهدي باقر القرشي - ناشر: دار المعروف ¨ مکان نشر: قم

زينب الكبرى عليها السلام من المهد الى اللحد ::: السيد محمد كاظم القزويني

( زينب وليدة النبوة والإمامة ) م . صادق ( مؤسسة الوفاء ، لندن) .

( زينب عقيلة بني هاشم ) عبد العزيز سيد الأهل ( دار العلم للملايين ، بيروت) .

( سيرة الرسول وخلفائه ) السيد علي فضل الله الحسني ( مؤسسة الوفاء بيروت) .

( السيدة زينب ) عائشة عبد الرحمن « بنت الشاطئ » ( دار الكتاب العربي ، بيروت : 1979 م ) .

( عقيلة بني هاشم ) السيد علي الهاشمي ( مؤسسة المفيد ، بيروت) .

( عقيلة الطهر والكرم ) موسى محمد علي ( عالم الكتب ، بيروت) .

( في رحاب السيدة زينب ) محمد بحر العلوم ( دار الزهراء ، بيروت) .

( مرقد العقيلة زينب ) الشيخ محمد حسنين السابقي ( مؤسسة الأعلمي ، بيروت) .

( مع بطلة كربلاء ) الشيخ محمد جواد مغنية .

( ضريح ومسجد السيدة زينب في مصر ) علي أحمد الشلبي .

( مرقد السيدة زينب في سنجار « شمال العراق » ) بحث حسن الشميساني .

( وفاة زينب الكبرى ) الشيخ فرج آل عمران ( مكتبة الألفين ، الكويت) .

المرأة العظيمة قراءة في حياة السيدة زينب بنت علي عليهما السلام ::: حسن الصفار

امرأة.. اسمها زينب ::: كمال السيد.[شمارة ثبت: (1361) منبع: المسائل الإنترنتية]


والحمد لله رب العالمين
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

Re: غرفه باسخ به مسائل معارف الهي بازديدكنندكان

پستتوسط aelaa.net » جمعه ژانويه 28, 2011 10:16 am

[b]سؤال:[/b]
اگر ماهی بر اثر دینامتی که در آب می اندازند؛ در آب بمیرد، چه حکمی دارد؟

[b]جواب:[/b]
مردن در آب حكم مردار را دارد و خوردنش جايز نيست. [شمارة ثبت: (1362) منبع: المسائل الإنترنتية]
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

Re: غرفه باسخ به مسائل معارف الهي بازديدكنندكان

پستتوسط aelaa.net » يکشنبه مارس 06, 2011 1:33 am

سؤال:
سلام علیکم.
سوالی محضرتان دارم
ایا زن بارداری می تواند از غذای جاری خود که بیوه است ودختر 12 ساله ای دارد و دارای حقوق ماهانه است و منزلش اورده است میل کند. و من الله التوفیق

جواب:
عليك السلام
اكر از مال يتيم نبوده و مثلا از حقوق شخصي خود غذا را تهيه مي كند، مصرف آن اشكالي ندارد.[شمارة ثبت: (1363) منبع: المسائل الإنترنتية]
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

سؤال مهم اقتصادي

پستتوسط aelaa.net » جمعه مارس 11, 2011 7:21 pm

سوال:
سلام عليكم
اين سؤال من ممكن است كه مشورت شخصي تلقي شده و نحواهيد باسخ بدهيد؛
ولي خواهش مي كنم به اين جهتش توجه شود كه جنبه معرفت از نظر تعاليم ديني نیز دارد.

ارزهاي جهان كه نوعي وسيله براى معاملات روزمره است و ملتها ناجار به استفاده ان هستند؛ از نظر اقتصادي ماليت حقيقي نداشته و براى همين با كمترين نوسان شرايط سياسي كشوري ارزشش را از دست مي دهند؛
همينطور بازار بورس سهام كه هر جند در دوره هايي برسود مي نمايد ولي به شدت نابايدار است؛
آيا از نظر تعاليم مكتب وحي اولويت بس انداز به جه نوع وسايل مانند ذخيره طلا يا راههاى اقتصادي سرمايه كذاري است؟
در شرايط اخير كه با بحران سقوط اقتصادي جهان غرب شروع شده و با حوادث آشوب خاورميانه و شمال آفريقا ادامه يافته است؛ و امروز زلزله بزرك ژاپن كه سبب سقوط ارز آن كشور و افزايش بيشتر نرخ جهاني طلا كرديد؛ چه گزینه مطمئني مي شناسيد؟

جواب:
1- همانطور كه اشاره كرده ايد؛ ارزها ماليت حقيقي نداشته و ماليتش اعتباري است؛
نوعي تعهد صادركننده براى برداخت مابه ازاي آنست؛
از نظر شرعي هم همينطور است،
ولذا در بدهيهاي طولاني مدت بايد مصالحه شود، و اكر طلبكار راضي نشود؛ بدهكار با دفع مبلغ ريالي بريئ الذمه نمي شود،
مثل مهريه هايي كه جندين سال قبل به ريال تعيين شده و كسي بخواهد ثمن بخس امروز را ببردازد.
ارز واقعي آنست كه حودش واقعا ارزش داشته باشد؛ و ارزش اصليش مشروط به جيز ديكري نيست
مثلا طلا كه ارزش اصليش واقعي است بخلاف اسكناس و ارزها كه يا اصلا ارزش حقيقي نداشته و كلا مرهون امور ديكري است،
و يا مثل سهام بورسها كه ممكن است مقداري ارزش اصلي داشته باشد، ولي بيشتر ارزشش در كَرو امور ديكري است.
ازين رو شخص عاقل بقدر ضرورت از راههاى غير حقيقي استفاده مي كند.

2- آنجه ماليت حقيقي دارد؛ نقدين (طلا و نقره) است،
و همينطور بقيه اجناس مورد معامله، ولي با اين تفاوت كه اجناس ديكر هم از نظر ارزش يكسان نبوده و بايدار نيستند؛ حتى فلزها و جواهرات كرانبها.

3- انسان مؤمن در اين زمينه جند نشانه و رويكرد دارد:
اول:
اينكه با ملاحظه درآمد و موجوديش مايحتاج معيشت خود و خانواده اش را فراهم مي كند، با ملاحظه شان خود، بدون اسراف و تبذير و بدون تبعيت از مُد و بازار رايج. و بدون بخل در حق خود و خانواده؛ كه به اسم فلان تبليغ رسانه يا عادت رايج؛ تنكدستي را بر خود تحميل كرده تا مثلا بس انداز كند كه مبادا بعدا نياز داشته باشد؛ در حاليكه امروزه نياز ضروري داشته و در محدوديت شديد است.
دوم:
مازادي اكر خداوند به او كرامت فرمود به انفاق بر نيازمندان خويشان و اخوان اهل ايمان و نشر معارف الهيه اختصاص مي دهد.
سوم:
در هر حال سعي و تلاش نموده؛ و بيكار نبوده، و اكر در امر نشر حق تمام وقت مشغول نيست؛ اوقات كاري روز خود را با معيشتي صحيح و حلال و مورد نياز جوامع اهل ايمان مصروف مي دارد.
جهارم:
اكر ضمن اجراى موارد سابقه يا براى حسن اجراي آنها نياز به ذخيره موقت دارد؛ از راههاى معتبر استفاده مي كند؛ و طبيعي است كه ذخيره هاى غير فوري خود را به امور نابايداري مثل ارزها و اوراق سهام تبديل نمي كند.
بنجم:
اين ارز واقعي "طلا" و بقيه اموال مانند آن؛ ممكن است در نوسانات هميشه ارتفاع قيمت ترقي جشمكيري نداشته باشند، ولي ارزش واقعي خود را همواره داشته و هيجكاه نقصان نمي بذيرند، مكر نقصان از ارتفاع قيمت سريع كه اين نقصان ارزش نيست و بخشي از نوسان قيمت است،
تنها در يك صورت است كه طلا و بقيه اموال ارزش حقيقيشان را از دست مي دهند و آن اينكه صرف طاعت و عبوديت و خدمت حق نشود، و يا شخص از دنيا برود و نتوانسته باشد آنها را به اين مصرف برساند، كه در بند سوم اشاره شد.

* از ابتداي طرح اين سؤال جندين سال قبل؛ و قبل از شرايط اخير مذكور كه در آينده نيز بسيار تشديد خواهد يافت، (خداوند همه ما را از هر نظر محفوظ بدارد)
تنها ارز معتبر براى بس انداز: "طلا" معرفي شد،
كه امري است معقول و مشروع و ارزي است واقعي.

* در مشاوره هاى نظير اين امر؛ بلكه به عنوان بيام خيرخواهانه اين امر را به متصديان حكومت كوشزد نموده و از طريق مجاري نافذ بيكيري كرديم و هشدار داديم كه
دخيره هاى غير ضروري يكي در بانكهاى خارجي نباشد،
دوم ذخاير به سهامهاى بانكي و بورسها و ارزهاى خارجي نباشد،
سوم آنرا تبديل به طلا كنيد و به داخل بياوريد،
ما اين امر (ذخائر به طلا بودن) را از وقتي كه سكه كامل بهارآزادي 78 هزارتومان بود تدكر داديم
و مدتها بيكيري شد و در هنكام رسيدن به 128 هزارتومان كمي توجه شد، و مقداري طلاي عمده توسط دولت خريداري شد و ذخائر به داخل منتقل شد، و حتى حساب قرض الحسنه طلا نيز تاسيس شد، ولي به علت عدم سهولت رفتار بانكها در تعامل با اين امر و در مضيقه قرار كرفتن مردم ؛ اين حساب عملا غير مطرح و تعطيل است.
و اين ارتفاع قيمت طلا همجنان ادامه يافت تا وقتي كه قيمت سكه به 200 هزار تومان نزديك كرديد آنوقت بيشتر توجه شد و ده برابر مصرف سالانه كشور خريد و واردات طلا افزايش يافت
و امروزه كه به مرز 300 هزارتومان رسيده است؛ اين امر مد نظر متصديان ذخائر كشور هست
هر جند اعلام رسمي نكنند و يا اقتصاددانها تاييد نكنند و هر جند قبل مثل قبل ارز و بورس تاييد شود.

* در ادامه توجه به اين امر؛ اخيرا دولت به ضرب سكه هاي كوجك و فراواني آنها تشويق شده است
كه بناست از بهار 1390 سكه هاى يك كَرمي عرضه و رايج شود،
و اين فرصت خوبي است كه همه بتوانند امور معيشتي خويش و حتى معاملات اقتصاديشان را بر حسب آن سامان دهند.

* دولت اكر گام مطمئن بعدي را بردارد كه به:
نظريات تحصيلكرده هاى اقتصاد (كه براساس تئوريهاى اقتصادي نظام سلطه جهاني مشاوره مي دهند) گوش نداده، و محور معاملات را سكه طلا قرار دهد،
حسابهاى بس انداز و جاري و سرمايه گذاري بر حسب طلا را همگاني و رايج همه بانكهاى كشور قرار دهد،
بدين نحو ذخائر مملكت و مردم را از وضعيت آسيب پذيري تبعيت از اقتصادغربي نجات داده است.

* با وجود سيستمهاى الكترونيكي پرداخت هزينه و جابجايي مدرن و كارت اعتباري؛ مشكل جابجايي سكه و بررسي تقلبي نبودن آن منتفي است،
چرا كه در پرداخت بانک بر حسب ذخيره شخص ملاحظه شده و به ملاحظه قيمت روز هزينه هايش از ذخيره بانكي طلايش كسر مي كردد

* همچنين دولت مي تواند كليه پرداختهايش به كارمندان و مردم را به سكه طلا انجام دهد، اين امر چند امتياز دارد، از جمله:
الف: عدم افزايش نرخ تورم كه هربار در اثر برداختهاى ريالي دولت اتفاف مي افتد، و با صرف آن در بازار تورم افزايش مي بابد، كسي كه سكه طلا دريافت به آساني ريال آنرا خرج نمي كند و بجا مصرف مي كند و همين كنترل كننده تورم است.
ب: آسايش رواني جامعه و عدم حرص بر خريد بيجا و يا ذخيره هاى ناپايدار
ج: حفظ ذخاير و پس اندازهاى توده مردم در نوسانات حوادث بطور خودكار.

جوابيه هاى متعددي قبلا در زمينه هاى مرتبط با موضوع اين سؤال و جواب منتشر شده است كه مي توانيد آنها را تهيه و مطالعه كنيد

تذكر مهم:
منظور از ارز واقعي بودن طلا؛ صرفا ذخيره آنست، نه معاملات بورس و خريد و فروش سكه
كه به عنوان نوعي معاملات و تجارت مطرح است و ريسكهاى خودش را دارد،
مقصود ما اين است كه حساب راكد ذخيره اگر به سكه طلا باشد بهتر از ارزهاى داخلي و خارجي است،
هر جند برخي ارزهاى خارجي هنوز اعتبارشان باقي است,

و با همه اينها هيچ پناه و ملاذي به غير حق تعالى الله نيست
و همواره ضمن عمل صحيح به او بايد پناه برد

ان شاء الله محفوظ و موفق باشيد

والحمد لله رب العالمين


=====================
از نمونه حوادث جهان كه در ارزش اسكناس خصوصا كشورهايي مثل ايران تاثير دارد:
viewtopic.php?f=13&t=148&p=7177#p7177

[شمارة ثبت: (1364) منبع: المسائل الإنترنتية]

والحمد لله رب العالمين
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

عقد و عروسي در ايام عزا

پستتوسط aelaa.net » يکشنبه مه 01, 2011 2:59 pm

سؤال:
سلام علیکم
با عرض معذرت از این که وقت شما را می گیرم
سوالی این چند وقته مرتب می شود که
دهه ی فاطمیه سلام الله علیها از چه تاریخی تا چه تاریخ دیگر می باشد؟
با توجه به این که می خواهند مراسم عروسی و عقد بگیرند می خواهند حرمت خفظ شوند
با تشکر

جواب:
عليك السلام
1- وقت عزاي شهادت و رحلت حضرت صديقه كبرى شب و روز سوم جمادى الأخرى مي باشد.

2- در تعليمات مكتب وحي منعي براى انجام اصل مراسم خواستكاري يا عقد يا زفاف در هفته يا دهه يا ماه سالكرد وقوع مصائب آل محمد نرسيده است. بلكه در سيره نقل شده از خاندان وحي و خواص اصحاب ايشان؛ انجام اين موارد در خود ايام وقوع مصائب نيز رسيده است.

3- البته موضوع بركزاري مجالس جشن و شادماني و بزن و بكوب؛ مطلبي سواي اصل اجراى سنت ديني خواستكاري يا عقد يا زفاف است، و نبايد با هم مخلوط شود، و اين سنت عرفي طبيعي (در وقتي كه جامعه سوكواري دارد؛ مجالس جشن و شادماني و بزن و بكوب را برهيز مي كند) امري معقول و بسنديده ايست كه در كلام خازنان وحي نيز تأكيد شده است: يفرحون لفرحنا ويحزنون لحزننا.

خلاصه:
بنابراين اصل خواستكاري يا عقد يا زفاف در خود ايام عزا (مثل شب و روز شهادت حضرت زهرا عليها السلام) منعي شرعي نداشته؛ اما بركزاري مجالس عقد و عروسي؛ در روزهاي شهادت معصومين و خاندان اهل بيت (مثل شب و روز سوم جمادى الأخرى) كه جامعه سوكواري دارد؛ بسنديده نيست.[شمارة ثبت: (1365) منبع: المسائل الإنترنتية]
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

سؤال درباره حساب ارزي سبرده طلا و زكات طلا

پستتوسط aelaa.net » دوشنبه مه 02, 2011 8:00 am

سؤال:
سلام عليكم
ابتدا يك كزارش را از رسانه ها خدمتتان نقل مي كنم، بعد جند سؤال شرعي و مشورتي داشتم:
مدیرعامل بانک صادرات ایران سپرده طلا را راه حل مناسبی برای حفظ ارزش سرمایه اولیه افراد عنوان کرد و گفت: از این طریق مشتریان بانک می توانند از افزایش قیمت طلا هم بهره مند شوند.
سیدمحمد جهرمی در گفتگو با مهر سپرده طلا را راه حل مناسبی برای حفظ ارزش سرمایه اولیه افراد عنوان کرد و گفت: از این طریق مشتریان بانک می توانند از افزایش قیمت طلا هم بهره مند شوند، همچنین از طریق سپرده طلا ارزش پول حفظ و سود حاصل از افزایش قیمت طلا در شرایط مختلف اقتصادی نصیب سپرده گذار می شود.
مدیرعامل بانک صادرات ایران با بیان اینکه این نوع سپرده آینده را در نظر می گیرد، تصریح کرد: بر اساس این نوع سپرده گذاری مشتریان می توانند با پرداخت معادل ریالی مبلغ ارزی هر گرم طلا و خرید حداقل 5 گرم طلای 24 عیار حساب جاری ارزی بر پایه طلا داشته باشند.
وی با بیان اینکه براساس گواهی رسید، حساب سپرده طلا غیرقابل نقل و انتقال خواهد بود، عنوان کرد: همچنین این نوع سپرده گذاری ریسکهای نگهداری طلا در مقابل سرقت، مفقود شدن و غیره را بدون هزینه پوشش می دهد.
به گفته جهرمی در این نوع سپرده گذاری که محدودیتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی قائل نیست، نیاز به خرید فیزیکی طلا وجود ندارد، بنابراین هزینه های ساخت و کارمزدهای مختلف برای خرید طلا از بین می رود.
گفتني است مشتريان و متقاضيان مي توانند از پانزدهم ارديبهشت ماه با مراجعه به شعب بانک صادرات در سراسر کشور نسبت به افتتاح حساب سپرده طلا اقدام نمايند.
سؤال:
با توجه به توضيحات كذشته تان درباره اولويت حفظ اموال نقدي به صورت طلا بجاي اسكناس؛
آيا اين روش جديد سبرده طلا راه مناسبي است؟
آيا بس انداز به اين نحو مشمول زكات طلا نيز مي شود؟
خمس جطور؟


جواب:
1- خود شما از افت سريع و روزافزون ارزش اسكناس نسبت به ارزهاى واقعي مانند طلا مطلع هستيد.
طبق اسناد تاريخي و مالي رسمي ايران؛ تاريخ طلا و پول اسکناس ايران در قرن اخير را از فقره زير مي توانيد مطلع شويد:
بر اساس قانون مصوب سال ۱۳۱۰ شمسی در مجلس شورای ملی، که برای تعيين واحد و مقياس پول ايران به تصويب رسيد، سکه‌ پهلوی طلا به ارزش صدريال ضرب شد. اين سکه دارای عيار ۹۰۰ در هزار بود،
اسکناس در آغاز قرار بود با پشتوانه‌ی طلا چاپ شود، اما بعدها با پشتوانه‌ی نقره به چاپ رسيد
و نيز می‌بايست پشتوانه طلا برابر هفتاد درصد اسکناس‌های در گردش باشد که بعدها به رقم پنجاه درصد و پس از آن به سی درصد تبديل سد؛ که در حقيقت هفتاد درصد اسکناس‌ها يدون پشتوانه بود، که اين کار سود سرشاری برای بانک در بر داشت.

2- فلذا عقل سليم حكم مي كند كه: شخص هيج ذخيره اى بجز به مقدار مصارف هفته و ماه به اسكناس نكاه ندارد.

3- با روش فوق الذكر نيازي به خريد و فروش سكه و نكهداري و نكراني حفاظت ان نيست، وافراد مي توانند كليه بس اندازها و تتمه مازاد ماهانه شان را به اين نحو نكهداري كنند.

4- البته ما درصدد ضمانت اعتبار اين بانك يا بانك ديكر نيستيم، و صرفا اين روش را مناسبتر از بس انداز با اسكناس مي دانيم، اكر جه اين بانك بانك معروف و مشهور به اعتباري است.

5- با اين روش نكهداري؛ از اضطرار به بس انداز به صورت ارزهاى خارجي (دول كافر حربي كه دشمنان اسلام و مسلمين هستند، و با بشتوانه همين ارزها جنايات جهاني را مرتكب مي شوند) نيز بي نياز شده و از اين آلودكي نيز بيراسته مي شويد.

6- مسئله خمس آن كه مانند قبل از اين سبرده كذاري بوده و معلوم است:
اكر از مال خمس داده شده باشد، و آنرا بس انداز كند هر جند سال هم بماند خمس ندارد،
همينطور اكر مصارف هزينه سالانه يا مقدمات تهيه ضرورتها و نيازهاى زندكي خود را بس انداز كند مشمول خمس نمي باشد،
مكر اينكه سال بكذرد و همه يا مقداري از آن بر مصرف سالانه او زياده بيايد، يا اينكه زندكي او بدون اين ذخيره نيز اداره شود، كه در اين صورت مشمول خمس مي باشد.

7- مسئله زكات:
اكر در سند افتتاح حساب به اين صورت باشد كه شخص با اين سبرده مقداري از ذخائر طلاي بانك را مي خرد، و به همان مقدار از طلاي بانك مال او مي شود،
در اين صورت اكر به نصاب زكات طلا برسد و يك سال از آن بكذرد و زائد بر نياز زندكي او باشد مشمول زكات مي شود،
كه مقدارش يك چهلم نصاب آن است،
و مقدار زائد بر نصاب اول زكات ندارد تا به نصاب دوم برسد،
و نصاب طلا بيست دينار شرعي است
هر دينار شرعي است معادل (4.547958 گرم) است.
(20 × 4.547958 = 90.95916 گرم)
كه وقتي موجوديش به اين مقدار (حدود 91 گرم) رسيد و يكسال بر آن كذشت زكات بر او واجب مي شود
و مقدار زكات آن در هر نصاب طلا نیم دینار (=2.273979 گرم) است.
نصاب بعدي زكات 24 دينار شرعي است (24 × 4.547958 گرم)
و نصاب بعدی 28 دينار شرعي است (28 × 4.547958 گرم)
و همينطور چهار دينار چهار دينار بالا مي رود،
و مقدار زكات به اندازه يك چهلم هر نصاب است،
و اكر زكات نصاب اول را داده است، فقط زكات مقدار افزوده بر نصاب اول تا نصاب بعدي را مي دهد،
يعني زكات هر چهار دینار افزوده شده را می دهد،
كه معادل يك دهم دينار است (=0.4547958 گرم)
و مقدار زاید بر نصاب قبلی و كمتر از نصاب بعدي از زكات معاف است.
و اكر به نصاب دوم يا بالاتر رسيده و زكات نصاب قبلي را ادا نكرده است، زكات كل نصاب دوم را مي دهد (24 × 4.547958 گرم) كه مي شود: (2.7287748 گرم)

اما اكر سبرده كذاري به ريال و پول رايج است و بانك هنكام بازكرفتن از حساب؛ ريال و پول رايج را مي دهد،
و صرفا حساب ذخيره طلا براى تضمين سبرده در بانك و حفظ ارزش اوليه آنست (چنانكه در كزارش فوق آمده)، در اين صورت مشمول زكات طلا نمي باشد.
و بدين صورت حساب سبرده طلا امتياز ديكري بر دخيره سكه دارد كه مشمول زكات است.[شمارة ثبت: (1366) منبع: المسائل الإنترنتية]

والحمدلله رب العالمين
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

ليلة الرغائب امسال

پستتوسط aelaa.net » جمعه ژوئن 03, 2011 3:10 am

سؤال:
عمل معروف (نماز) ليلة الرغائب جكونه انجام مي شود؟ با توجه به اينكه معروف است كه ليلة الرغائب شب جمعه اول ماه رجب است، براى امسال 1432 كه روز جمعه اول ماه است و بنجشنبه 29 ماه جمادى الأخرى است، تكليف جيست؟

جواب:
1- آنجه معروف شده است : ليلة الرغائب يعنى شب جمعه اول رجب، در واقع متن حديث شريف نبوده، و يك تعبير مسامحه اى و نقل غير دقيق از حديث مستند ليلة الرغائب است، ولذا اين برداشت شايع در برخي سالها منجر به اشتباه مي شود.

2- حديث مفصل مستند نماز ليلة الرغائب، اكر با دقت مطالعه شود به وضوح معلوم است كه محور ليلة الرغائب جمعه اول رجب و شب آن نيست، بلكه محور ليلة الرغائب بنجشنبه اول رجب و شب بدنبال آن است، اما اين اصل متن حديث شريف؛ تبديل به برداشت غير دقيق شده به اسم: شب جمعه اول رجب
بعد در مواقعي كه جمعه اول ماه است متحير شده اند جه بكويند؟ و آمده اند جند نظر اختراع كرده اند: روزه ساقط است؟ كل عمل ساقط است؟ احتياط بين اين هفته و هفته بعد شود؟

3-همه اين نظريات بدون مستند بلكه بر خلاف صريح حديث مستند ليلة الرغائب است، و صحيح همان است كه در متن حديث مستند ليلة الرغائب آمده است: پنجشنبه اول ماه رجب محور ليلة الرغائب است، آنرا روزه گرفته؛ و بين نماز فريضه عشاء و نافله عشاء نماز خاصي را بجاي مي آورند.

4- متن حديث مستند ليلة الرغائب: بحار الأنوار - العلامة المجلسي - ج ٩٥ - الصفحة ٣٩٥ - ح٢٥. (باب) (عمل خصوص ليلة الرغائب زائدا على اعمال مطلق ليالي شهر رجب)، أقول: قد روى العلامة - ره - في إجازته الكبيرة عن الحسن بن الدربي، عن الحاج صالح مسعود بن محمد وأبي الفضل الرازي المجاور بمشهد مولانا أمير المؤمنين عليه السلام قرأها عليه في محرم سنة ثلاث وسبعين وخمسمائة عن الشيخ علي بن عبد الجليل الرازي عن شرف الدين الحسن بن علي، عن سديد الدين علي بن الحسن عن عبد الرحمن بن أحمد النيسابوري، عن الحسين بن علي، عن الحاج مسموسم عن أبي الفتح نورخان عبد الواحد الأصفهاني، عن عبد الواحد بن راشد الشيرازي، عن أبي الحسن الهمداني عن علي بن محمد بن سعيد البصري، عن أبيه، عن خلف بن عبد الله الصنعاني، عن حميد الطوسي، عن أنس بن مالك قال: قال رسول الله 9: ما معنى قولك: رجب شهر الله؟ قال: أنه مخصوص بالمغفرة، فيه تحقن الدماء، وفيه تاب الله على أوليائه وفيه أنقدهم من نزاعه، ثم قال رسول الله صلى الله عليه وآله: من صامه كله استوجب على الله ثلاثة أشياء: مغفرة لجميع ما سلف من ذنوبه، وعصمة فيما يبقى من عمره، وأمانا من العطش يوم الفزع الأكبر. فقام شيخ ضعيف فقال: يا رسول الله 9 إني عاجز عن صيامه كله، فقال رسول الله 9: صم أول يوم منه، فان الحسنة بعشر أمثالها وأوسط يوم منه وآخر يوم منه، فإنك تعطى ثواب صيامه كله، ولكن لا تغفلوا عن ليلة أول خميس منه فإنها ليلة تسميها الملائكة ليلة الرغائب، وذلك أنه إذا مضى ثلث الليل لم يبق ملك في السماوات والأرض إلا، ويجتمعون في الكعبة وحواليها ويطلع الله عليهم اطلاعة فيقول لهم: يا ملائكتي اسئلوني ما شئتم فيقولون: ربنا حاجاتنا إليك أن تغفر لصوام رجب، فيقول الله عز وجل قد فعلت ذلك. ثم قال رسول الله 9: ما من أحد يصوم يوم الخميس أول خميس من رجب، ثم يصلي ما بين العشائين والعتمة، اثنا عشر ركعة يفصل بين كل ركعتين بتسليم، يقرء في كل ركعة فاتحة الكتاب مرة واحدة وإنا أنزلناه في ليلة القدر ثلاث مرات و قل هو الله أحد اثنا عشر مرة، فإذا فرغ من صلاته صلى عليّ سبعين مرة، ويقول: " اللهم صل على محمد وعلى آله " ثم يسجد ويقول في سجوده سبعين مرة: رب اغفر وارحم وتجاوز عما تعلم إنك أنت العلي الأعظم، ثم يسجد سجدة أخرى فيقول فيها ما قال في الأولى، ثم يسئل الله حاجته في سجوده، فإنها تقضى. قال رسول الله 9: والذي نفسي بيده لا يصلي عبد أو أمة هذه الصلاة إلا غفر الله له جميع ذنوبه، ولو كان ذنوبه مثل زبد البحر وعدد الرمل ووزان الجبال وعدد ورق الأشجار، ويشفع يوم القيامة في سبعمائة من أهل بيته ممن قد استوجب النار، فإذا كان أول ليلة في قبره بعث الله إليه ثواب هذه الصلاة في أحسن صورة فيجيئه بوجه طلق ولسان ذلق فيقول: يا حبيبي أبشر فقد نجوت من كل سوء فيقول: من أنت فوالله ما رأيت وجها أحسن من وجهك، ولا سمعت كلاما أحسن من كلامك، و لا شممت رائحة أطيب من رائحتك، فيقول: يا حبيبي أنا ثواب تلك الصلاة التي صليتها في ليلة كذا من شهر كذا في سنة كذا، جئتك هذه الليلة لأقضي حقك وأونس وحدتك، وأرفع وحشتك، فإذا نفخ في الصور ظللت في عرصة القيمة على رأسك فأبشر فلن تعدم الخير أبدا.

5- نتيجه امسال 1432، براى نائل شدن به فضيلت ليلة الرغائب؛ روز پنجشنبه هفتم رجب (19 خرداد = 9 ژوئن) را روزه مى گيرد، بعد از نماز مغرب و عشاء و قبل از نافله عشاء؛ اين عمل مخصوص را بجاي مي آورند، (12 ركعت = 6×2 ركعتى) در هر ركعت يكبار سوره فاتحه و سه بار سوره قدر و 12 بار سوره توحيد مى خواند، و پس از فراغ از 12 ركعت؛ 70 بار صلوات (اللهم صل على محمد وعلى آله) فرستاده، و سپس به سجده رفته و در سجده هفتاد بار مى گويد: رب اغفر وارحم وتجاوز عما تعلم إنك أنت العلي الأعظم، سپس سجده ديگرى به همين نحو مى گذارد، و در آن حاجت خود را مى خواهد. التماس دعا خصوصا براى مضطرين از اهل ايمان در بحرين و عربستان و ساير بلدان. والحمد لله رب العالمين. [شمارة ثبت: (1367) منبع: المسائل الإنترنتية]
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

Re: غرفه باسخ به مسائل معارف الهي بازديدكنندكان

پستتوسط aelaa.net » دوشنبه ژوئن 13, 2011 6:39 pm

سؤال :
اگر شخصی در حین رانندگی بدون عمد حیوانی مثل سگ را بکشد آیا تکلیفی دارد ؟

جواب:
اكر مالك نداشته باشد جيزي ضامن نيست
اكر مالك داشته باشد و راننده مقصر است ضامن قيمت ان به صاحب آن حيوان است[شمارة ثبت: (1368) منبع: المسائل الإنترنتية]
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

حرمت روزه بر حائض و بطلان آن

پستتوسط aelaa.net » چهارشنبه آگوست 03, 2011 7:03 am

سؤال:
می خواستم بپرسم آیا روزه هایی که در ایام عادت گرفته می شود صحیح هست؟

جواب:
اين مسئله از اولين مسائلي كه هر زن مسلمان ياد مي گيرد كه:
در ايام عادت روزه نمي گيرند ،
بخاطر اينكه روزه از عباداتي است كه طهارت در آن شرط است،
ولذا بر حائض حرام است
و اگر روزه بگيرد؛ افزون بر ارتكاب حرام، روزه اش نيز باطل است[شمارة ثبت: (1369) منبع: المسائل الإنترنتية]
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

بعدي

بازگشت به مجمع علوم فقه آئین الهی


cron
Aelaa.Net